Επιτραπέζια παιχνίδια: Ένας κόσμος φαντασίας, ελευθερίας αλλά και μάθησης.

Το παιχνίδι θεωρείται το κέντρο της παιδικής ηλικίας, αν και τα τελευταία χρόνια τα επιτραπέζια παιχνίδια κατακτούν ολοένα και περισσότερο τον κόσμο των ενηλίκων. Και όταν λέμε ενήλικες εννοούμε όλες σχεδόν τις ηλικίες, από τους φοιτητές που συνωστίζονται στις καφετέριες επιτραπέζιων παιχνιδιών, από τους γονείς που παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων και δεξιοτήτων μαζί με τα παιδιά τους, μέχρι τους ηλικιωμένους συνταξιούχους που παίζουν το δημοφιλές και κλασικό τάβλι σε καφενεία και πάρκα.

Παιδικό επιτραπέζιο
Παιδικό επιτραπέζιο παιχνίδι λογικής και ενδυνάμωσης IQ από το toys.gr. Αναπτύσσει τη λογική σκέψη, τη στρατηγική καθώς και την οπτική και χωρική αντίληψη. 

Η αναμφισβήτητη παιδαγωγική αξία των επιτραπέζιων παιχνιδιών.

«Τα παιδία παίζει» έλεγαν οι αρχαίοι σε αττική σύνταξη. Για την ακρίβεια δεν νοείται παιδί χωρίς παιχνίδι. Ο Freud ήταν ένας από τους πρώτους που υποστήριξε ότι το παιχνίδι δεν αποτελεί απλώς ένα αναπτυξιακό επίτευγμα ή ένα μέσο για να περάσει το παιδί ευχάριστα την ώρα του αλλά ότι το παιδί μέσα από το παιχνίδι εκφράζει τις επιθυμίες του, τις ανησυχίες του και επαναλαμβάνει οτιδήποτε του έκανε εντύπωση στην καθημερινή ζωή.

Παιδικό επιτραπέζιο Ποδοσφαιράκι Χόκει επί πάγου με δίσκο από το toys.gr. 

Το παιχνίδι είναι το σπουδαιότερο όπλο με το οποίο η φύση προίκισε το παιδί γιατί μέσα από το παιχνίδι το παιδί μαθαίνει ενεργητικά και εποπτικά τον εαυτό του και το περιβάλλον του, αυτό-μορφώνεται, αναπτύσσεται, ξεδιπλώνει σταδιακά την προσωπικότητά του, ανακαλύπτει τον πραγματικό κόσμο αλλά και τρόπους να προσαρμοζεται σε αυτόν. Το παιδί μέσα από το παιχνίδι και ιδιαίτερα μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια, αναπτύσσει σταδιακά τη γλώσσα, την κρίση, τη λογική, την επικοινωνία αλλά και ένα πλήθος απαραίτητων δεξιοτήτων και εφοδίων για την κοινωνική του πορεία. Στο παιχνίδι καθρεφτίζονται όλες οι κλίσεις, οι επιθυμίες, οι σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών.

epitrapezia haba

Επιτραπέζια παιχνίδια σε συσκευασία ταξιδίου που αναπτύσσουν ιδιαίτερα τις επικοινωνιακές και εκφραστικές ικανότητες των παιδιών. 

Ειδικά τα επιτραπέζια παιχνίδια, είτε πρόκειται για παιχνίδια στρατηγικής, είτε για παιχνίδια γνώσεων, είτε για παιχνίδια δεξιοτήτων, αναπτύσσουν ιδιαίτερα τις επικοινωνιακές ικανότητες των παιδιών και τα βοηθούν εξαιρετικά στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επιτραπέζια παιχνίδια αποτελούν ομαδικές δραστηριότητες, οι οποίες απαιτούν τη συνεργασία, το διάλογο, τη λήψη αποφάσεων, τη δημοκρατική εφαρμογή κανόνων από όλους τους συμμετέχοντες κτλ.

Περαιτέρω, με τη βοήθεια των επιτραπέζιων παιχνιδιών οι παίκτες μαθαίνουν βιωματικά αλλά και με ευχάριστο τρόπο τον υγιή ανταγωνισμό. Άλλωστε ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μαθαίνει το παιδί μέσα από τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ότι στην πραγματική ζωή κάποιες φορές θα κερδίσει αλλά και κάποιες άλλες θα χάσει, κάποιες φορές θα τερματίσει πρώτο αλλά και κάποιες άλλες θα τερματίσει δεύτερο ή ακόμη και τελευταίο. Ανεξάρτητα ωστόσο από το αποτέλεσμα, το σημαντικότερο εφόδιο που θα αποκομίσει το παιδί μέσα από τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι η χαρά του ίδιου του παιχνιδιού και φυσικά η αξία της προσπάθειας.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved