Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για μια μεθοδική ανακαίνιση κουζίνας

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που αποφασίζουν να ανακαινίσουν την κουζίνα τους, ξεκινούν είτε απευθείας με την έρευνα αγοράς στα εξειδικευμένα καταστήματα είτε αρχίζουν να ψάχνουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο και στα περιοδικά διακόσμησης προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο χώρο της κουζίνας. Μερικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να μεγαλώσουν συνολικά το χώρο της κουζίνας ενώ άλλοι αποφαίνονται ότι πρέπει να εκσυγχρονίσουν την επίπλωση, τα υλικά και τον εξοπλισμό χωρίς χρονοβόρες οικοδομικές εργασίες.

Ανακαίνιση κουζίνας
Ανακαίνιση κουζίνας στο Μαρούσι από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.

Ποιά είναι ωστόσο τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να κάνετε μια μεθοδική και οικονομική ανακαίνιση κουζίνας

Βήμα 1: Σκεφτείτε προσεκτικά τις ανάγκες σας. Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να καταγράψετε τους τρόπους που χρησιμοποιείται την κουζίνα εσείς και οι υπόλοιποι χρήστες του χώρου. Πόσες ώρες περνάτε στην κουζίνα; Πόσα άτομα μαγειρεύουν; Ποιες είναι οι ανάγκες για αποθήκευση; Ποιες άλλες ανάγκες θέλετε να καλύψετε εκτός από μαγείρεμα και φαγητό; Τι θα αλλάζατε στον υφιστάμενο σχεδιασμό της κουζίνας σας;

Βήμα 2: Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας. Πριν ξεκινήσετε τις διερευνητικές επισκέψεις σε εταιρείες ανακαινίσεων και καταστήματα, καλό είναι να αποφασίσετε πρώτα το ύψος του οικονομικού προϋπολογισμό σας, δηλαδή πόσα χρήματα είστε σε θέση να ξοδέψετε. Δεν έχει σημασία αν ο προϋπολογισμός είναι μικρός, καθώς ο έμπειρος διακοσμητής θα προσπαθήσει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση ακόμη και αν το συνολικό κόστος είναι μικρό. Για προσφορά ανακαίνισης κουζίνας επισκεφτείτε το γραφείο ανακαινίσεων του Ιωάννη Φούσκα.

Βήμα 3: βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία. Αρκετοί ιδιοκτήτες ξεκινούν την έρευνά από τα καταστήματα που εμπορεύονται και εγκαθιστούν κουζίνες. Άλλοι προτιμούν να επισκεφτούν τον διακοσμητή ή τον αρχιτέκτονα προκειμένου εκείνος να αναλάβει τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Η αλήθεια είναι ότι η δεύτερη επιλογή παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα, αρκεί βέβαια να βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία.

Βήμα 4: Προχωρήστε στην κάτοψη. Προτού αποφασίσετε το στιλ διακόσμησης της κουζίνας θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε τη διάταξη της κουζίνας στην κάτοψη. Το στάδιο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς επιλύονται θέματα εργονομίας και λειτουργικότητας.

Βήμα 5: Αποφασίστε για το στιλ διακόσμησης, τα υλικά και τα χρώματα. Πριν φτάσετε σε αυτό το στάδιο, είναι σίγουρο ότι έχετε ήδη πάρει κάποιες αποφάσεις για το στιλ της κουζίνας, τα υλικά και τα χρώματα. Τα στιλ κουζίνας είναι πολλά, ωστόσο θα πρέπει να ταιριάζουν και με το υπόλοιπο ύφος του χώρου σας. Στο στάδιο λοιπόν αυτό θα πρέπει να είστε σε θέση να αποφασίσετε

  • Για τα υλικά και το χρώμα των ντουλαπιών.
  • Για το υλικό του πάγκου.
  • Για το ψυγείο και γενικά για τις συσκευές.
  • Για το υλικό του νιπτήρα της κουζίνας.
  • Για τα φωτιστικά Για το υλικό του δαπέδου.
  • Για την επένδυση του τοίχου πίσω από τον πάγκο.

Σημαντικές είναι επίσης και οι αποφάσεις που αφορούν σε λεπτομέρειες όπως η εσωτερική διαρρύθμιση των ντουλαπιών, οι θέσεις των πριζών και των διακοπτών, τα διακοσμητικά αντικείμενα κτλ.

Σχετικά Άρθρα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved