Ιδέες διακόσμησης για το σαλόνι

Ιδέες  διακόσμησης για το σαλόνι

http://www.iqmatics.com/webstore/productdetail.aspx?prodid=991&depid=149

Το καθιστικό είναι ο χώρος που περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας. Είναι ο χώρος διασκέδασης, συζήτησης, ξεκούρασης, εκεί που δεχόμαστε τους φίλους μας, ή απολαμβάνουμε την παρέα ενός καλού βιβλίου ή της αγαπημένης μας μουσικής.

Πρέπει λοιπόν αυτός ο χώρος να έχει μια εμπνευσμένη, αρμονική διακόσμηση. Τα βήματα για να την επιτύχουμε είναι τα εξής.

 

Μοντέρνος σχεδιασμός καθιστικού

Αρχικά πρέπει να καταλήξουμε στο στυλ διακόσμησης που επιθυμούμε. Μπορούμε να στραφούμε σε μια ζεστή, λιτή προσέγγιση ή να επιδιώξουμε έναν ανοιχτού τύπου μοντέρνο σχεδιασμό με καινοτόμα υλικά και έπιπλα. Επίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα παραδοσιακού ύφους χώρο, με ανάλογες επιλογές ή ένα περισσότερο ποπ χώρο αν κινούμαστε σε τέτοιο αισθητικό πλαίσιο.

 

 

 

http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx

 

 phot9

Γήινοι τόνοι στο καθιστικό και τέχνη με design καλοριφέρ στον τοίχοΠρέπει να υποστηρίξουμε την επιλογή μας χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους συνδυασμούς χρωμάτων, υλικών, υφών και επίπλων στο χώρο μας. Για τους τοίχους μας κινούμαστε στο χρωματικό σχήμα των δροσερών πράσινων και γαλάζιων αποχρώσεων, ή σε γήινους τόνους που αποπνέουν αίσθημα φιλικότητας στους ενοίκους.

Για την οροφή επιλέγουμε αντί του λευκού, τον ανοιχτότερο τόνο του επιλεγμένου σχήματος. Για τις γύψινες διακοσμήσεις καταφεύγουμε στο λευκό ή αντίθετα σε σκούρο τόνο του επιλεγμένου σχήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.cinier.com/en/reference/co/18.html

 

Δεν παραλείπουμε να βάλουμε τέχνη στους τοίχους μας. Υπάρχουν πολλές συλλογές από πίνακες ζωγραφικής σε διάφορες τεχνοτροπίες ή για πιο απλή λύση επιλέγουμε χρωματιστά τελάρα , πολλές φορές δικής έμπνευσης, που συμπληρώνουν το χρωματικό σχήμα του καθιστικού.

Τέχνη στο καθιστικό με φωτογραφίες ή design καλοριφέρΜια καλή ιδέα είναι να επιλέξουμε φωτογραφίες είτε από τη συλλογή μας (οικογενειακές), είτε έγχρωμα ή ασπρόμαυρα τοπία. Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε διακοσμητικά καλοριφέρ, που συνδυάζουν τη χρηστικότητα και την αισθητική. Υπάρχουν καλοριφέρ που δεν έχουν να ζηλέψουν από πίνακες ζωγραφικής ή έργα γλυπτικής.

http://www.bisque.co.uk/cgi-bin/bisque/pprint.pl?ecode=636&rtype=CH


Προσοχή!!! Μη παραφορτώνετε τους τοίχους, γιατί θα διαλύσετε την ατμόσφαιρα που προσπαθείτε να δημιουργήσετε.renamed x-stream-3

 

 

 

http://www.bisque.co.uk/gallery/range/x-stream

 

 

 

 

Οι κουρτίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στο στυλ διακόσμησης και στην ατμόσφαιρα του καθιστικού μας. Για να δώσουμε ύψος στο χώρο τοποθετούμε τα κουρτινόξυλα ψηλά και αφήνουμε τις κουρτίνες να χύνονται στο πάτωμα.

Τα υφάσματα και τα σχέδια, η ραφή, το είδος της κουρτίνας, του πάνελ ή του ριντό που θα διαλέξουμε πρέπει να παραπέμπουν στο ύφος του χώρου μας. Ένα ύφασμα κουρτίνας με πλούσια υφή π.χ δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας στο χώρο.

 


Για το δάπεδο του καθιστικού σας έχουμε πολλές επιλογές, όπως ξύλο για κλασσική, παραδοσιακή ακόμη και σύγχρονη διακόσμηση σε ανάλογα φινιρίσματα, πλακίδια, μάρμαρα και γρανίτες. Σε πολύ μοντέρνο ή ποπ στυλ μπορούμε να επιλέξουμε βινυλικό δάπεδο, ακόμη και βιομηχανικό (τσιμεντοκονίες, ρητινούχα)για High Tech αποτέλεσμα.

Source: housemajorityoffice.com via Vasiliki on Pinterest

 


                                                                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στη διακόσμηση του καθιστικού αποτελεί ο φωτισμός του. Απαραίτητος είναι ο γενικός (διάχυτος) φωτισμός που επιτυγχάνεται με κρεμαστά φωτιστικά και συμπληρώνεται με τοπικό φωτισμό (απλίκες, επιτραπέζιες λάμπες). Δώστε ατμόσφαιρα στο χώρο με σποτ και επιδαπέδια φωτιστικά, επίσης προβάλλετε τα έργα τέχνης με ειδικά σποτ και επιλέξτε δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης (ροοστάτες). Συμπληρωματικά ατμοσφαιρικό φωτισμό προφέρουν και τα κεριά σε κατάλληλες θέσεις (δάπεδο, τζάκι, τραπεζάκια).

Μοντέρνο σαλόνι με έξυπνη ραφιέραΗ επιλογή τη επίπλωσης του καθιστικού σας είναι ένα άλλο κομμάτι της επιτυχημένης διακόσμησης του. Οπωσδήποτε το στυλ τους πρέπει να συνδυάζεται με την υπόλοιπη διακόσμηση.

 

 

 

 

 

http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx

 

Τα μοντέρνα έπιπλα αναδεικνύουν ένα σύγχρονο τρόπο ζωής στο περιβάλλον του καθιστικού σας, ενώ τα κλασσικά έπιπλα με τις σκαλισμένες λεπτομέρειες προωθούν ένα περισσότερο πολυτελές και φορτωμένο στυλ διακόσμησης. Η παραδοσιακή διακόσμηση επίσης αναδεικνύεται με την επιλογή παραδοσιακών ξύλινων επίπλων.

Γυάλινο τραπέζι μέσης με ιδιόμορφη βάσηΠολυθρόνα ιδιαίτερου σχεδιασμού

 

 

 

 

 

 

 

 

 http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx

Σε όλα τα στυλ τα κομμάτια των επίπλων για το καθιστικό είναι οι καναπέδες, οι πολυθρόνες, οι μπρεζέρες, το τραπέζι μέσης, πλευρικά τραπεζάκια, σύνθετο, βιβλιοθήκη, κρυσταλλιέρα.

ProductOther 1315 1

http://www.iqmatics.com/webstore/productdetail.aspx?prodid=1315&depid=-1

Τα κριτήρια επιλογής των επίπλων είναι το μέγεθος του χώρου που επιβάλλει ανάλογου μεγέθους έπιπλα, ανάγκη για αποθηκευτικούς χώρους στα έπιπλα, η πολυμορφικότητα τους (μετατρέπονται σε κρεβάτια).

 

Πολυμορφικό σαλόνιΚαναπές που διαμορφώνεται σε κρεβάτι

 

 

 

 

 

 

  

http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx


livingstone by SmarinΗ ποιότητα των υφασμάτων των επίπλων, η υφή, το χρώμα και το μοτίβο τους πρέπει να συνδυάζονται με του ύφος του χώρου.

Στο τέλος δώστε πινελιές ζωντάνιας και κομψότητας με επιλογή διακοσμητικών αντικειμένων για ένα βιώσιμο και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

 

 

http://www.smarin.net/

 

 

 

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved