Κατάστημα αθλητικών ειδών

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Dear Design, ανέλαβε τη μελέτη του εσωτερικού χώρου του νέου καταστήματος της ισπανικής εταιρείας, Munich στην Valencia.

Η ομάδα μελέτης, εμπνεύστηκε από το λογότυπο της εταιρείας αθλητικών ειδών που έχει το σχήμα Χ, και πρότεινε την κατασκευή ενός μεταλλικού πλέγματος που μορφολογικά μοιάζει με το σχήμα Χ, σε επανάληψη.

dear design

Η μεταλλική κατασκευή, ως μια δεύτερη εσωτερική επιδερμίδα, είναι αναρτημένη περιμετρικά των εσωτερικών τοίχων, χωρίς να τους ακουμπάει. Τα αθλητικά υποδήματα, τοποθετούνται πάνω σε αυτήν την κατασκευή.

Munich_shop

Ο κατάλευκος αυτός χώρος, συμφώνα με την σχεδιαστική ομάδα μοιάζει με μια αρένα (στάδιο).

Η είσοδος στο κατάστημα γίνεται από το δρόμο, όπου σύμφωνα με τη σχεδιαστική ομάδα η αίσθηση του επισκέπτη είναι αυτή της εισόδου από ένα χάος του δρόμου, στην ηρεμία ενός οργανωμένου καταστήματος.

Ο χώρος πλημμυρίζεται από φώς, τοποθετημένο στην οροφή. Το λευκό είναι το κυρίαρχο χρώμα. Η οροφή είναι λευκή, το δάπεδο είναι λευκό, η μεταλλική κατασκευή είναι λακαρισμένη με γυαλιστερό λευκό, κλπ.

munich_shop
munich_shop
munich_shop

Ευχαριστούμε την ομάδα σχεδιασμού για την παραχώρηση των φωτογραφιών και των σχεδίων.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα σχέδια της μελέτης απο εδω: Σχέδια

Κείμενο βασισμένο στο κείμενο (by Isa Casanellas)

 • Φωτογραφίες: Xavier Mañosa
 • Ομάδα σχεδιασμού: Dear Design
 • Επικοινωνία: Eric Dufourd – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

 • Το shop 03 των i29 interior architects: FrameStore 2.0 Το shop 03 των i29 interior architects: FrameStore 2.0

  Έχοντας ανοίξει με επιτυχία ένα προσωρινό κατάστημα νωρίτερα το 2014, το περιοδικό Frame αποφάσισε να το συνεχίσει σε μια νέα τοποθεσία. Οι i29 interior architects κλήθηκαν και πάλι να σχεδιάσουν το περιβάλλον του νέου καταστήματος. Στο Felix Meritis, το μνημειώδες «Zuilenzaal» μετατράπηκε σε ένα σύμπαν-καθρέπτη ώστε να αντανακλά και να εντείνει το μεγαλείο του. Δεν θα μπορούσε να ήταν σε μεγαλύτερη αντίθεση στη νέα τοποθεσία στο Herengracht 178, ένας γαλήνιος εντελώς λευκός χώρος.

 • Lurdes Bergada στη Βαρκελώνη Lurdes Bergada στη Βαρκελώνη

  Μελέτη χώρου: dear design | design and architecture

  Ένα από τα καταστήματα της εταιρείας Lurdes Bergada / Syngman Cucala, βρίσκεται στο δημοφιλές και πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο L’Illa Diagonal, στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved