Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σπίτι μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Πρόσφατα έμαθα για την σελίδα σας και ομολογώ ότι πραγματικά κάνετε πολύ καλή δουλεία και μας βοηθάτε πολύ! Θα ήθελα βοήθεια στο να διακοσμήσω το σπίτι μου καθώς και τους χρωματισμούς των τοίχων συμφώνα με τα έπιπλα. Κοίταξα παλαιότερες αναρτήσεις σας, αλλά δεν βρήκα κάτι παρόμοιο. Σας στέλνω την κάτοψη του σπιτιού, καθώς και τις διαστάσεις των επίπλων. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε?? Ευχαριστώ πολύ!” Νικόλ

Η άποψη μας

Από τα στοιχεία που μας στείλατε (σκίτσο της κάτοψης και τις διαστάσεις των επίπλων μπορούμε να προτείνουμε χωροθέτηση τους στο χώρο. Δεν μπορούμε να προτείνουμε κάποιο χρωματικό σχήμα, καθώς δεν έχουμε πληροφόρηση για τα χρώματα των στοιχείων του χώρου και τα υλικά (δάπεδα, κουφώματα κλπ). Τα όποια χρώματα χρησιμοποιήσαμε είναι απλά για τις ανάγκες της φωτορεαλιστικής απεικόνισης.

Αναλύοντας την κάτοψη διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο χώρο, επιμήκη, όπου η είσοδος είναι από την στενή πλευρά του καθιστικού, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη διαδρομή μέσα στο χώρο από την είσοδο μέχρι την κουζίνα και τα δωμάτια.

Για το καθιστικό προτείνουμε τους καναπέδες σε Γ απέναντι από τον τοίχο με το κούφωμα, όπου δίπλα προτείνουμε το έπιπλο της τηλεόρασης. Έτσι η θέα (κούφωμα) και η τηλεόραση θα βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση. Στον ελεύθερο χώρο μπροστά από το έπιπλο της TV και κοντά στην είσοδο προτείνουμε την μεγάλη τραπεζαρία, αν και πρόκειται για μεγάλο έπιπλο, που ενδεχόμενα να δημιουργεί κάποια στενότητα χώρου, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη θέση το αίσθημα στενότητας θα ήταν εντονότερο.

Απέναντι από την περιοχή της κουζίνας προτείνουμε τον μπουφέ και την τραπεζαρία της κουζίνας.

Ο στόχος μας είναι να αποφύγουμε τη δημιουργία νοητού διαδρόμου κυκλοφορίας από την είσοδο μέχρι τα δωμάτια, που θα περιόριζε σημαντικά το ωφέλιμο πλάτος του καθιστικού και θα δημιουργούσε προβλήματα στη χωροθέτηση των επίπλων.

Με την προτεινόμενη τοποθέτηση των επίπλων γίνεται εκμετάλλευση του πλάτους του καθιστικού και οι διάδρομοι ανάμεσα στα έπιπλα επιτρέπουν την κυκλοφορία από την είσοδο στα δωμάτια.

Σχετικά Άρθρα

 • Επιλέγοντας έπιπλα για το καθιστικό Επιλέγοντας έπιπλα για το καθιστικό

  Το καθιστικό (ή σαλόνι όπως αλλιώς ονομάζεται), αποτελεί το χώρο που αφενός χαλαρώνουμε με την οικογένειά μας, αφετέρου υποδεχόμαστε φίλους και καλεσμένους. Με άλλα λόγια, το καθιστικό είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς χώρους καθώς θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε πολλαπλές λειτουργίες, δηλαδή να εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες των μόνιμων χρηστών όσο και των περιστασιακών επισκεπτών. 

  Τα έπιπλα παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στη διακόσμηση του χώρου όσο και στη λειτουργικότητά του. Όπως είναι γνωστό η επίπλωση προσθέτει την καθοριστική στιλιστική πινελιά ενώ αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα των ανθρώπων που κατοικούν στο συγκεκριμένο σπίτι.

 • Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων

  Μια γενική ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να περιλαμβάνει νέα διαρρύθμιση των χώρων σύμφωνα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η νέα διαρρύθμιση οδηγεί στην ανάγκη τοποθέτησης των επίπλων σε διαφορετικές θέσεις από τις προηγούμενες για να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργικότητα των χώρων. 

  Η τοποθέτηση των επίπλων σε ένα χώρο αποτελεί ένα δύσκολο έργο, γιατί απαιτεί σύνθετες σκέψεις και ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η ευχάριστη διαβίωση μέσα σ’ αυτόν. Εφόσον ο χώρος είναι άδειος από έπιπλα προσπαθήστε να τον φανταστείτε με τα έπιπλα σε κατάλληλες θέσεις.

 • Διακόσμηση παιδικού δωματίου: Ζωγραφική στους τοίχους Διακόσμηση παιδικού δωματίου: Ζωγραφική στους τοίχους

  Οι γονείς με αισθητικές ανησυχίες αντιλαμβάνονται το σπίτι σαν ένα χώρο ηρεμίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, ενώ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο παιδικό δωμάτιο, καθώς μέσα σε αυτό τα αγοράκια μετατρέπονται πολύ γρήγορα σε μικρούς άντρες και τα κοριτσάκια μεταμορφώνονται σε κοπέλες.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved