Επιλογή επαγγελματικού χώρου: Δώστε προσοχή στην κατασκευή, τη λειτουργικότητα και τις εγκαταστάσεις του κτιρίου.

Αν είστε σε φάση που αναζητάτε επαγγελματικό χώρο, γραφείο ή κατάστημα, για να στεγάσετε τα φιλόδοξα επαγγελματικά σας σχέδια, τότε πριν συμφωνήσετε με τον ιδιοκτήτη του χώρου, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή, τη λειτουργικότητα και τις εγκαταστάσεις του χώρου.

Αν ο προϋπολογισμός της επιχείρησης είναι περιορισμένος, τότε οι προς ενοικίαση χώροι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση χωρίς σημαντικές φθορές, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα χωρίς την ανάγκη ριζικής ανακαίνισης. Γενικά, οι χώροι που χρειάζονται αντικατάσταση δαπέδων, αποξηλώσεις μπάνιων, καθαιρέσεις τοίχων, και σημαντικές διαρρύθμισεις στην κάτοψη, προκειμένου να γίνουν λειτουργικοί και βιώσιμοι, θα πρέπει να αποφεύγονται. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι η λειτουργία ενός επαγγελματικού χώρου εξαρτάται από την κερδοφορία της επιχείρησης, η οποία συνήθως δεν είναι εξασφαλισμένη εξ των προτέρων. Αυτό σημαίνει, ότι δεν θα πρέπει να επενδύονται μεγάλα χρηματικά ποσά στις οικοδομικές εργασίες και στην αποκατάσταση των φθορών ενός μισθωμένου χώρου από τον ενοικιαστή, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τη διάρκεια λειτουργίας μιας επιχείρησης. 

Ιδανικά, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα επενδυθούν σε ένα μισθωμένο επαγγελματικό χώρο, θα πρέπει να αφορά στη διακόσμηση, δηλαδή στους ελαιοχρωματισμούς, στα υφάσματα, στα έπιπλα και στα αξεσουάρ, και όχι σε βαριές και ακριβές οικοδομικές εργασίες. Σε περίπτωση λήξης του μισθώματος, τα διακοσμητικά αντικείμενα, οι συσκευές και τα έπιπλα μπορούν να μεταφερθούν σε ένα νέο γραφείο ή ακόμη και να μεταπωληθούν, ενώ αντίθετα τα χρήματα που έχουν επενδυθεί στην ανακαίνιση των δαπέδων, των μπάνιων, των εγκαταστάσεων κτλ., ωφελούν τον ιδιοκτήτη του χώρου.

γραφειο, σχεδιαστήριο

Πριν ενοικιάσετε λοιπόν, το καινούργιο σας γραφείο και πριν αρχίσετε να ονειρεύεστε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία στο συγκεκριμένο χώρο, θα πρέπει να ελέγξετε μια σειρά στοιχείων που συχνά περνούν απαρατήρητα. Για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα στο οποίο σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε ένα γραφείο θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές πρίζες σε όλα τα δωμάτια και στις κατάλληλες θέσεις, έτσι ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες χρήσης του χώρου. Πράγματι, οι σύγχρονοι γραφειακοί χώροι είναι εξοπλισμένοι με ένα πλήθος συσκευών (τηλέφωνα, εκτυπωτές, υπολογιστές, φορτιστές, φωτοτυπικά μηχανήματα, προτζέκτορες, φωτιστικά  κτλ). Η παροχή με ρεύμα στα διάφορα σημεία όπου εργάζονται οι υπάλληλοι δεν μπορεί να γίνεται με ελεύθερα καλώδια στο πάτωμα.

Ένα άλλο εξίσου σημαντικό στοιχείο που επηρεάζει την επιλογή του επαγγελματικού χώρου είναι ο φυσικός φωτισμός. Οι χώροι που διαθέτουν επαρκή φυσικό φωτισμό εξοικονομούν ενέργεια αλλά και βελτιώνουν την αποδοτικότητα και συγκέντρωση των εργαζομένων. Περαιτέρω, η ενδιαφέρουσα θέα προς τον εξωτερικό χώρο, προσελκύει πελάτες, προσδίδοντας κύρος σε μια επιχείρηση.

Ως εκ τούτου λοιπόν, είναι σαφώς προτιμότερο να επιλέξετε ένα γραφείο που διαθέτει ένα καλό οικοδομικό υπόβαθρο, δηλαδή ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σε καλή κατάσταση, κλιματισμό, θερμομόνωση, φυσικό φωτισμό κτλ., ακόμη και αν αυτός ο χώρος είναι μικρός, παρά ένα μεγάλο γραφείο που θα πρέπει να ανακαινιστεί προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί.

Αν είστε λοιπόν ιδιοκτήτης επαγγελματικών χώρων προς ενοικίαση και θέλετε να αυξήσετε την αξία του ακινήτου αλλά και το ενδιαφέρον των υποψηφίων πελατών, τότε επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα προκειμένου να συζητήσετε οικονομικά πακέτα ανακαίνισης επαγγελματικών χώρων.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved