Κεραμικά πλακάκια με σχέδια

Η χρήση των κεραμικών πλακιδίων με γεωμετρικά ή αφαιρετικά φυτικά μοτίβα μονόχρωμα και σε αρμονικούς συνδυασμούς χρωμάτων θεωρείται πιο σύγχρονη παρά ποτέ, καθώς ο συνδυασμός τους με παραδοσιακά και νέα υλικά (τσιμεντοκονίες, ξύλο) δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα υψηλής αισθητικής και απαράμιλλου ύφους στους εσωτερικούς χώρους.

Η όψη τους φέρνει στο νου τα παλιά τσιμεντοπλακάκια και γι’ αυτό αποτελούν ιδανική λύση στην αναπαλαίωση των κτιρίων σε δάπεδα, τοίχους, πλάτες και πάγκους κουζίνας.

Η Ισπανική εταιρεία πλακιδίων Mainzu παρουσιάζει μοναδικές συλλογές διακοσμητικών πλακιδίων. μέσα από τους καταλόγους της μπορείτε να δείτε πολλές εφαρμογές και συνδυασμούς πλακιδίων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

πλακίδια 20x20

συλλογή Zocalos

Σχετικά Άρθρα

 • Εξοχική κατοικία στη Σύμη Εξοχική κατοικία στη Σύμη

  Από το γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών De.Ar (Χριστίνα Γρυμπογιάννη - Γιάννης Αυλωνίτης)

  Αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτη εφαρμογής & επίβλεψη: De.Ar., (Χριστίνα Γρυμπογιάννη, Γιάννης Αυλωνίτης, Δημητρα Γεωργαντοπούλου, Αγγελική παππά)

  Σκαρφαλωμένη στο βουνό της Σύμης, στα όρια του Χωριού, με θέα προς τον κόλπο του Γιαλού, τα παράλια της Τουρκίας και το νησάκι Νύμος βρίσκεται η εξοχική κατοικία μιας τετραμελούς οικογένειας που κατοικεί μόνιμα στο εξωτερικό.

 • Η εξέλιξη στην τσιμεντοκονία Η εξέλιξη στην τσιμεντοκονία

  Επενδύστε τους τοίχους, την οροφή και το δάπεδο με ειδικές κονίες που δημιουργούν ένα ενιαίο και μονολιθικό αποτέλεσμα χωρίς αρμούς.

  Mε τα προϊόντα της σειράς concrete collection μπορείτε να δημιουργήσετε: Δάπεδα ενιαία, χυτά, μονοκόμματα, αυτοεπιπεδούμενα, για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με απεριόριστες δυνατότητες σχεδιασμού και χρωμάτων που μοιάζουν με κερωμένη πατητή τσιμεντοκονία και ντύνουν το μπάνιο, την κουζίνα ή οποιαδήποτε επιφάνεια σε απεριόριστες αποχρώσεις. Τα ενιαία χυτά δάπεδα δεν λερώνονται και καθαρίζονται πολύ εύκολα.

  Τα προϊόντα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και οικονομικά πάνω σε πλακάκια, μάρμαρα, μωσαϊκά αλλά και σε ξύλινα έπιπλα λόγω της μοναδικής τους ευκαμψίας και του πάχους τους, το οποίο δεν ξεπερνά τα 4mm. Τα βερνίκια που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά νερού.

  Συχνές Ερωτήσεις για το προϊόν:

  Μπορεί η κονία να τοποθετηθεί απευθείας πάνω στα πλακάκια; Δηλαδή, σε περίπτωση ανακαίνισης μπορεί κάποιος να επενδύσει το μπάνιο του με το υλικό αυτό χωρίς να ξηλώσει τα πλακάκια;

  Τα προϊόντα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και οικονομικά πάνω σε πλακάκια, μάρμαρα, μωσαϊκά, πάγκους κουζίνας και σε ξύλινα έπιπλα, αφού προηγουμένως εξομαλύνουμε την επιφάνεια, ώστε να είναι ενιαία, χωρίς να χρειάζεται αποξήλωση ή αφαίρεση του υφιστάμενου δαπέδου.

  Χρειάζεται εξειδικευμένο συνεργείο τοποθέτησης ή μπορεί και κάποιο μη-ειδικευμένο συνεργείο να τοποθετήσει το προϊόν αυτό;

  Η εταιρία μας διαθέτει εξειδικευμένα συνεργεία εφαρμογής των υλικών μας, αλλά είναι εύκολο με την δική μας καθοδήγηση να γίνει τοποθέτηση από δικό σας συνεργείο.

  Σε πόσο χρονικό διάστημα δίνονται σε πλήρη χρήση οι επιφάνειες που επιχρίονται με τις κονίες αυτές;

  Συνήθως στη σειρά concrete, απαιτείται διάστημα 3-4 ημερών (εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος της επιφάνειας) για την εφαρμογή του και άλλο τόσο μέχρι να μπορέσει ο χώρος να χρησιμοποιηθεί κανονικά.

  Για το δάπεδο, που έχει πιο πολλές απαιτήσεις αντοχής χρησιμοποιείται το ίδιο προϊόν με αυτό που χρησιμοποιείται για στους τοίχους;

  Τα προϊόντα της σειράς concrete εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις επιφάνειες. Κατά περίπτωση, διαφοροποιούνται τα τελικά βερνίκια με στόχο την προστασία του δαπέδου από τις καταπονήσεις, αν προορίζεται για έντονη χρήση.

  Η επιφάνεια γίνεται αδιάβροχη;

  Τα ενιαία δάπεδα της σειράς concrete δεν είναι απορροφητικά, είναι αδιάβροχα, και δεν απαιτούν τακτική φροντίδα. Έτσι, αν εφαρμοστούν σε πάγκους κουζίνας, δεν καταστρέφονται από τα καυτά σκεύη.

  Τα κονιάματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως υλικό επένδυσης του πάγκου της κουζίνας;

  Ναι και αν εφαρμοστούν σε πάγκους κουζίνας, δεν καταστρέφονται από τα καυτά σκεύη.

  Οι επιφάνειες χρειάζονται κάποια συντήρηση, δηλαδή κάποιο πέρασμα ανά τακτά διαστήματα με κερί ή βερνίκι;

  Αν χρειαστεί, η επιφάνεια μπορεί να ανανεωθεί με το πέρασμα ενός βερνικιού, σε διάστημα 2-3 ετών.

  Πληροφορίες: Dalinne Imports Intl. και Dalinne South. Σε αποκλειστική συνεργασία με Ιταλικούς οίκους, πρωτοπόρους στην μόδα δαπέδων και επενδύσεων, παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα ολοκληρωμένες λύσεις για σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, ασυναγώνιστης ποιότητας και αισθητικής.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved