Το λαδί/γκρι: Μια ουδέτερη επιλογή για τον εσωτερικό χώρο

Συνήθως, όταν ακούμε τη λέξη "ουδέτερα χρώματα" η σκέψη μας πάει κατευθείαν στις αποχρώσεις του λευκού και του γκι. Πράγματι, οι αποχρώσεις αυτές, μπορούν να δημιουργήσουν το ιδανικό ουδέτερο φόντο, μπροστά από το οποίο αναδεικνύονται τα έπιπλα, τα διακοσμητικά αντικείμενα, τα υφάσματα κτλ. Όταν, λοιπόν κάποιος θέλει να δουλέψει με ένα ουδέτερο φόντο, τότε το λευκό και το γκρι αποτελούν ασφαλείς και κλασικές επιλογές. 

Ωστόσο, συχνά τα χρώματα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν ένα μονότονο και βαρετό αποτέλεσμα, ειδικά όταν η συνολική διακόσμηση του χώρου είναι συνηθισμένη. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το εξής: Υπάρχουν χρώματα εκτός από το λευκό, το μαύρο και το γκρι που να μπορούσαν να δουλέψουν ως ουδέτερα χρώματα αλλά ταυτόχρονα να έχουν χαρακτήρα και να μην περνούν απαρατήρητα; 

Αν σκεφτείτε έξω από τα συνηθισμένα, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν δεκάδες χρώματα που θα μπορούσαν να δουλέψουν ως ουδέτερα όπως το μπλε της αεροπορίας, το φωτεινό χακί, η ώχρα και φυσικά το πρασινο της ελιάς. 

λαδί, διακόσμηση, χρώμα τοίχων, ιδέες για χρώματα

Το πράσινο της ελιάς: Το χρώμα αυτό πλησιάζει προς το γκρι αλλά και προς το ωχροκίτρινο. Μπορεί λοιπόν να θεωρηθεί ένα ζεστό και ταυτόχρονα ουδέτερο χρώμα. 

Η εφαρμογή στους τοίχους: Το πράσινο της ελιάς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τονίσει ένα συγκεκριμένο τοίχο ή μια επιφάνεια. Αν ωστόσο θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως φόντο τότε θα πρέπει να το εφαρμόσετε σε όλους του τοίχους. Στη συνέχεια, τα έπιπλα, τα υφάσματα, τα διακοσμητικά αντικείμενα θα λειτουργούν ως πινελιές που θα δημιουργούν αντίθεση ή θα συμπληρώνουν το φόντο. 

Παραδείγματα

  • Το σκούρο λαδί-γκρι λειτουργεί ως ουδέτερο φόντο μπροστά από το οποίο αναδεικνύονται τα έπιπλα και οι λεπτομέρειες.  
πράσινοι τοίχοι, λαδί χρώμα, λαδί τοίχοι, πράσινοι τοίχοι, χρώμα λαδί
 
  • Το μουντό λαδί έδωσε χαρακτήρα και μοντέρνο στυλ στο υπνοδωμάτιο. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι χαλαρωτικό και ιδανικό για χώρους ύπνου. 

κρεβατοκάμαρα, ιδέες για χρώμα στην κρεβατοκάμαρα, λαδί στην κρεβατοκάμαρα, χρώμα τοίχων κρεβατοκάμαρα,

 
  • Το χρώμα των τοίχων είναι ζωηρό και προσέδωσε ζωντάνια και ένταση στο χώρο. 
λαδί τοίχοι, λαδί χρώμα, λαδί στην διακόσμηση, ιδέες για χρώματα τοίχων, καθρέφτης διακόσμηση

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved