Καλοριφέρ μπάνιου- πετσετοκρεμάστρες

Καλοριφέρ μπάνιου- πετσετοκρεμάστρες Εικονιζόμενο προϊόν: Archibald/ Bisque

Η αίσθηση της ζεστής πετσέτας μετά από ένα μπάνιο, ιδιαίτερα τους κρύους μήνες του χειμώνα, είναι σίγουρα μια μοναδική απόλαυση.

Για το λόγο αυτό, η τοποθέτηση καλοριφέρ στο μπάνιο, τα οποία λειτουργούν και ως θέσεις για τις πετσέτες αποτελεί μια ελκυστική επιλογή. Όσον αφορά τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά, αυτά υπάρχουν σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, υλικών και χρωμάτων. Για παράδειγμα κυκλοφορούν θερμαντικά σώματα αλουμινίου, inox, χρωμίου, σε δυναμικές καμπύλες μορφές ή σε αυστηρά γεωμετρικά σχήματα, σε μοντέρνο ή κλασσικό στυλ. Άλλωστε, τα περισσότερα από αυτά τα καλοριφέρ είναι σχεδιασμένα από έμπειρους βιομηχανικούς σχεδιαστές για λογαριασμό γνωστών εταιρειών.

ομορφο καλοριφερ

Εικονιζόμενο προϊόν: BDO13 / Antrax IT design

Τα καλοριφέρ/ πετσετοκραμάστρες τοποθετούνται οπουδήποτε στο μπάνιο, είτε διακριτικά, είτε σε κεντρικό σημείο, ώστε να συμμετέχουν στη γενική οργάνωση του χώρου. Αποδοτικότερη θέση είναι η τοποθέτηση τους στον ψυχρότερο εξωτερικό τοίχο του μπάνιου, ή κοντά στο παράθυρο του μπάνιου, εφόσον υπάρχει.

καλοριφερ μοντερνο

Εικονιζόμενο προϊόν: Bow fronted towel Radiator / Bisque

Ο ρόλος τους είναι διπλός, καθώς από τη μία μεριά εφοδιάζουν τους χρήστες με ζεστές πετσέτες και από την άλλη αποτελούν ένα θερμαντικό σώμα.

ιδέες για καλοριφερ

Εικονιζόμενο προϊόν: Chime/ Bisque

Κατά την επιλογή τους πρέπει να προσέξετε το μέγεθος τους, ώστε να είναι ανάλογο του μεγέθους του μπάνιου (ένα μικρό σώμα δεν επαρκεί για ένα μεγάλο μπάνιο, ενώ ένα μεγάλο σώμα θα υπερθερμάνει δυσάρεστα ένα μικρό μπάνιο).

ιδεες για καλοριφερ

Εικονιζόμενο προϊόν: Olga tower radiator / Bisque

Σε κάθε περίπτωση ένα ιδιαίτερο θερμαντικό σώμα στο μπάνιο θα δώσει αμέσως χαρακτήρα στο χώρο.

καλοριφερ πετσετοκρεμαστρα

Εικονιζόμενο προϊόν: TREO/ Antrax IT design / Σχεδιαστής: Andrea Crosetta

Σχετικά Άρθρα

 • Κάτι περισσότερο από απλά καλοριφέρ Κάτι περισσότερο από απλά καλοριφέρ

  Συνήθως, οι μελετητές του εσωτερικού χώρου προσπαθούν να κρύψουν τα θερμαντικά σώματα ή να τα εντάξουν όσο γίνεται πιο διακριτικά γίνεται στη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου.

  Όμως, και εντελώς αντίθετα με τη λογική αυτή, πολλοί βιομηχανικοί σχεδιαστές αντιμετωπίζουν το καλοριφέρ ως μια ακόμα σχεδιαστική πρόκληση, ως ένα ακόμα αντικείμενο που μπορεί να μετατραπεί σε αντικείμενο υψηλής αισθητικής.

  Ποιες άλλες λειτουργίες όμως, εκτός από τις τυπικές, θα μπορούσε να έχει ένα θερμαντικό σώμα;

  Το καλοριφέρ ως διαχωριστικό χώρου.

  Ορισμένα θερμαντικά σώματα δεν είναι απαραίτητο να ακουμπούν στον τοίχο αλλά μπορούν να τοποθετούνται ελεύθερα στο χώρο. Έτσι αφενός διαχέουν καλύτερα τη θερμότητα αφετέρου λειτουργούν ως κατακόρυφες διαχωριστικές επιφάνειες.

  Το καλοριφέρ ως διαχωριστικό χώρου

  Το καλοριφέρ ως ράφι ή πετσετοκρεμάστρα.

  Μια από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις που μπορεί να λάβει το θερμαντικό σώμα είναι αυτή της πετσετοκρεμάστρας, όπου οι πετσέτες (ή και τα ρούχα) μπορούν να θερμανθούν και να στεγνώσουν. Οι πετσέτες είτε τοποθετούνται ανάμεσα στις οριζόντιες ράβδους του καλοριφέρ είτε ακουμπούν σε κάποιο «ράφι» του.

  καλοριφέρ πετσετοκρεμάστρα

  Το καλοριφέρ ως καθρέφτης:

  Η κορνίζα του καθρέφτη είναι στην ουσία το καλοριφέρ ενώ στο εσωτερικό μπορεί να τοποθετηθεί ένας κανονικός καθρέπτης.

  διακοσμητικο καλοριφερ

  Το καλοριφέρ ως κάθισμα:

  Το θερμαντικό σώμα, μπορεί να σχηματίζει ένα αναπαυτικό κάθισμα στο εσωτερικό του, έτσι ώστε ο χρήστης όταν κάθεται να απολαμβάνει μια ζεστή φωλιά γύρω από το σώμα του.

  Το καλοριφέρ ως κάθισμα

  Το καλοριφέρ ως φωτιστικό σώμα.

  Ο φωτισμός και η θέρμανση μπορούν να συνδυαστούν σε ένα μόνο αντικείμενο.

  Προϊόντα και φωτογραφίες: Brem (Radiators for architecture) / Διατίθενται στο κατάστημα: www.optimumform.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved