Διακόσμηση αυλής- Δημιουργήστε ζώνες δραστηριοτήτων

Η εποχή της καραντίνας, μας έκανε και πάλι να αγαπήσουμε το σπίτι μας. Να θέλουμε να φτιάξουμε ένα χώρο χαλάρωσης, άνεσης και ηρεμίας. Αυτοί που διαθέτουν αυλές και μεγάλα μπαλκόνια κατάλαβαν πότο τυχεροί είναι, αφού έχουν τη δυνατότητα να βγουν για μερικές ώρες έξω από τον κλειστό χώρο του σπιτιού, να αισθανθούν ότι ξεφεύγουν, να χαρούν λίγο τον ελληνικό ήλιο.

Την εποχή της καραντίνας αυξήθηκε η ζήτηση για ανακαίνιση σπιτιού και για ανανέωση της διακόσμησης τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και σε μπαλκόνια και αυλές.

Η αυλή μπορεί να μην είναι συνηθισμένη στις μεγάλες πόλεις, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει στις μικρές πόλεις της Ελλάδας. Η αυλή είναι εκείνος ο χώρος που ενώνει το χώρο της κατοικίας με το δημόσιο εξωτερικό χώρο.

Στην κατηγορία της αυλής ανήκει και το αίθριο. Το αίθριο αποτελεί μια μορφή εσωτερικής αυλής που εξυπηρετεί τις κατοικίες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το αίθριο δεν αποτελεί μόνο ένα εξωτερικό χώρο, αλλά είναι η καρδιά της κατοικίας, δεδομένου ότι από εκεί συντελείται η κυκλοφορία στην κατοικία.

αίθριο, κήπος

Πως να διαρρυθμίσετε την αυλή.

Στο χώρο της αυλής, ακριβώς όπως και στο καθιστικό του σπιτιού, θα πρέπει να δημιουργούνται ζώνες για διάφορες δραστηριότητες. Δημιουργείστε λοιπόν μια ήσυχη περιοχή για να πίνετε κάθε πρωί καφέ με την οικογένειά σας και μια άλλη περιοχή για το μπάρμπεκιου με τους φίλους ή τους γείτονές σας.

Αν έχετε τον κατάλληλο χώρο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική γωνιά για διάβασμα και ξεκούραση.

Ανάλογα με τη δραστηριότητα που θέλετε να δημιουργήσετε θα πρέπει να επιλέξετε και τα ανάλογα έπιπλα κήπου και τον κατάλληλο εξοπλισμό κήπου.

Ο χώρος του παιχνιδιού πρέπει να είναι καθορισμένος. 

Οι οικογένειες με παιδιά, εκτιμούν όσο τίποτε άλλο την αξία της αυλής. Στην αυλή μπορεί να δημιουργηθεί ένας μικρός παιδότοπος με παιχνίδια όπως τσουλήθρα, πλαστικό σπιτάκι κήπου, κούνια, ακόμη και ένα οικονομικό τραμπολίνο.

Καλό είναι να περιορίσετε τον παιδότοπο σε ένα σημείο της αυλής, κυρίως για να εξασφαλίσετε ότι σε αυτόν τον χώρο θα υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά. 

Κάποια τμήματα της αυλής πρέπει να είναι στεγασμένα ενώ κάποια άλλα πρέπει να είναι ανοιχτά. Για τη σκίαση υπάρχουν αφενός οι τεχνητές λύσεις όπως η τοποθέτηση τέντας κήπου ή ομπρέλας κήπου αλλά και οι φυσικές λύσεις, δηλαδή η κατασκευή μιας πέργκολας. Στην πέργκολα μπορεί ασφαλώς να αναρριχηθεί ένα αμπέλι ή ακόμη καλύτερα ένα όμορφο γιασεμί. Υπάρχουν πάρα πολλά φυτά που αναρριχώνται στις πέργολες προσφέροντας εξαιρετική σκίαση.

Αν κάνετε ολική ανακαίνιση κατοικίας και αυλής τότε μπορείτε να σκεφτείτε και τη δημιουργία διαφόρων επιπέδων έτσι ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο σχεδιαστικό ενδιαφέρον ο χώρος.

Για να μάθετε το κόστος ανακαίνισης επικοινωνήστε δωρεάν με την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα. Λόγω μεγάλης εμπειρίας στο χώρο των ανακαινίσεων θα μπορέσει άμεσα να σας ενημερώσει για τις δυνατότητες του χώρου σας και κυρίως για το κόστος της ανακαίνισης.

Φωτογραφίες

Photo by Brandon Hoogenboom on Unsplash

Photo by Darko Pribeg on Unsplash

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved