Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

Μπάνιο, μπανιέρα, πίνακας στο μπάνιο,

Η ολική ανακαίνιση μπάνιου προκαλεί άγχος στους περισσότερους ιδιοκτήτες, ιδιαίτερα όσον αφορά στο κόστος της ανακαίνισης, στην αναστάτωση που θα προκληθεί από τις εργασίες, στο χρόνο που θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί και στην οργάνωση των τεχνιτών και των συνεργείων. Πριν ωστόσο, αποφασίσετε να επισκεφτείτε κάποια κατασκευαστική εταιρεία που θα αναλάβει τη μελέτη αλλά και την διεκπεραίωση της ανακαίνισης καλό είναι να σκεφτείτε τα παρακάτω ζητήματα.

 • Το ύφος που θέλετε να έχει το νέο- ανακαινισμένο μπάνιο. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να προχωρήσουν σε ανακαίνιση του μπάνιου είτε επειδή ο χώρος έχει εκτεταμένες φθορές είτε επειδή επιθυμούν μια αλλαγή στο στιλ του μπάνιου, είτε συχνότερα και για τους δύο λόγους. Αυτό σημαίνει, ότι οι ιδιοκτήτες, θα πρέπει να κάνουν μια μικρή έρευνα προκειμένου αποφασίσουν το στιλ και τα χρώματα που ταιριάζουν στις προτιμήσεις τους.
 • Τον προϋπολογισμό που μπορείτε να διαθέσετε. Μια μερική ή ολική ανακαίνιση μπάνιου μπορεί να κοστίσει από πολύ λίγα χρήματα ως πολλά ανάλογα με τα υλικά και τον εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό να ορίσετε το χρηματικό ποσό που μπορείτε να ξοδέψετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να επισκεφτείτε διάφορες εταιρείες ανακαινίσεων προκειμένου να συζητήσετε μαζί τους τις λύσεις που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο προϋπολογισμό.

μπάνιο, καθρέφτης

Σε περίπτωση, που μια εταιρεία σας δώσει οικονομικότερο προϋπολογισμό μπορείτε να καταλήξετε στην τοποθέτηση ενός ακριβότερου υλικού ή στην αγορά ενός πολυτελέστερου αντικειμένου ενώ αν αντίθετα σας δώσει ακριβότερο προϋπολογισμό τότε καλό είναι να συζητήεστε τρόπους μείωσης του κόστους της ανακαίνισης. Αφού λοιπόν, έχετε σκεφτεί το στιλ του χώρου αλλά και τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε, είστε έτοιμοι να αναζητήστε την κατάλληλη εταιρεία που θα αναλάβει τη μελέτη, τον προγραμματισμό και την ολοκλήρωση της ανακαίνισης.

Η εταιρεία ΧΡΩΜΑ DECOR μπορεί να σας προτείνει ιδιαίτερες λύσεις για τη διαρρύθμιση του μπάνιου σας, υψηλής αισθητικής και σωστής εργονομίας, που θα ταιριάζουν τόσο στις αισθητικές προτιμήσεις όσο και στον προϋπολογισμό σας. Η ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία όχι μόνο να αλλάξετε την ατμόσφαιρα του χώρου αλλά και να προβείτε σε ριζικές αλλαγές που θα βελτιώσουν την εργονομία και τη λειτουργικότητα της κατοικίας σας. Για παράδειγμα, σε ένα μεγάλο μπάνιο μπορείτε να εγκαταστήσετε δύο νιπτήρες, μπορείτε να προβλέψετε την εγκατάσταση ντουζιέρας και μπανιέρας ή ακόμη και να χωρίσετε το μπάνιο σε δύο μικρότερα μπάνια. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε ώστε η εταιρεία και τα συνεργεία να έχουν την απαραίτητη τεχνική αρτιότητα έτσι ώστε η ανακαίνιση να ολοκληρωθεί με επιτυχία. 

Σχετικά Άρθρα

 • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

  Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

 • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

  Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

 • Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων

  www.vitamin-ha.com/re-purposed-furniture-30-pics-2/repurposed-furniture-279;

  Σήμερα μία ανακαίνιση κατοικίας αποτελεί την ιδανική λύση για να αναβαθμιστεί κατασκευαστικά, να εκσυγχρονιστεί εσωτερικά και εξωτερικά σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ενοίκους της.

  Η έκταση της ανακαίνισης κυμαίνεται από μεγάλη έως μικρή. Η ριζική περιλαμβάνει ουσιαστικές επεμβάσεις στην κάτοψη με νέα διαρρύθμιση των χώρων (ηλεκτρολογικά/υδραυλικά), αντικατάσταση κουφωμάτων, δαπέδων, ειδών υγιεινής, ντουλαπιών κουζίνας, νέων κατασκευών (ψευδοροφές/ταπετσαρίες), χρωματισμούς.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved