Αντικείμενα design χωρίς ηλικία (φωτιστικά)

Αντικείμενα design χωρίς ηλικία (φωτιστικά) http://www.stardust.com/SUPERARCHIMOON.html

Το design έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τον κόσμο και να βελτιώνει την καθημερινότητα μας λειτουργικά, εργονομικά και αισθητικά. Αντικείμενα και προϊόντα δημιουργήθηκαν από εμπνευσμένους σχεδιαστές πολλά χρόνια πριν, αλλά εξακολουθούν και σήμερα να παράγονται και να χρησιμοποιούνται διατηρώντας αναλλοίωτη τη διαχρονικότητα τους.

Φωτιστικά

Norm 69 κρεμαστό φωτιστικό οροφής

Το φουτουριστικό φωτιστικό που σχεδίασε το1969 ο Δανός αρχιτέκτονας Simon Karkov και κατασκευάζεται από την Normann Copenhagen. Αποτελείται από 69 κομμάτια σε θέσεις που επιτρέπουν τη μέγιστη εκμετάλλευση του φωτός χωρίς θάμβωση. Συναρμολογείται χωρίς χρήση εργαλείων και κόλλας.

http://www.normann-copenhagen.com/families/norm69-lamp

Arco επιδαπέδια λάμπα

Η λειτουργικότητα και η λιτότητα της γραμμής δίνουν στο φωτιστικό τη σφραγίδα της διαχρονικότητας. Εμπνευσμένοι από τα φωτιστικά των δρόμων, οι αδελφοί Achille και Pier Giacomo Castiglioni, ιταλοί σχεδιαστές, σχεδίασαν το φωτιστικό αυτό το 1962, το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρία Flos με σκελετό από ανοξείδωτο ατσάλι και εντυπωσιακή βάση από μάρμαρο Carrera για να εξασφαλίζεται η φυσική ισορροπία του φωτιστικού, που λειτουργεί σαν φωτιστικό οροφής. Η τρύπα στη μαρμάρινη βάση επιτρέπει τη μεταφορά του.

http://usa.flos.com/individualProduct.php?type=&cat_name=Floor&seriesID=387&cat_id=52&Dname=&family=&related=&tag=&tag_name=

A330 κρεμαστό φωτιστικό οροφής

Το A330, γνωστό και ως χρυσή καμπάνα σχεδιάστηκε αρχικά για το διάσημο εστιατόριο Savoy το 1939 από τον Φιλανδό αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Alvar Aalto. Ο σχεδιασμός φωτιστικών αποτελούσε κεντρικό σημείο της δουλειάς του, καθώς κατ’ αυτόν το φως και τα φωτιστικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική. Η εκδοχή για ευρεία χρήση των φωτιστικών σχεδιάστηκε το 1954 με εταιρία παραγωγής την Artek.

http://www.houzz.com/photos/lighting/alvar-aalto

Nesso επιτραπέζια λάμπα

Η λάμπα Nesso αποτελεί κλασική έκφραση του μοντέρνου σχεδιασμού της δεκαετίας του’60, από τον Ιταλό σχεδιαστή Giancarlo Mattioli το 1964, είναι διάσημη για τις κυματοειδείς καμπύλες και προσφέρει υπέροχο και διάχυτο φως μέσα από τη χυτή από θερμοπλαστικό υλικό μορφή της. Κατασκευάζεται ανελλιπώς εδώ και 40 χρόνια από την Artemide.

http://www.momastore.org/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay_Nesso-Table-Lamp_10451_10001_56263_-1_26663_45667

Superarchimoon επιδαπέδια λάμπα

Η λάμπα αυτή σχεδιασμένη από τον Γάλλο σχεδιαστή Philippe Starck το 2000 για την εταιρία Flos με το μνημειακό της μέγεθος επιβάλλεται σε μεγάλους χώρους. Το καπέλο της από πλισέ ύφασμα έρχεται σε αντίθεση με το σκελετό από αμμοβολισμένο αλουμίνιο με βιομηχανικό ύφος.

http://hivemodern.com/pages/product742/flos-philippe-starck-superarchimoon-indoor-floor-lamp

Ball κρεμαστό φωτιστικό οροφής

Το 1969, τη χρονιά του Woodstock ο Δανός σχεδιαστής Verner Panton δημιούργησε αυτό το φωτιστικό οροφής από μικρά πλαστικά μπαλάκια σε έντονα χρώματα (εκτός από λευκά, κόκκινα ή πορτοκαλί), αποτέλεσε το μανιφέστο του κινήματος των χίπις. Κατασκευάζεται από την εταιρία VerPan.

http://www.verner-panton.com/lighting/archive/199/

Σχετικά Άρθρα

  • Φωτιστικά από αναγνωρισμένες εταιρείες Φωτιστικά από αναγνωρισμένες εταιρείες

    Σε οποιοδήποτε χώρο και σε οποιοδήποτε μέρος παρατηρούμε φωτιστικά και γενικότερα τον φωτισμό μέσω οποιασδήποτε μορφής κρεμαστού αντικειμένου. Είτε σαν λάμπα είτε σαν λαμπτήρα είτε σαν άλλο αντικείμενο που φωτίζει τον χώρο.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved