Σχεδίασε το μόνος σου: Autodesk Homestyler

Ένα δωρεάν σχεδιαστικό πρόγραμμα για οικιακούς χρήστες

γράφει Ναταλία Αλεξίου (naidesign) - Αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων-διακοσμήτρια

Το Autodesk Homestyler είναι μια εύχρηστη εφαρμογή που σκοπό έχει να διευκολύνει τους ιδιώτες να ανακαινίσουν ή να διακοσμήσουν δωμάτια χρησιμοποιώντας οικοδομικά στοιχεία (τοίχους, πλάκες, ανοίγματα κτλ.), συσκευές, έπιπλα και άλλα είδη. Πρόκειται για μια διαδικτυακή υπηρεσία που διατίθεται δωρεάν και χωρίς να προϋποθέτει την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού στον υπολογιστή του χρήστη.

Το πρόγραμμα είναι απλό στη χρήση και δεν απαιτεί οποιαδήποτε εκπαίδευση ή ειδικές γνώσεις. Ο χρήστης απλώς επιλέγει με το ποντίκι τα στοιχεία που επιθυμεί και τα τοποθετεί στον χώρο ενώ μπορεί να πειραματιστεί με μια σχετικά μικρή γκάμα από χρώματα και φινιρίσματα καθώς και να δει τον χώρο τρισδιάστατα με ένα κλικ. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί το σχέδιό του με τον αρχιτέκτονα ή τον διακοσμητή του ώστε να μεταδώσει με μεγαλύτερη ευκρίνεια τις παρεμβάσεις που επιθυμεί.

Φυσικά το Homestyler δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα επαγγελματικά προγράμματα δισδιάστατης ή τρισδιάστατης σχεδίασης ενώ μειονέκτημα για τον Έλληνα χρήστη αποτελεί το γεγονός ότι διατίθεται μόνο στην αγγλική γλώσσα και πολλά από τα προϊόντα που περιλαμβάνει αφορούν την αγορά των ΗΠΑ. Παρόλαυτα μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο σε κάποιον που σκέφτεται να αλλάξει τον χώρο του.

Ιστότοπος: www.homestyler.com

Πηγή φωτογραφίας: www.autodesk.com

free cad

Σχετικά Άρθρα

  • Σχεδίασε το μόνος σου-Sweet Home 3D Σχεδίασε το μόνος σου-Sweet Home 3D

    Το Sweet Home 3D είναι μια δωρεάν εφαρμογή, που σας επιτρέπει να τοποθετείτε έπιπλα και αντικείμενα σε μία κάτοψη, έτσι ώστε να διαπιστώσετε αν χωρούν πριν τα αγοράσετε αλλά και να πειραματιστείτε με διάφορες εναλλακτικές διατάξεις των επίπλων. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με τα χρώματα και υλικά.

    Ο σχεδιασμός, γίνεται με τις πραγματικές διαστάσεις. Με το εργαλείο ‘τοίχος σχεδιάζετε την κάτοψη του χώρου και στη συνέχεια τοποθετείτε πόρτες και παράθυρα. Επιπλέον, το πρόγραμμα διαθέτει αρκετές βιβλιοθήκες όλων των βασικών επίπλων αλλά και δυνατότητες φωτισμού, υλικών και rendering.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved