Ανακαίνιση κατοικίας στην Νεά Υόρκη

Ανακαίνιση κατοικίας από τους ixdesign

Η κατοικία αποτελούσε μέρος ενός αρκετά παλαιού κτιρίου. Για την ακρίβεια, το κτίριο είχε κτιστεί το 1931 και χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης και μόλις το 1981 μετατράπηκε σε διαμέρισμα. Το βασικό μειονέκτημα του χώρου ήταν η «περίεργη» γεωμετρία του, με τα μικρά και λοξά δωμάτια, τους μακρύς διαδρόμους, τις λοξές γωνίες, τα δοκάρια που κρέμονταν απο την οροφή, κλπ.

κατοψη διαμερισματος, κατοψη κατοικιας, ανακαινιση κατοικιας

Για να γίνει ο χώρος πιο καθαρός και για να μπορέσει να οργανωθεί οπτικά, αποφασίστηκε η απομάκρυνση όλων των παλαιότερων επενδύσεων. Έτσι μπόρεσε να αποκαλυφθεί η αρχική αρχιτεκτονική ογκοπλασία του χώρου. Συνεπως, το αρχικό μειομέκτημα της περίεργης γεωμετρίας, όχι μόνο δεν "μεταμφιέστηκε" αλλά αποκαλύφθηκε πλήρως.

διασρομος, διακοσμηση χωλ, διακοσμηση διαδρομου
διακοσμηση κατοικιας

Οι ελεύθεροι χώροι και οι αποθηκευτικοί χώροι αυξήθηκαν αξιοποιώντας πιθανές εσοχές, ή άλλα περίεργα σημεία της υφιστάμενης ογκοπλασίας.

Οι χρήστες της κατοικίας, επιθυμούσαν ο χώρος του να γίνει θερμός και φιλόξενος. Έτσι επιλέχθηκε, για τις περισσότερες κατασκευές το ξύλο της καρυδιάς. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην επιλογή των υφασμάτων αλλά και στον φωτισμό του χώρου.

διακοσμηση κρεβατοκαμαρας, κυλο καρυδια

Ως χρώμα των επιφανειών των τοίχων αλλά και της οροφής επιλέχθηκε το λευκό. Αλλωστε, η ογκοπλασία του χώρου με τα δοκάρια να περνούν απο το σύνολο της οροφής και τις οξείες γωνίες ήταν ήδη πολύ σύνθετη για να μπορεί να "δεχθεί" περισσότερα του ενός χρώματα. Επιπλεόν, καθώς στον εσωτερικό χώρο δεν εισερχόταν αρκετό φυσικό φώς, το λευκό αποτελούσε ιδανική επιλογή.

σκαλα, κλιμακοστασιο, μαυρο κλιμακοστασιο
  • Μελέτη εσωτερικού χώρου
  • ixdesign
  • 306 W38th Street, FL 17
  • New York, NY 10018
  • www.facebook.com/ixdesign
καθιστικο, διαρρυθμιση καθιστικου, διαρρυθμιση σαλονιου, επιπλωση σαλονιου

Σχετικά Άρθρα

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved