Διακοσμητικά σπιτιού: Επιτραπέζια ή τοίχου;

Τα διακοσμητικά σπιτιού είναι αγαπημένα αντικείμενα που αντανακλούν την προσωπική αισθητική. Πως θα τα συνδυάσεις σωστά και χρειάζεσαι επιτραπέζια ή τοίχου;

Η διαμόρφωση ενός εσωτερικού χώρου δεν τελειώνει στην τοποθέτηση των επίπλων και την διαρρύθμιση του χώρου. 

Είναι μία συνεχόμενη διαδικασία η οποία εξελίσσεται μαζί με το άτομο και το γούστο του και βασίζεται αποκλειστικά στα διακοσμητικά σπιτιού.

Σε αυτό το άρθρο θα δεις αν πρέπει να ρίξεις το βάρος σου στα επιτραπέζια διακοσμητικά ή στα διακοσμητικά τοίχου, ανάλογα τον χώρο, αλλά θα μάθεις πως μπορείς να τα συνδυάσεις αρμονικά!

Διακοσμητικά τοίχου

Είναι μία σειρά από πίνακες και κρεμαστά αντικείμενα εκ των οποίων ορισμένα έχουν και χρηστικό ρόλο και κρεμιούνται στον τοίχο.

Είναι ιδανικά για μεγάλους χώρους, ώστε να συμπληρώσουν τα κενά και μπορούν να ταιριάξουν αρμονικά σε minimal, αλλά και maximal σπίτια.

Εάν θες να μείνεις στη minimal φιλοσοφία, σίγουρα θα πρέπει να διαλέξεις διακοσμητικά τοίχου τα οποία δεν περιέχουν πολλά στοιχεία, αλλά βασίζονται στο χρώμα και εντυπωσιάζουν. Σκοπός τους είναι να θεωρούνται σημείο αναφοράς.

Για ένα maximal σπίτι, τα διακοσμητικά τοίχου τις περισσότερες φορές είναι πολλά, σε μικρό μέγεθος και τοποθετούνται μαζικά. Σκοπός είναι να δημιουργήσουν ένα αισθητικό κολλάζ πολλών στοιχείων.

Επιτραπέζια διακοσμητικά

Τα επιτραπέζια διακοσμητικά αναβαθμίζουν το αισθητικό προφίλ του χώρου σας και πολλές φορές είναι χρηστικά καθώς λειτουργούν ως έξυπνα σημεία αποθήκευσης. Μπορεί να είναι αγαλματίδια, δίσκοι, βάζα, κουτιά, μπιζουτιέρες και πολλά άλλα σε ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων. Σκοπός τους είναι να τοποθετούνται σε τραπέζια, καθιστικά και βιβλιοθήκες, ώστε να γεμίζουν αρμονικά τον χώρο και να φιλοξενούν αντικείμενα ή άνθη. 

Η επιλογή τους γίνεται πάντα με το ευρύτερο style, χωρίς όμως να είναι απαγορευτικό να αποτελούν ετερόκλητα. Μάλιστα αυτός είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσεις ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρουν που σου γεννήθηκε πρόσφατα.

Συνδυάζοντας τας

Το ιδανικό σπίτι συνδυάζει επιτραπέζια και κρεμαστά διακοσμητικά, όμως ποτέ διπλά δίπλα. 

Μπορείς να κρεμάσεις για παράδειγμα μία μάσκα, όμως εάν τοποθετήσεις ένα αγαλματίδιο βούδα από κάτω θα χαθεί το δεύτερο. Θα πρέπει να δίνεις χώρο να «αναπνέουν» και να αναδεικνύονται ξεχωριστά ακόμα και σε ένα «γεμάτο» σπίτι.

Επιπλέον καλό θα είναι να έχουν μία συνάφια. Για παράδειγμα μην βάλεις ένα retro poster και από κάτω ένα ethnic αντικείμενο.

Προσπάθησε να δεις ένα σύνολο και να φτιάξεις μία ιστορία με αντικείμενα για το ποιος είσαι και τι σου αρέσει.

Όλα τα διακοσμητικά και έπιπλα σπιτιού που θα χρειαστείς για το σπίτι σου θα τα βρεις σε χαμηλές τιμές στο agiovlasitishome.com.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved