Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό μου;

Ερώτηση αναγνώστη

“Θα μπορούσα να σας στείλω ένα σχέδιο διαμερίσματος ώστε να με βοηθήσετε στην επιλογή και τοποθέτηση των επίπλων?” Κώστας

Η άποψη μας

Με την κάτοψη του χώρου και τις φωτογραφίες που στείλατε έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής πριν προχωρήσουμε στην πρόταση μας για την τοποθέτηση των επίπλων.

Η είσοδος του διαμερίσματος είναι σχετικά κεντρικά. Τα υπάρχοντα έπιπλα κουζίνας όπως φαίνονται στη φωτό που στείλατε, αλλά και στην κάτοψη ορίζουν ένα νοητό διάδρομο κυκλοφορίας από την είσοδο προς το χώρο της κουζίνας.

Οι δύο πόρτες, μία για το W.C και μία για την περιοχή των δωματίων ορίζουν έναν άλλο διάδρομο κυκλοφορίας.

Ο χώρος με τα ανοίγματα απέναντι από την κουζίνα χρειάζεται και αυτός μία πρόσβαση.

Επομένως ο χώρος για το καθιστικό προκύπτει κεντρικά απέναντι από τη μεγάλη μπαλκονόπορτα, αφήνοντας διάδρομο κυκλοφορίας προς το χώρο στο βάθος, στον οποίο προτείνουμε την τραπεζαρία με ένα μπουφέ κάτω από το άνοιγμα στον κάθετο τοίχο. Το έπιπλο της τηλεόρασης προτείνεται στον τοίχο της πρόσοψης ανάμεσα στα δύο ανοίγματα.

Ενδεχόμενα να φαίνεται μακριά η τραπεζαρία από την κουζίνα, αλλά το μικρό μέγεθος του χώρου στο βάθος (3,15x2,40μ) δεν επιτρέπει τη χωροθέτηση καθιστικού.

Πιστεύουμε ότι ο χώρος είναι λειτουργικός, άμεσα προσβάσιμος, με καλή κυκλοφορία και αίσθημα άνεσης και ευρυχωρίας. Καλή επιτυχία!

Σχετικά Άρθρα

 • Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι μου; Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Παρακολουθώ εδώ και καιρό τη σελίδα σας και μου αρέσουν πολύ οι ιδέες σας. Και να που έφτασε η ώρα που χρειάζομαι τις συμβουλές σας. Θέλω να διαμορφώσω το χώρο του σαλονιού-καθιστικού μου. Ο χώρος είναι ένα ορθογώνιο στα αριστερά της βάσης του ορθογώνιου είναι η πόρτα και ακριβώς μπροστά σε απόσταση 3 μέτρων είναι το τζάκι. Όπως κοιτάζουμε το τζάκι στα δεξιά του υπάρχει μια μπαλκονόπορτα. Μια δεύτερη μπαλκονόπορτα βρίσκεται στη δεξιά μικρή πλευρά του ορθογώνιου και στην αριστερή πλευρά του είναι ο χώρος της τραπεζαρίας της κουζίνας. Οι 2 μπαλκονόπορτες και η θέση του τζακιού με εμποδίζουν στο να ταχτοποιήσω τα έπιπλα μέσα στο χώρο. Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε με την περιγραφή μου τη διαμόρφωση του χώρου. Περιμένω τις συμβουλές. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων.” Λίλια

 • Τι χρώματα να επιλέξω στο σαλόνι μου; Τι χρώματα να επιλέξω στο σαλόνι μου;

  Ερώτηση αναγνώστη:

  Θέλω τη βοήθειά σας για να επιλέξω χρώματα για τις κουρτίνες, το ταβάνι και το χαλί στο σαλόνι μου. Το σαλόνι είναι μικρό και έχει τετράγωνο σχήμα. Δύο πλευρές του δωματίου έχουν παράθυρα. Μία πλευρά έχει πόρτα στην άκρη και ακριβώς στην απέναντι πλευρά υπάρχει δέυτερη πόρτα. Στο σαλόνι, υπάρχει ένας μεγάλος καναπές και δύο μικρές πολυθρόνες. Τα χρώματα των επίπλων είναι σκούρο καφέ ξύλο και το ύφασμα κρεμ. Το σπίτι έχει γκρι και λευκό χρώμα. Όλα τα έπιπλα έχουν κλασικό στυλ. Το πάτωμα είναι στρωμένο με λευκό και μαύρο μάρμαρο με γκρι λεπτομέρειες. Μου αρέσουν τα ζωντανά και νεανικά χρώματα και η έντονη αντίθεση.

  Η απάντηση μας:

  Σας προτείνουμε δύο διαφορετικά χρωματικά σχήματα:

  1ο σχήμα: Παιχνίδι με την αντίθεση μεταξύ θερμών και ψυχρών χρωμάτων: Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να παίξετε με την κλασική αντίθεση μεταξύ θερμών και ψυχρών χρωμάτων. Επιλέξτε για τους τοίχους ένα απαλό και φωτεινό γαλάζιο. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι αισιόδοξο και θα προσφέρει αρμονία και φώς στο καθιστικό σας. Για να εξισορροπήσετε το ψυχρό φόντο, προτείνουμε να στρώσετε στο δάπεδο ένα χαλί σε ζεστές, γήινες αποχρώσεις, με τόνους του πορτοκαλί, της τερακότα, του καφέ και του κόκκινου. Επιπλέον, προσθέστε μερικές πορτοκαλί πινελιές, όπως μαξιλάρια και διακοσμητικά αντικείμενα για να τονίσετε ακόμη περισσότερο την αντίθεση μεταξύ ψυχρού-θερμού. Σε ότι αφορά στην κουρτίνα, επιλέξτε ένα ουδέτερο ύφασμα όπως γκρι, λευκό, ασημί, κρεμ με ένα απλό μοτίβο.

  2ο σχήμα: Λευκό φόντο και λεπτομέρειες στο αγαπημένο σας χρώμα. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνουμε να βάψετε του τοίχους και την οροφή με λευκό χρώμα ή υπόλευκο, δηλαδή να δημιουργήσετε ένα ουδέτερο φόντο. Η επιλογή αυτή σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε λεπτομέρειες σε έντονα χρώματα. Μια ιδέα είναι να διαλέξετε το αγαπημένο σας χρώμα, για παράδειγμα το πράσινο της ελιάς, και να επιλέξετε κουρτίνες και χαλί σε αυτήν την απόχρωση.

 • Με τί ύφασμα να ντύσω τις καρέκλες της τραπεζαρίας; Με τί ύφασμα να ντύσω τις καρέκλες της τραπεζαρίας;

  Ερώτηση αναγνώστριας:

  Έχω ενιαίο χώρο τραπεζαρία-σαλόνι-κουζίνα. Tο χρώμα του καναπέ μου είναι πορτοκαλί με μαξιλάρια λαχανί το ίδιο και οι καρέκλες της τραπεζαρίας μου. Tα έπιπλα είναι βέγκε, οι κουρτίνες είναι ανοικτό καφέ με λίγο μπεζ και πορτοκαλί, οι τοίχος είναι μπεζ ανοικτό Τι χρώμα ύφασμα μπορώ να αγοράσω για να ντύσω τις καρέκλες της τραπεζαρίας και να ταιριάζει με το καναπέ?

  Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι:

  Ανάλογα με το ύφος που θέλετε να πετύχετε θα κινηθείτε…. Δηλαδή, σας αρέσουν γενικά τα έντονα χρώματα και θέλετε να τα συνεχίσετε? Τότε θα μπορούσατε να βάλετε κίτρινο, και πράσινο εύκολα.

  Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε τις 4 καρέκλες πιο άτονες και 2 πιο έντονες μέχρι και εμπριμέ. Εάν προτιμάτε κάτι πιο ήσυχο, τότε θα μπορούσαν τα καλύμματα να είναι μπεζ προς ώχρα και τα κορδόνια μόνο να είναι ένα έντονο πορτοκαλί σαν του καναπέ σας.

  Βέβαια υπάρχει πάντα και η ασφαλής επιλογή του σπαγγί ή του γκρί!

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved