Το δευτερεύον μπάνιο
Οι περισσότεροι αρχιτέκτονες που εξειδικεύονται στο σχεδιασμό κατοικιών πιστεύουν ότι τουλάχιστον ένα από τα μπάνια της κατοικίας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, πολλές φορές μάλιστα μπορεί να μοιάζει με μικρό δωμάτιο. Αν ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας επιπλέον μπάνιων τότε αυτά μπορούν να σχεδιαστούν ως δευτερεύοντα μπάνια. Τα δευτερεύοντα μπάνια έχουν συνήθως μικρό εμβαδόν. Το μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό πρέπει να έχει ευνοϊκές αναλογίες (πλάτος και μήκος) και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις θέσεις των ειδών υγιεινής. Για να φαίνεται ο χώρος πιο ευρύχωρος συνιστάται η αγορά αναρτημένων ειδών υγιεινής (λεκάνη, νιπτήρας και έπιπλα). Το καζανάκι επίσης καλό είναι να είναι εντοιχισμένο.
Μερικοί αρχιτέκτονες σχεδιάζουν ακόμη και μπάνια που διαθέτουν μόνο μια λεκάνη και ένα νιπτήρα, δεν διαθέτουν δηλαδή ντουζιέρα ή μπανιέρα. Προαιρετικά μπορεί να υπάρχει μια μπαταρία στον τοίχο και ένα σιφόνι για την απορροή των νερών.
Σάουνα
Οι συνθήκες που επικρατούν μέσα στη σάουνα είναι η υψηλή θερμοκρασία και το ξηρό περιβάλλον. Οι χρήστες της σάουνας αποτοξινώνουν το σώμα τους μέσω του ιδρώτα. Στο εμπόριο υπάρχουν επαγγελματικές σάουνες για γυμναστήρια και κέντρα αισθητικής και οικιακές σάουνες. Οι οικιακές σάουνες έχουν μικρότερες διαστάσεις και μπορούν να εξυπηρετήσουν 2 έως 4 άτομα.
Χαμάμ
Στο χαμάμ οι συνθήκες που επικρατούν είναι υγρή και ζεστή ατμόσφαιρά με υδρατμούς. Εκτός από τα ανεξάρτητα χαμάμ, μπορεί κανείς να βρει και καμπίνες που παράγουν και ατμό. Το δωμάτιο του χαμάμ είναι συνήθως επενδυμένο με κεραμικές ψηφίδες, κεραμικά πλακάκια ή μάρμαρο καθώς τα υλικά πρέπει να είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στην υγρασία. Στο χαμάμ συνήθως κατασκευάζονται κτιστά καθίσματα για τους χρήστες. Η οροφή του χαμάμ συνιστάται μα είναι θολωτή για να αποφεύγεται το στάξιμο που προκαλείται από την υγροποίηση των υδρατμών.