Ασυνήθιστη αποθήκη κήπου

από την Ιφιγένεια Κωτίτσα - φοιτήτρια αρχιτεκτονικής

Ο Γερμανός σχεδιαστής Nils Holger Moormann δημιούργησε μια διαφορετική αποθήκη κήπου.

«Walden, ή Η ζωή στο δάσος » είναι το όνομα μιας ιστορίας από τον Αμερικανό συγγραφέα και φιλόσοφο Henry David Thoreau, που γράφτηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, που περιγράφει τη ζωή του συγγραφέα και τη σχέση του με τη φύση.

Από την έννοια της απλής ζωής εμπνεύστηκε ο Nils Holger Moormann την κατασκευή του, η οποία μας προσκαλεί σε υπαίθρια διαβίωση.

Αν διαθέτετε κήπο μπορείτε να αποθηκεύετε διάφορα εργαλεία, όπως φτυάρι, τσουγκράνα και καροτσάκι σε αυτό το «ξύλινο κουτί» με ασυνήθιστες αναλογίες: έχει πλάτος μόλις 1,10μ και ύψος 3,86μ., ενώ το πλάτος της κάθε μονάδας είναι 0,65μ.

Οι ‘κηπουροί’ μπορούν να ξεκουραστούν στο τραπέζι της καμπίνας στο κέντρο της κατασκευής, ή να ανεβούν από τη σκάλα στο επάνω επίπεδο, όπου μπορούν να απολαύσουν τη θέα ή να χαλαρώσουν, να μετρήσουν τα αστέρια κάτω από την συρόμενη διαφανή οροφή.

Ακόμη μπορούν απολαύσουν μπάρμπεκιου, ανάβοντας φωτιά στο κρεμαστό καζάνι, που πίσω του υπάρχει χώρος για καυσόξυλα.

Στο σύνολο του, το «Walden» προσφέρει πολλές θέσεις για αντικείμενα που έχουν σχέση με τον κήπο και την ύπαιθρο, τοποθετημένα σε μια τέτοια διάταξη, ώστε να είναι ορατά: το κλουβί και οι σπόροι των πουλιών, η γλάστρα και το ποτιστήρι, η σχάρα ψησίματος και το τραπέζι για πικ-νικ.

Με αυτά τα δεδομένα, ποτέ δεν θα θέλετε να επιστρέψετε στο σπίτι.

Υλικά

  • Εξωτερική επιφάνεια: πεύκη, ακατέργαστη
  • Καμπίνα με καθίσματα, τραπέζι, χώρος αποθήκευσης: FU (κόντρα πλακέ σημύδας) μαύρο
  • Σκάλα: έλατο
  • Ηλιοροφή: plexiglass, διαφανής
  • κουρτίνες, τέντα, μαξιλάρια: ακρυλικό ύφασμα μπορντό
  • Καζάνι φωτιάς, σχάρα: χάλυβας

Ευχαριστούμε το δημιουργό Nils Holger Moormann για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών και του πληροφοριακού υλικού

Σχετικά Άρθρα

  • Οργανώστε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας Οργανώστε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας

    Αυτό το καλοκαίρι απολαύστε οτιδήποτε υπέροχο προσφέρει-ζεστό καιρό, μεγαλύτερες μέρες και μαγικές νύχτες- για να περνάτε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Αν αποφασίσετε να προβείτε σε ανακαίνιση σπιτιού, τότε μπορείτε ταυτόχρονα να διαμορφώσετε τον υπαίθριο χώρο του σπιτιού σας, αυλή ή κήπο, και να απολαύσετε την υπέροχη αυτή εποχή! Παραθέτουμε παρακάτω μερικές ιδέες για να οργανώσετε τον υπαίθριο χώρο του σπιτιού σας.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved