4 βασικά tips για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου μετατρέπεται συχνά σε μια μεγάλη πρόκληση για τους γονείς, κυρίως επειδή το παιδί δεν χαρακτηρίζεται από σταθερότητα αλλά αντίθετα από συχνές και συνεχείς αλλαγές στο σώμα, στις προτιμήσεις, στις ανάγκες και γενικά στην ψυχοσύνθεσή τους. Τα παιδιά λοιπόν χρειάζονται αλλά και αρέσκονται στις συνεχείς αλλαγές. Για αυτό το λόγο, η διακόσμηση του παιδικού δωματίου πρέπει να χαρακτηρίζετε από ευελιξία αλλά και θα πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει τις αναπόφευκτες συχνές αλλαγές και ανακαινίσεις.

Χρώμα

Η επιλογή του κυρίαρχου χρώματος στο παιδικό δωμάτιο, αποτελεί την πρώτη επιλογή που πρέπει να κάνουν οι γονείς, Ωστόσο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα κοινότυπα χρώματα όπως το ροζ για τα κορίτσια και το γαλάζιο για τα αγόρια, ειδικά όταν αυτά βρίσκονται σχεδόν παντού, στους τοίχους και στα υφάσματα του παιδικού δωματίου, ενδεχόμενα να απορριφθούν από το παιδί όταν αυτό θα μεγαλώσει. Μια λύση λοιπόν είναι να σκεφτείτε τόσο κάποιες ουδέτερες όσο και κάποιες μη παραδοσιακές επιλογές όπως για παράδειγμα το απαλό κίτρινο, το λιλά (περιέχει ροζ και γαλάζιο), το σοφιστικέ πράσινο, το ζεστό κροκί, το απαλό πορτοκαλί κ.ά.

Η επίπλωση του παιδικού δωματίου

Στο εμπόριο, κυκλοφορούν πολλά και ποικίλα έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο. Μία σημαντική συμβουλή είναι να επενδύσετε χρήματα σε έπιπλα που θα εξυπηρετούν το παιδί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής τους, από την νηπιακή έως την σχολική ηλικία. Για παράδειγμα, μια πρακτική και όμορφή συρταριέρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στην ενήλικη ζωή ενώ μια αναπαυτική πολυθρόνα μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο από τη μητέρα όσο και από το παιδί.

παιδικό δωμάτιο, διακόσμηση, κοριτσίστικο δωμάτιο,

Αποθηκευτικοί χώροι

Ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού και τις συνήθειες των γονιών, είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι αποθηκευτικοί χώροι είναι απολύτως απαραίτητοι για τον εξοπλισμό του παιδικού δωματίου. Ωστόσο, μη βιαστείτε να αγοράσετε μια τεράστια ντουλάπα που θα καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του δωματίου καθώς οι απαιτήσεις σε αποθήκευση είναι πολύ πιο σύνθετες. Για την ακρίβεια είναι προτιμότερο να προβλέψετε τη δημιουργία ποικίλων αποθηκευτικών χώρων, δηλαδή, ραφιών, ντουλαπιών, συρταριών κτλ. Ασφαλώς, ιδιαίτερα χρήσιμα είναι και τα κουτιά στα οποία τοποθετούνται εύκολα δεκάδες μικροαντικείμενα όπως παιχνίδια, μαρκαδόροι, βιβλία, αξεσουάρ κ.ά.

ροζ, παιδικό δωμάτιο, κορίτσι, δωμάτιο για κορίτσι, διακόσμηση

Παιδικό δωμάτιο για ατελείωτο παιχνίδι

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου μπορεί να είναι αρκετά πιο πρωτότυπη, εναλλακτική και θαρραλέα από τη διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού, που συνήθως είναι κλασική και ουδέτερη. Πράγματι το παιδικό δωμάτιο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για πειραματισμούς με έντονα χρώματα, πολύχρωμα υφάσματα, πρωτότυπα διακοσμητικά που ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές επιλογές διακόσμησης. Για προσφορά ανακαίνισης και διακόσμησης παιδικού δωματίου μπορείτε να απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρεία ανακαινίσεων του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved