Πως να διαρρυθμίσω ένα μακρόστενο παιδικό δωμάτιο;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Γεια σας. θα ήθελα την γνώμη σας για το υπνοδωμάτιο το οποίο παρόλο που είναι μεγάλο η διαρρύθμιση του είναι πολύ δύσκολη. Το δωμάτιο θα φιλοξενήσει ένα πεντάχρονο αγόρι."

Ευχαριστώ

Η απάντησή μας:

H διαρρύθμιση του δωματίου αυτού είναι αρκετά δύσκολη όχι μόνο γιατί είναι μακρόστενο αλλά και γιατί έχει δύο μπαλκονόπορτες που δεσμεύουν δύο τοίχους.

Η πρόταση μας είναι η εξής:

Καθώς το δωμάτιο είναι μακρόστενο, μπορεί να διαχωριστεί σε δύο ζώνες:

 • Α) Στη ζώνη ύπνου
 • Β) Στη ζώνη εργασίας, παιχνιδιού και μελέτης

Στη ζώνη ύπνου μπορει να τοποθετηθεί το κρεβάτι, μια ντουλάπα καθώς και μικρότερα έπιπλα (κομοδίνο, συρταριέρα, πουφ, κλπ). Στη ζώνη εργασίας μπορει να τοποθετηθεί κεντρικά ένα τραπέζι μελέτης και μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ζώνης μελέτης είναι το άπλετο φυσικό φώς που θα εισέρχεται στο χώρο.

Ο διαχωρισμός των ζωνών:

Για να διαχωριστεί η ζώνη του ύπνου από τη ζώνη μελέτης μπορεί να κατασκευαστεί ένα έπιπλο, όπως για παράδειγμα μια βιβλιοθήκη. Το έπιπλο αυτό δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψηλό, να φτάνει δηλαδή μέχρι την οροφή, έτσι ώστε να μην εμποδίζει το φυσικό φώς να εισέρχεται σε όλο το δωμάτιο. Το ύψος για παράδειγμα της βιβλιοθήκης μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1.60 έως 1.70 μέτρων.

Στα περισσότερα κενά της βιβλιοθήκης μπορούν να τοποθετηθούν κουτιά σε έντονα χρώματα. Μερικά κουτιά μπορούν να κοιτούν προς το κρεβάτι και μερικά προς τη περιοχή εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

 • Πώς να διαλέξουμε κουρτίνες για το παιδικό δωμάτιο Πώς να διαλέξουμε κουρτίνες για το παιδικό δωμάτιο

  Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου, αγοριού ή κοριτσιού, ξοδεύουμε αρκετό χρόνο για να σκεφθούμε την οργάνωση του, την επιλογή αξεσουάρ και διακοσμητικών αντικειμένων, τα οποία πρέπει πρωτίστως να εξασφαλίζουν την ασφαλή διαμονή των παιδιών.

 • Τυπικές διαστάσεις κρεβατιών Τυπικές διαστάσεις κρεβατιών

  Όταν αναφερόμαστε στις διαστάσεις κρεβατιού εννοούμε τις διαστάσεις του στρώματος. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πραγματικές διαστάσεις κρεβατιών διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, λόγω του διαφορετικού σχεδιασμού τους. Το στρώμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10cm μακρύτερο από το ύψος του ανθρώπου που θα το χρησιμοποιεί.

  Μονά και διπλά κρεβάτια (τυπικές διαστάσεις)

  Κούνια και παιδικό κρεβάτι

 • Συναρμολογούμενη ξύλινη βιβλιοθήκη Συναρμολογούμενη ξύλινη βιβλιοθήκη

  Acca- Μια ξύλινη βιβλιοθήκη από τον Marco Ferreri.

  To Acca είναι μια ξύλινη κατασκευή που επίσης περιλαμβάνει δύο μεταλλικές λαμαρίνες με πτυχώσεις. Η συναρμολόγηση είναι πολύ εύκολη και γίνεται με βίδες. Πολλές τέτοιες μονάδες μπορούν να συναρμολογηθούν μαζί προκειμένου να μετατραπούν σε βιβλιοθήκη, σε τραπέζι, σε τραπεζάκι του καφέ, σε διαχωριστικό χώρου, ακόμη και σε γέφυρα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved