Πως να επιλέξετε καναπέ

Η επιλογή καναπέ δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να αναλογιστεί κανείς πριν προχωρήσει στην αγορά. Ειδικά στις περιπτώσεις που δεν αναζητούμε προσωρινή λύση, αλλά ένα έπιπλο το οποίο θέλουμε να κρατήσουμε για χρόνια, τότε χρειάζεται να το σκεφτούμε λίγο παραπάνω μιας και σίγουρα θα χρειαστεί να δαπανήσουμε λίγα παραπάνω χρήματα για κάτι ποιοτικό. Μια επιλογή που θα σας δικαιώσει σε βάθος χρόνου είναι ένας καναπές που εντάσσεται στην κατηγορία του κλασικού επίπλου.

Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός κλασικού καναπέ είναι ότι πρόκειται για μια διαχρονική επιλογή, που δεν επηρεάζεται από τη μόδα. Συνεπώς, αν σκοπεύετε να αποκτήσετε έναν καναπέ που θα τον κρατήσετε για χρόνια, τότε ένα κλασικό κομμάτι είναι αυτό που χρειάζεστε. Μάλιστα, πέρα από τη διαχρονικότητα αυτών των επίπλων, το άλλο τους πλεονέκτημα είναι ότι αποπνέουν κομψότητα και κύρος. Ένα brand ταυτόσημο της ποιότητας και άξιος εκπρόσωπος των κλασικών επίπλων είναι η αμερικανική εταιρεία Ashley, που μπορείτε να τη βρείτε και στην Ελλάδα στο κατάστημα House of Classic.

Ar8ro4Photo3

Η μεγάλη ποικιλία καναπέδων Ashley θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο ύφος του χώρου σας. Μια ιδιαίτερη επιλογή τόσο από άποψη στυλ όσο και πρακτικότητας είναι ένας δερμάτινος καναπές. Το δέρμα καθαρίζεται σχετικά πιο εύκολα από το ύφασμα και, ιδίως, το σκούρο δέρμα θα βολέψει πολύ περισσότερο από το να επιλέξετε κάποιο ανοιχτόχρωμο ύφασμα που λεκιάζει σαφώς πιο εύκολα. Ειδικά αν έχετε ή σκοπεύετε να κάνετε παιδιά, το χρώμα του καναπέ και η ευκολία στο καθάρισμα είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να εξετάσετε.

Η ποιότητα των υλικών και η στιβαρή κατασκευή είναι άλλος ένας παράγοντας πολύ κρίσιμος για την επιλογή καναπέ. Οι συγκεκριμένοι καναπέδες κατασκευάζονται από Rubberwood, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, και γνήσιο δέρμα, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για τον αγοραστή.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να εξετάσετε, πριν αγοράσετε καναπέ, είναι το σχήμα και το μέγεθός του. Φροντίστε να επιλέξετε κάτι που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σας και θα ανταποκρίνεται, παράλληλα, στην διαρρύθμιση του χώρου. Δεν είναι λίγες οι φορές που καταφέρνουμε να “μπουκώσουμε” το σαλόνι και να το κάνουμε να δείχνει πιο μικρό επιλέγοντας καναπέδες με όγκο ή σε σχήμα L, ενώ ο χώρος δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.

δερματινος, καναπες

Τέλος, ποντάρετε πάνω απ’ όλα στην άνεση και σε έναν καναπέ που θα είναι αναπαυτικός και θα σας βοηθά να κρατάτε μια σωστή στάση σώματος. Ένας καλός καναπές μπορεί να κρατήσει ακόμα και πάνω από δέκα χρόνια. Οπότε δώστε έμφαση στην ποιότητα και επιλέξτε έναν καναπέ που όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν αλλάξουν οι τάσεις, δεν θα χάσει τίποτα από την πρώτη του αίγλη.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved