Επτά tips για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου

unsplash-logoChristopher Jolly

Το υπνοδωμάτιο αποτελεί ένα βασικό χώρο του σπιτιού, αν και πολλές φορές η διακόσμηση του υπνοδωματίου θεωρείται δευτερεύουσα. Ασφαλώς, ο ύπνος είναι απαραίτητη λειτουργία για τον άνθρωπο. Γιατί λοιπόν να μην μετατρέψει κανείς το υπνοδωμάτιο του σε ένα επίγειο παράδεισο, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου;

Σήμερα, κάποιος μπορεί να βρει δεκάδες ιδέες διακόσμησης στο διαδίκτυο. Μερικές φορές, αρκεί να δούμε μια όμορφη φωτογραφία για να πάρουμε έμπνευση και ενθάρρυνση. Από την άλλη μεριά, μπορεί κάποιος να αποφασίσει να αναθέσει την ανακαίνιση σπιτιού σε ένα εξειδικευμένο γραφείο.

κρεμάστρα HANDY, UMBRA

Μια έξυπνη κρεμάστρα τριών τεμαχίων για το υπνοδωμάτιο της Umbra. Διατίθεται απο το Designisthis

Κάποια σπίτια έχουν πολύ μεγάλα υπνοδωμάτια ενώ κάποια άλλα έχουν εξαιρετικά μικρά. Ανεξάρτητα από το μέγεθος, το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι άνετο και χαλαρωτικό. Άλλωστε ο βασικός σκοπός της διακόσμησης του υπνοδωματίου είναι επιτρέπει τον άνετο ύπνο και να κάνει του ενοίκους να θέλουν να κοιμηθούν.

Μεταλλικό κρεβάτι, Praktiker

Μεταλλικό κρεβάτι από τα Praktiker. Είναι ελαφρύ και επιτρέπει τον εύκολο καθαρισμό κάτω από το κρεβάτι.

Δείτε επτά βασικά tips και συμβουλές για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου για να εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη διακόσμηση:

 

  • Αγοράστε ένα καλό και ανθεκτικό κρεβάτι. Το κρεβάτι αποτελεί το νούμερο ένα αντικείμενο για το υπνοδωμάτιο και πρέπει να εξασφαλίζει άνετο ύπνο. Επιλέξτε κρεβάτι που έχει ψηλά πόδια, έτσι ώστε να μπορείτε να καθαρίζετε εύκολα από κάτω.  
  • Επιλέξτε ποιοτικά λευκά είδη, δηλαδή σεντόνια και μαξιλάρια πολύ καλής ποιότητας. Τα βαμβακερά υφάσματα είναι υγιεινά, οικολογικά, πλένονται εύκολα, επιτρέπουν την αναπνοή, είναι ανθεκτικά και οικονομικά.
  • Επιλέξτε ένα ήρεμο και απαλό χρώμα για του τοίχους. Ιδανικές αποχρώσεις είναι οι απαλές και ψυχρές αποχρώσεις του πράσινου και το μπλε..
  • Αφήστε αρκετό ελεύθερο χώρο γύρω από το κρεβάτι. Το κρεβάτι είναι ένα έπιπλο που διατίθεται σε πολλές διαστάσεις. Το υπέρ-διπλό κρεβάτι είναι εξαιρετικά άνετο στον ύπνο. Ωστόσο καταλαμβάνει πολύ χώρο στο δωμάτιο και έτσι δεν αποτελεί καλή επιλογή αν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό.
  • Τοποθετήστε dimmer στο φωτισμό ή επιλέξτε φωτιστικά που προσφέρουν ένα απαλό και χαμηλό φωτισμό. Ο φωτισμός του υπνοδωματίου είναι βασικός για την εξασφάλιση ενός χαλαρωτικού και ήρεμου ύπνου.
  • Επιλέξτε κουρτίνες που επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισέρχεται στο εσωτερικό. Έτσι το δωμάτιο θα είναι πάντα ηλιόλουστο. Στην μόνη περίπτωση που θα πρέπει να επιλέξετε σκούρες και αδιαφανείς κουρτίνες είναι αν τα κουφώματα δεν έχουν εξωτερικά παντζούρια.  
  • Δημιουργήστε έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους, όχι μόνο για τα ρούχα αλλά και για τα κλινοσκεπάσματα. Οι ντουλάπες και οι συρταριέρες αποτελούν ιδανικές λύσεις αποθήκευσης. Αποφύγετε την αποθήκευση κάτω από το κρεβάτι.

Για προσφορές ανακαίνισης σπιτιού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ιωάννη Φούσκα και πάρτε ιδέες από το blog.

 

 

 

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved