Διαρρύθμιση επίπλων γύρω από το τζάκι

Διαρρύθμιση επίπλων γύρω από το τζάκι Photo by Julie Williams Design - More traditional family room ideas

Το τζάκι συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας και σχεδόν πάντα αποτελεί το κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο αναπτύσσεται η διαρρύθμιση των επίπλων και η κυκλοφορία στο χώρο. Για να γίνει σωστή διαρρύθμιση των επίπλων γύρω από το τζάκι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε δύο παραμέτρους. Πρώτον, θα πρέπει να τοποθετηθούν οι καναπέδες, οι πολυθρόνες και τα λοιπά καθίσματα στην κατάλληλη απόσταση, έτσι ώστε τόσο τα μέλη του νοικοκυριού όσο και οι περιστασιακοί επισκέπτες να μπορούν να χαίρονται τη ζεστασιά που προσφέρει το τζάκι. Δεύτερον, το τζάκι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κεντρικό σημείο που κυριαρχεί τόσο στη διαρρύθμιση όσο και στη διακόσμηση του χώρου. 

Project in Tiburon
Photo by Julie Williams Design - More traditional family room ideas

Το τζάκι, ως μέθοδος θέρμανσης έχει αρκετά πλεονεκτήματα αλλά επίσης έχει και ένα βασικό μειονέκτημα. Αν είναι απλό τζάκι, δηλαδή αν δεν είναι ενεργειακό, θερμαίνει μόνο την περιοχή μπροστά από το τζάκι, ενώ στον υπόλοιπο χώρο η αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική. Για αυτό το λόγο οι καναπέδες και οι πολυθρόνες πρέπει να τοποθετούνται σε σχετικά κοντινή απόσταση. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις πιο κρίσιμες παραμέτρους που αφορούν στη διαμόρφωση των επίπλων γύρω από το τζάκι αλλά και η σειρά που συνήθως ακολουθείται στη διάταξη των επίπλων.

Αρχικά, θα πρέπει να διαλέξουμε τη θέση που θα τοποθετήσουμε τον αγαπημένο μας καναπέ ή την αγαπημένη μας πολυθρόνα. Επιλεγούμε να τοποθετήσουμε τον καναπέ ή την αγαπημένη μας πολυθρόνα σε κοντινή απόσταση έτσι ώστε να απολαμβάνουμε τη θέρμανση που προσφέρει το τζάκι. Ιδανικά, ο καναπές θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι από το τζάκι, ενισχύοντας έτσι και το ρόλο του τζακιού ως κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος.

Σε δεύτερο στάδιο επιλέγουμε τις θέσεις των δευτερευόντων καθιστικών επίπλων. Ωστόσο, και για τα υπόλοιπα καθιστικά, ο βασικός στόχος είναι να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύτητα με το τζάκι. Ασφαλώς, η διαρρύθμιση των επίπλων είναι μια πολύ-παραγοντική διαδικασία στην οποία λαμβάνουμε υπόψη πολλούς και διάφορους παράγοντες όπως τη θέση της τηλεόρασης, το σχήμα και το μέγεθος του χώρου, την κυκλοφορία στο χώρο, την επιθυμητή απόσταση κ.ά. Στη συνέχεια αποφασίζουμε για την θέση του κεντρικού τραπεζιού, μπροστά από τον καναπέ αλλά και για τις θέσεις των βοηθητικών τραπεζιών.

Ένα σημαντικό τέλος ζήτημα, στη διακόσμηση ή στην ανακαίνιση του καθιστικού, αποτελεί η θέση της τηλεόρασης που πολλές φορές δρα ανταγωνιστικά με το τζάκι. Για αυτό το λόγο μπορούμε να συνδυάσουμε την θέση της τηλεόρασης μαζί με το τζάκι. Μια πρακτική θέση είναι η τοποθέτηση της οθόνης πάνω από το τζάκι συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο δύο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος στην ίδια θέση.

Αν στην διακόσμηση σπιτιού σας προβληματίζουν ζητήματα όπως η κατασκευή τζακιού ή η θέση της τηλεόρασης, απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο επαγγελματία ο οποίος θα σας προσφέρει οικονομικές τιμές και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Για προσφορά ανακαίνισης αλλά και συμβουλές σε σχέση με τη θέρμανση του χώρου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

 • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

  Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

 • Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων

  www.vitamin-ha.com/re-purposed-furniture-30-pics-2/repurposed-furniture-279;

  Σήμερα μία ανακαίνιση κατοικίας αποτελεί την ιδανική λύση για να αναβαθμιστεί κατασκευαστικά, να εκσυγχρονιστεί εσωτερικά και εξωτερικά σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ενοίκους της.

  Η έκταση της ανακαίνισης κυμαίνεται από μεγάλη έως μικρή. Η ριζική περιλαμβάνει ουσιαστικές επεμβάσεις στην κάτοψη με νέα διαρρύθμιση των χώρων (ηλεκτρολογικά/υδραυλικά), αντικατάσταση κουφωμάτων, δαπέδων, ειδών υγιεινής, ντουλαπιών κουζίνας, νέων κατασκευών (ψευδοροφές/ταπετσαρίες), χρωματισμούς.

 • Δημιουργήστε το ιδανικό στυλ για το καθιστικό με έπιπλα από την ιnart. Δημιουργήστε το ιδανικό στυλ για το καθιστικό με έπιπλα από την ιnart.

  Οι τάσεις και τα στυλ στην αρχιτεκτονική και στο design αλλάζουν συνεχώς προκαλώντας πονοκέφαλο τόσο στους ιδιώτες όσο και στους επαγγελματίες διακοσμητές. Κατά γενική ομολογία, μια από τις «δυσκολότερες» αγορές αφορά στα λεγόμενα βαριά έπιπλα, όπως είναι για παράδειγμα οι καναπέδες και οι πολυθρόνες. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε αν θέλετε να αγοράσετε καινούργια έπιπλα για το καθιστικό σας αλλά σας προβληματίζει το θέμα του στυλ; Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο επιλογές: Μπορείτε είτε να επιλέξετε το ουδέτερο στυλ ή ένα στυλ με έντονη προσωπικότητα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved