Συρταριέρα από τον Joe Colombo

Η ιστορία μιας συρταριέρας

Είμαι ένα σύστημα αποθήκευσης που ονομάζομαι Boby. Τα συρτάρια κα τα ράφια μου μπορούν να φιλοξενήσουν τα πάντα. Είχα αρχικά σχεδιαστεί για να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες του αρχιτέκτονα σχεδιαστή, αλλά με τα χρόνια, έχω μπει σε σπίτια, γραφεία, ιατρεία και εργαστήρια.Μπορώ να αποθηκεύσω τα εργαλεία του γιατρού, τα χρώματα της ζωγράφου, το make-up, το χαρτί, ακόμα και τα φυτά. Από την άλλη πλευρά, χάρη στην ευελιξία μου, υπάρχει η δυνατότητα να συνδυαστώ κάθετα με διαφορετικούς τρόπους, που προσφέρουν εξατομικευμένες ρυθμίσεις αποθήκευσης και, χάριv αυτού, θεωρώ τον εαυτό μου πράγματι έναν πολύ ευπροσάρμοστο φίλο.

Εν συντομία, γεννήθηκα το 1970, ως ενός έτους μου απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο μου SMAU και σαράντα χρόνια αργότερα, είμαι περήφανα μέρος των μόνιμων συλλογών των Μουσείου τόσο η Νέα Υόρκη της Μοντέρνας Τέχνης και του Μιλάνου "Triennale" . Έχω συμβάλει στο ξεδίπλωμα της ιστορίας του σχεδιασμού, και ακόμη έχω κρατήσει τους τροχούς μου σταθερά στο έδαφος: Λατρεύω ακόμα τα χρώματα, τις καινοτόμες ιδέες και την εξυπνάδα ορισμένων σχεδίων.

Ο Joe Colombo γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1930 και πέθανε στις 30 Ιουλίου 1971. Σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών του Μilano και έπειτα στην Πολυτεχνική Σχολή. Παρ' όλο που ξεκινά την καριέρα του ως ζωγράφος και γλύπτης του αφηρημένου εξπρεσιονισμού 1955 συμμετέχει στο Art Concept Group και ξεκινά την καριέρα του στο βιομηχανικό σχεδιασμό. Σχεδιάζει για τις εταιρίες Kartell, Bieffe, Flexform,, Boffi, Oluce, Arnolfo diCambio. Τα αντικείμενα που έχει σχεδιάσει βρίσκονται στις μόνιμες συλλογές των μουσείων Design ανά τον κόσμο.

Από που θα προμηθευτείτε την συρταριέρα: http://www.lightplus.gr/

Σχετικά Άρθρα

 • Ανανεώστε το χώρο σας με μοναδικά έπιπλα γραφείου και σπιτιού Ανανεώστε το χώρο σας με μοναδικά έπιπλα γραφείου και σπιτιού

  Όταν το σπίτι μετατρέπεται σε γραφείο, τότε πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη διακόσμηση προκειμένου ο χώρος μας να είναι αισθητικά όμορφος και ταυτόχρονα λειτουργικός. Εμείς σας δίνουμε μια λίστα με τα απαραίτητα είδη τα οποία πρέπει να υπάρχουν σε κάθε γραφείο για να είναι πλήρως εξοπλισμένο:

 • B&B italia (1974) B&B italia (1974)

  Η ιταλική εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής επίπλων B&B ιδρύθηκε αρχικά με το όνομα C&B το έτος 1966. Το όνομα C&B προέκυψε από τα αρχικά των ονομάτων δύο ταλαντούχων σχεδιαστών: των Cesare Cassina και Pietro Busnelli.

  Ο Pietro μαζί με τον αδερφό του, ήταν προηγουμένως ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που κατασκεύαζε έπιπλα στην πόλη Brianza της Ιταλίας. Μετά από ένα ταξίδι στο Λονδίνο, άρχισαν και οι δύο να πειραματίζονται με ένα νέο υλικό: τον αφρό πολυουρεθάνης.

  Αργότερα, η κοινή εταιρεία των αδερφών Busnelli διαλύθηκε και έτσι ο Pietro ίδρυσε την C&B Italia, προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω τις δυνατότητες του υλικού αυτού. Η εταιρεία άρχισε ταχύτατα να αναπτύσσεται και να συνεργάζεται με σημαντικούς σχεδιαστές όπως ο Joe Colombo, οι Castiglionis, οι Archizoom, και άλλοι.

  Οι πειραματισμοί με το υλικό οδήγησαν στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων που έβαλαν αμέσως το στίγμα τους στην ιστορία του σχεδιασμού.

  Σύντομα, ξεκίνησε ο ανταγωνισμός μεταξύ των Cassina και Busnelli και έτσι το 1975 ο Cesare Cassina αποχώρησε και η εταιρεία ονομάστηκε B&B. Το δεύτερο B αντιπροσωπεύει την λέξη ‘Bank που αγόρασε και το μερίδιο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved