Η ζωή σε 4 τετραγωνικά μέτρα

Matroshka: περιεκτική διαβίωση σε 4 τετραγωνικά μέτρα

Η διαβίωση σε μικρούς χώρους στις σύγχρονες κοινωνίες απαιτεί έξυπνες και αποτελεσματικές λύσεις. Τέσσερις φοιτητές βιομηχανικού design στο Mid Sweden University του Sundsvall, οι Sara Remnerth, Anna Fossane, Magnus Gustavsson, Anna Thorseaus ανέπτυξαν ένα ενδιαφέρον project βασιζόμενοι στην ιδέα διαβίωσης σε χώρο περιορισμένου εμβαδού.

Επικέντρωσαν την προσπάθεια τους στην έννοια του χώρου, της δυνατότητας αποθήκευσης και της ανάπτυξης της κοινωνικότητας.

Η λύση που πρότειναν έχει πολλά κοινά με τις Matroshka (στα ρωσικά σημαίνει γιαγιά), τις ξύλινες κούκλες που αποθηκεύονται η μια μέσα στην άλλη, γι αυτό και είναι συνονόματες.

πηγή εικόνας: wikimedia. org

Μόλις σε 4 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας κατάφεραν να εξασφαλίσουν χώρο για ράφια βιβλίων, διπλό κρεβάτι, γωνιακό καναπέ, τραπέζι φαγητού και καθιστικού, 4 καρέκλες (συνολικά υπάρχουν 12 καθίσματα), χώρο γραφείου, ντουλάπα, συρτάρια για αξεσουάρ και χώρο φύλαξης φακέλων.

Όλα τα έπιπλα έχουν κανονικές διαστάσεις και η σύνθεση σχεδιάστηκε έστι ώστε να είναι απόλυτα λειτουργική και εργονομική.

Αποτελεί μια ιδανική επιλογή για φοιτητικά studios, για ξενώνες σε κατοικίες, για παιδικά δωμάτια αλλά και μια έξυπνη λύση για μικρά διαμερίσματα.

Τα συστήματα αυτά βασίζονται στην έννοια του module, των μονάδων δηλαδή που συνδυαζόμενα μεταξύ τους δημιουργούν νέες συνθέσεις προσφέροντας στους χώρους ευελιξία, ευρυχωρία και προσαρμοστικότητα.

Η επιθυμία των δημιουργών ήταν τα έπιπλα αυτά να αποτελέσουν μια θετική λύση στο πρόβλημα πολλών ανθρώπων που στοιβάζονται σε μικρά διαμερίσματα στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

πληροφορίες: www.matroshka.se

Σχετικά Άρθρα

  • Δημιουργικοί τρόποι για να βελτιώσετε τη διαβίωση σε ένα μικρό αστικό διαμέρισμα. Δημιουργικοί τρόποι για να βελτιώσετε τη διαβίωση σε ένα μικρό αστικό διαμέρισμα.

    Η ζωή σε μια μεγαλούπολη προσφέρει πολλές ευκαιρίες σε πολλούς τομείς, όπως στην εργασία, στη διασκέδαση και στην εκπαίδευση. Ωστόσο, όταν το κόστος ενοικίασης αλλά και το κόστος λειτουργίας ενός διαμερίσματος είναι υψηλό, τότε η επιλογή ενός πολύ μικρού διαμερίσματος αποτελεί μονόδρομο. Πράγματι ένα μικρό διαμέρισμα, όχι μόνο έχει χαμηλότερο ενοίκιο αλλά έχει και χαμηλότερα έξοδα στην κατανάλωση ενέργειας, στη συντήρηση και στον εξοπλισμό του.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved