Ανανεώστε το χώρο σας με φλόραλ επιλογές

Μία από τις τάσεις του 2018 είναι η επιστροφή των φλόραλ επιλογών στη διακόσμηση του σπιτιού, ιδανική λύση για το σπίτι που συνδυάζεται υπέροχα με τον ερχομό της άνοιξης, της πολύχρωμης αυτής εποχής. Αν σχεδιάζετε ανακαίνιση σπιτιού με την άνοιξη που έρχεται συνδυάστε την με την ανανέωση της διακόσμησης με φλόραλ πινελιές. Τα φλόραλ μοτίβα στη διακόσμηση του σπιτιού προσφέρουν ένα τόνο άνεσης, ηρεμίας και χαράς. Διακρίνονται σε μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας.

Τα φλόραλ μοτίβα φαίνονται εντυπωσιακά σε όλους τους χώρους του σπιτιού: καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτια, ακόμη και στο μπάνιο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συνδυάζονται με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Ωστόσο, θα πρέπει να επιλέγονται τα κατάλληλα φλόραλ μοτίβα για κάθε χώρο, ώστε να μη δίνουν λάθος τόνο στο δωμάτιο.

Μαξιλάρια, ταπετσαρίες επίπλων και τοίχων με φλόραλ σχέδια φέρνουν στο νου εικόνες από το σπίτι της γιαγιάς. Όμως οι φλόραλ πινελιές μπορούν άνετα να ενσωματωθούν σε σύγχρονους εσωτερικούς χώρους. Μοτίβα με λουλούδια μπορούν ακόμη να επιλεγούν για κουβέρτες, παπλώματα, κουρτίνες, τραπεζομάντηλα, διακοσμητικά αντικείμενα, χαλιά.

Ένας τρόπος είναι τα φλόραλ μοτίβα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο χώρο με έντονα και τολμηρά σχέδια και χρώματα. Για παράδειγμα στο καθιστικό μπορείτε να τονίσετε κάποιο τοίχο με ταπετσαρία φλόραλ με μεγάλα άνθη σε κάποιο έντονο χρώμα και να την συνδυάσετε με μικρότερα patterns  σε ριχτάρια ή στο χαλί. Εναλλακτικά η προηγούμενη λύση μπορεί να εφαρμοστεί στο υπνοδωμάτιο, δηλ. σε τοίχο με βαθύ σκούρο χρώμα, μπλε, μαύρο, σοκολά κλπ. να εφαρμοστεί ταπετσαρία με έντονα φλόραλ σχέδια. Για μια περισσότερο ρομαντική επιλογή μπορείτε να επενδύσετε το κεφαλάρι του κρεβατιού με φλόραλ ύφασμα ταπετσαρίας. Επιτυχημένη θεωρείται και η επιλογή του συνδυασμού φλόραλ σχεδίων με άλλα μοτίβα, όπως animal prints, γεωμετρικά σχέδια, πουά, καρώ κλπ. εφόσον κάποιο από τα δύο επιλέγεται σε μικρό μέγεθος. 

Είναι πολύ σημαντική η επιλογή της θέσης των φλόραλ μοτίβων. Για παράδειγμα υφάσματα με  μεγάλα μοτίβα αποφεύγονται για ταπετσαρία του καναπέ, ενώ φαίνονται υπέροχα και αναδεικνύονται σε πολυθρόνες. Αντίθετα, τα φλόραλ μοτίβα σε κουρτίνες χάνονται διακριτικά μέσα στις πιέτες και τις σούρες.

Για μία ισορροπημένη λύση διακόσμησης επιλέξτε συνδυασμό φλόραλ με μονοχρωμία σε κάποιο από τα χρώματα του μοτίβου. Μία άλλη λύση είναι η επιλογή περισσότερο αφηρημένων φλόραλ σχεδίων και ο συνδυασμός τους με σχετικά ουδέτερες αποχρώσεις του μπεζ, καφέ.

Ενδιαφέρουσες λύσεις προσφέρουν τα αυτοκόλλητα τοίχου με θέμα άνθη, φυτά, φυλλώματα κλπ. μπορείτε να διαλέξετε κάποια όμορφα άνθη σε απόχρωση που εναρμονίζεται με το χρώμα των τοίχων σας και θα βιώσετε μία μοναδική ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα ζωντάνιας στο χώρο. Παρόμοιο αποτέλεσμα προσφέρουν και οι διάφορες μπορντούρες που μπορούν να διατρέξουν επιλεγμένους τοίχους στο χώρο.

Σε περίπτωση ανακαίνισης σπιτιού, αν ήδη έχετε φλόραλ ταπετσαρία στα έπιπλα του καθιστικού ή κουρτίνες επιλέξτε απόχρωση για τους τοίχους που θα λειτουργήσει ως φόντο κάποια από τα φλόραλ μοτίβα.

Στο δάπεδο μπορείτε να επιλέξετε χαλί με γεωμετρικά σχέδια μεγάλου μεγέθους σε κάποια απόχρωση από τα φλόραλ μοτίβα, τα οποία θα έχουν μικρό ή μεσαίο μέγεθος. Εναλλακτικά υπέροχος είναι και  ο συνδυασμός δερμάτινου χαλιού με ελαφρά φλόραλ σχέδια σε υφάσματα ή αντικείμενα του χώρου. Θα του προσδώσει μία πολύ γήινη ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Εμπιστευθείτε την ανακαίνιση του σπιτιού σας στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα και συνεργαστείτε μαζί τους, καθώς η εμπειρία τους θα σας βοηθήσει στις επιλογές σας και θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved