Δημιουργήστε το ιδανικό στυλ για το καθιστικό με έπιπλα από την ιnart.

Οι τάσεις και τα στυλ στην αρχιτεκτονική και στο design αλλάζουν συνεχώς προκαλώντας πονοκέφαλο τόσο στους ιδιώτες όσο και στους επαγγελματίες διακοσμητές. Κατά γενική ομολογία, μια από τις «δυσκολότερες» αγορές αφορά στα λεγόμενα βαριά έπιπλα, όπως είναι για παράδειγμα οι καναπέδες και οι πολυθρόνες. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε αν θέλετε να αγοράσετε καινούργια έπιπλα για το καθιστικό σας αλλά σας προβληματίζει το θέμα του στυλ; Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο επιλογές: Μπορείτε είτε να επιλέξετε το ουδέτερο στυλ ή ένα στυλ με έντονη προσωπικότητα.

Στην πρώτη επιλογή, τα έπιπλα, οι τοίχοι, το δάπεδο και η οροφή λειτουργούν ως φόντο, πάνω στον οποίο μπορείτε να εκφράσετε ελευθέρα τις διακοσμητικές και καλλιτεχνικές σας ανησυχίες. Τα χρώματα των υφασμάτων είναι ουδέτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες. Η παλέτα των ουδέτερων χρωμάτων δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα μπεζ και στα γκρι αλλά περιλαμβάνει τις ζεστές κρεμ αποχρώσεις, τα γήινα χρώματα, τις ασημί αποχρώσεις ή ακόμη και το ουδέτερο λαδί και το  γκρι-μπλε.

καναπές, inart, γκρι

Καναπές από την inart που συνδυάζεται εύκολα με πολλά στυλ διακόσμησης. Απαραίτητη προσθήκη τα μαξιλάρια που εμπλουτίζουν τον καναπέ και προσφέρουν επιπλεόν άνεση. 

Στη δεύτερη επιλογή, τα ίδια τα έπιπλα καλούνται να κλέψουν τις εντυπώσεις και να γίνουν οι πρωταγωνιστές της διακόσμησης του χώρου. Τα υφάσματα είναι σε θαρραλέα χρώματα με ευφάνταστα και πρωτότυπα σχέδια. Δείτε για παράδειγμα, τη βελούδινη πολυθρόνα από την inart, που τοσο η φόρμα σε σχημα κοχύλι όσο και το σχέδιο του υφάσματος είναι εξίσου εντυπωσιακά. 

πολυθρόνα, inart, πατσγουρκ. patchwork.

Πως μπορείτε ωστόσο να ζωντανέψετε ένα χώρο που έχει ουδέτερο στιλ; Μα φυσικά, χρησιμοποιώντας τα αξεσουάρ, δηλαδή τα μαξιλάρια, τα ριχτάρια και τα διακοσμητικά αντικείμενα, μέ έξυπνο τρόπο.

βάζα, inart

Βάζα από την inart. 

Όσον αφορά στα μαξιλάρια, στο εμπόριο κυκλοφορούν υπέροχα σχέδια, όπως φλοράλ, εμπριμέ, ρίγε, πουά, καρό κτλ. Άλλάζοντας τα μαξιλάρια μπορείτε εύκολα να ανανεώσετε το ύφος και την ατμόσφαιρα του χώρου. Αν για παράδειγμα, θέλετε να πετύχετε μια γλυκιά και ρομαντική ατμόσφαιρα τότε επιλέξτε μαξιλάρια σε απαλά χρώματα με φυτικά μοτίβα. Αν η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι πιο επίσημη τότε επιλέξτε μαξιλάρια σε βαθιά, σκούρα χρώματα όπως το πορφυρό, το μπλε, το καφέ, το μαύρο και το χρυσό.  

Ιδιαίτερα πρακτικά είναι τα καλύμματα ή αλλιώς τα ριχτάρια των καναπέδων. Τα ριχτάρια κατά βάση προστατεύουν τα υφάσματα των επιπλώσεων, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους αλλά επίσης λειτουργούν και ως πινελιές διακόσμησης. Τα ριχτάρια μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου και την περίσταση ανανεώνοντας εύκολα και γρήγορα την ατμόσφαιρα του χώρου.

μαξιλάρια, inart

Μαξιλάρια από την inart. 

Ένα ευέλικτο και πρακτικό έπιπλο για το καθιστικό είναι αναμφίβολα το σκαμπό. Τα σκαμπό έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή, επειδή αποτελούν πολύ-λειτουργικά έπιπλα που μεταφέρονται εύκολα στο χώρο χωρίς να περιορίζουν το οπτικό πεδίο. Μπορούν ακόμη και να λειτουργήσουν ως βοηθητικά τραπέζια, εφόσον τοποθετηθεί επάνω τους ένας προστατευτικός δίσκος.

σκαμπό, inart, με ρόδες

Πρακτικά σκαμπό με ρόδες και αποθηκευτικό χώρο από την inart. 

Τέλος, όταν έρθει η τελική στιγμή της επιλογής των επίπλων, σκεφτείτε την κλίμακά των επίπλων σε σχέση με το διαθέσιμο χώρο. Σε γενικές γραμμές, ο χώρος δεν θα πρέπει να δείχνει ούτε υπερβολικά φορτωμένος ούτε άδειος. Θα πρέπει επίσης να διαθέτει 1-2 μεγάλα κομμάτια, όπως για παράδειγμα τους καναπέδες οι οποίοι θα συμπληρώνονται από μικρότερα έπιπλα, δηλαδή από πολυθρόνες, σκαμπό, τραπέζάκια κτλ.

Σχετικά Άρθρα

 • Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων

  www.vitamin-ha.com/re-purposed-furniture-30-pics-2/repurposed-furniture-279;

  Σήμερα μία ανακαίνιση κατοικίας αποτελεί την ιδανική λύση για να αναβαθμιστεί κατασκευαστικά, να εκσυγχρονιστεί εσωτερικά και εξωτερικά σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ενοίκους της.

  Η έκταση της ανακαίνισης κυμαίνεται από μεγάλη έως μικρή. Η ριζική περιλαμβάνει ουσιαστικές επεμβάσεις στην κάτοψη με νέα διαρρύθμιση των χώρων (ηλεκτρολογικά/υδραυλικά), αντικατάσταση κουφωμάτων, δαπέδων, ειδών υγιεινής, ντουλαπιών κουζίνας, νέων κατασκευών (ψευδοροφές/ταπετσαρίες), χρωματισμούς.

 • Διαρρύθμιση επίπλων γύρω από το τζάκι Διαρρύθμιση επίπλων γύρω από το τζάκι

  Το τζάκι συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας και σχεδόν πάντα αποτελεί το κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο αναπτύσσεται η διαρρύθμιση των επίπλων και η κυκλοφορία στο χώρο. Για να γίνει σωστή διαρρύθμιση των επίπλων γύρω από το τζάκι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε δύο παραμέτρους. Πρώτον, θα πρέπει να τοποθετηθούν οι καναπέδες, οι πολυθρόνες και τα λοιπά καθίσματα στην κατάλληλη απόσταση, έτσι ώστε τόσο τα μέλη του νοικοκυριού όσο και οι περιστασιακοί επισκέπτες να μπορούν να χαίρονται τη ζεστασιά που προσφέρει το τζάκι. Δεύτερον, το τζάκι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κεντρικό σημείο που κυριαρχεί τόσο στη διαρρύθμιση όσο και στη διακόσμηση του χώρου. 

 • Επιλέγοντας έπιπλα για το καθιστικό Επιλέγοντας έπιπλα για το καθιστικό

  Το καθιστικό (ή σαλόνι όπως αλλιώς ονομάζεται), αποτελεί το χώρο που αφενός χαλαρώνουμε με την οικογένειά μας, αφετέρου υποδεχόμαστε φίλους και καλεσμένους. Με άλλα λόγια, το καθιστικό είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς χώρους καθώς θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε πολλαπλές λειτουργίες, δηλαδή να εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες των μόνιμων χρηστών όσο και των περιστασιακών επισκεπτών. 

  Τα έπιπλα παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στη διακόσμηση του χώρου όσο και στη λειτουργικότητά του. Όπως είναι γνωστό η επίπλωση προσθέτει την καθοριστική στιλιστική πινελιά ενώ αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα των ανθρώπων που κατοικούν στο συγκεκριμένο σπίτι.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved