Γρήγορες και οικονομικές αλλαγές για άμεση ανανέωση της διακόσμησης της κουζίνας

Η κουζίνα, όπως και τα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού, χρειάζονται τακτική αλλαγή της διακόσμησης ανά τρια έως πέντε χρόνια. Πράγματι, οι ένοικοι ενός σπιτιού τείνουν να βαριούνται ακόμη και την πιο εντυπωσιακή διακόσμηση και να χρειάζονται συχνές αλλαγές.

Τι επεμβάσεις όμως μπορείτε να κάνετε σε ένα χώρο όπως είναι η κουζίνα έτσι ώστε να υπάρξει άμεση ανανέωση, χωρίς μεγάλο κόστος και χωρίς χρονοβόρες εργασίες;

Δείτε τις παρακάτω συμβουλές για να δώσετε φρεσκάδα και ζωντάνια στο χώρο της κουζίνας. 

Συμβουλή 1η: Αλλάξτε τα πόμολα/ λαβές των επίπλων της κουζίνας.

Ξεβιδώστε τη λαβή από ένα ντουλάπι και μετρήστε την απόσταση που υπάρχει μεταξύ των δύο οπών. Έτσι θα μπορέσετε να παραγγείλετε καινούργια πόμολα που θα ταιριάζουν στις υφιστάμενες τρύπες των ντουλαπιών.

Τα πόμολα, των ντουλαπιών και των συρταριών της κουζίνας, παρουσιάζουν σημαντικές φθορές (σκουριές, λεκέδες, άλατα κτλ) και για αυτό χρειάζονται αλλαγή. Εναλλακτικά βέβαια, μπορείτε να ξεβιδώσετε όλα τα πόμολα και να τα πλύνετε έτσι ώστε να γίνουν ξανά σαν καινούργια.  

Συμβουλή 2η: Ανανεώστε τα υφάσματα της κουζίνας (κουρτίνες, τραπεζομάντηλα και πετσέτες)

Μια αλλαγή στα υφάσματα της κουζίνας θα αλλάξει άμεσα το στυλ και τα χρώματα του χώρου. Ασφαλώς, το κυρίαρχο ύφασμα είναι των κουρτινών. Οι κουρτίνες βέβαια δεν καθορίζουν μόνο το στυλ αλλά επηρεάζουν και την ποιότητα του φωτισμού.

Αν το παράθυρο της κουζίνας έχει νότιο ή ανατολικό προσανατολισμό, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα «ελαφρύ» ύφασμα που θα αφήνει ένα ποσοστό της ηλιακής ακτινοβολίας να διέρχεται στο εσωτερικό. Αν αντίθετα ο προσανατολισμός είναι δυτικός, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ύφασμα που να προσφέρει σημαντική σκίαση. Αν ο προσανατολισμός είναι βορινός, τότε μπορεί να παραληφθεί η τοποθέτηση κουρτίνας, καθώς χρειάζεται μόνο για να προστατεύει τους ενοίκους από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Συμβουλή 3η: Αγοράστε ένα πολυτελές κομμάτι για την κουζίνα σας.

Οι περισσότεροι γνωστοί οίκοι κατασκευάζουν διάφορα αντικείμενα για την κουζίνα, όπως πιατέλες, σερβίτσια, κανάτες, τσαγιέρες, ακόμη και ηλεκτρικές συσκευές. Ασφαλώς, η αγορά ενός πολυτελούς σερβίτσιου μπορεί να είναι απρόσιτη για πολλά νοικοκυριά, ωστόσο, η αγορά ενός μεμονωμένου αντικειμένου αποτελεί μια προσιτή πολυτέλεια.   

Τα αντικείμενα των γνωστών οίκων, παρόλο που είναι ακριβότερα έχουν συνήθως καλύτερη ποιότητα αλλά και καλύτερο σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει, ότι ένα καλοσχεδιασμένο αντικείμενο χρησιμοποιείται για περισσότερα χρόνια, κάνοντας τελικά μεγαλύτερη απόσβεση του αρχικού κόστους σε σχέση με ένα φτηνότερο προϊόν.

Ασφαλώς, οι διακοσμητικές επεμβάσεις μπορούν να γίνουν και από τους ίδιους τους ενοίκους του σπιτιού. Αν ωστόσο χρειάζεστε βοήθεια στη διακόσμηση ή την κατασκευή τότε επικοινωνήστε με μια έμπειρη εταιρεία, όπως είναι η Fouskas Construction.

Fouskas Construction logo new www.anakainisispitiou.gr


Image by cocoparisienne from Pixabay

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved