Σκέφτεστε την ανακαίνιση; Τότε σκεφτείτε και τα πλεονεκτήματα των ψευδοροφών.

Οι μέθοδοι κατασκευής και ανακαίνισης, αναβαθμίζονται συνεχώς και νέα υλικά εισέρχονται διαρκώς στην αγορά των δομικών υλικών. Οι ψευδοροφές, αν και έχουν μακραίωνη ιστορία, από τα ταβάνια των παραδοσιακών σπιτιών μέχρι τις σημερινές σύγχρονες ψευδοροφές, εντούτοις η κατασκευή τους έχει συνδυαστεί σχεδόν αποκλειστικά με τα εμπορικά καταστήματα και τα γραφεία.

Ασφαλώς, τα πλεονεκτήματα των ψευδοροφών είναι σημαντικά και για αυτό αποτελούν δημοφιλή επιλογή στον τομέα της δόμησης και των κατασκευών.

Οι ψευδοροφές έχουν καταρχάς μικρό βάρος. Πράγματι, τόσο ο σκελετός, πάνω στον οποίο αναρτώνται τα πάνελ όσο και τα πάνελ, πρέπει να είναι ελαφριά έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν με περιττά, νεκρά φορτία το πάτωμα. Ακριβώς, επειδή έχουν μικρό βάρος, οι ψευδοροφές αποτελούν μία πλεονεκτική επιλογή, στην ανακαίνιση σπιτιών, την ανακαίνιση ξενοδοχείων και άλλων επαγγελματικών χώρων.  

Η χρήση ψευδοροφών, γενικά θεωρείται ότι εξοικονομεί χρόνο στην κατασκευή καθώς τόσο ο σκελετός όσο και τα πάνελ, έχουν κατασκευαστεί σe εργοστάσιο και έχουν μελετηθεί με σκοπό να συναρμολογούνται και να αποσυναρμολογούνται εύκολα και όσο το δυνατόν ταχύτερα. Συνεπώς, με τη χρήση ψευδοροφών στην οροφή εξοικονομείται χρόνος που απαιτούν άλλα υλικά όπως τα επιχρίσματα και οι χρωματισμοί, προκειμένου να πήξουν, να στεγνώσουν και να σκληρύνουν Αυτό σημαίνει, ότι η μείωση του χρόνου κατασκευής μειώνει και το κόστος των εργατικών.

Όσον αφορά το κόστος των ψευδοροφών, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οι δυνατότητες ενσωμάτωσης εγκαταστάσεων, οι απαιτήσεις χρήσεις του χώρου, η αντοχή τους, το design, τα υλικά καθώς και άλλες ιδιότητες όπως η πυραντοχή, η ηχομόνωση και η ηχοαπορροφητικότητα.

Το εσωτερικό των ψευδοροφών είναι επισκέψιμο. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκευές των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, που ενσωματώνονται συνήθως ανάμεσα στην οροφή και στα πάνελ, είναι πολύ εύκολες.  

Περαιτέρω, οι ψευδοροφές, χωρίς να ανήκουν στον φέρον σκελετό του κτιρίου, διαθέτουν κάποια αντοχή προκειμένου να αναρτώνται από αυτές ελαφριές κατασκευές όπως φωτιστικά. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο είναι επιθυμητό να συμβουλεύεστε την κατασκευάστρια εταιρεία για κάθε παρέμβαση.

Στα σύγχρονα κτίρια, οι ψευδοροφές χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με κινητά ή ακίνητα χωρίσματα. Για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό οι ψευδοροφές να διαθέτουν ηχομονωτικές ιδιότητές για να αποτρέπεται η μετάδοση του ήχου διαμέσου της οροφής.

Τα υλικά των ψευδοροφών, μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της ακουστικής ενός χώρου. Πράγματι, οι επιφάνειες των ψευδοροφών μπορούν να έχουν ηχοαποροφητικές ιδιότητες, που συνήθως είναι επιθυμητές σε χώρους γραφείων, ωδεία, σχολικές αίθουσες, θέατρα κτλ.

‘Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των ψευδοροφών είναι ότι μπορούν να διαθέτουν, ανάλογα με τα υλικά που επιλέγονται και ιδιότητες πυραντοχης, για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης της φωτιάς. Επίσης στο κενό μεταξύ ψευδοροφής και πατώματος μπορούν να τοποθετηθούν μηχανισμοί ενεργητικής πυρασφάλειας, δηλαδή μηχανισμοί ανίχνευσης ή και κατάσβεσης φωτιάς.

Οι ψευδοροφές επίσης δίνουν πολλές δυνατότητες για ενσωμάτωση φωτιστικών, βελτιώνοντας συνήθως τα επίπεδα φωτισμού ενός χώρου. Γενικά, στο κενό μεταξύ πάνελ και πατώματος μπορεί να εγκατασταθεί μια πληθώρα εγκαταστάσεων, όπως τα ηλεκτρολογικά συστήματα, ο κλιματισμός ο εξαερισμός, η πυρασφάλεια και ο φωτισμός.

Τα περισσότερα συστήματα ψευδοροφών ακολουθούν συγκεκριμένα πρότυπα διαστασιολόγησης, έτσι ώστε να μπορούν να συνδυαστούν με φωτιστικά σώματα, με εξαρτήματα κλιματισμού κτλ.

Αν έχετε επαγγελματικό χώρο ή ξενοδοχείο που πρόκειται να ανακαινίσετε μπορείτε να σκεφτείτε την επιλογή τοποθέτησης ψευδοροφής. Για κατασκευαστικές συμβουλές επικοινωνήστε με το κατασκευαστικό γραφείο του Ιωάννη Φούσκα, που εξειδικεύεται στην ανακαίνιση κάθε είδους κτιρίου.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

Φωτογραφία από Willi Heidelbach από το Pixabay

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved