Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων

Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων Ανακαίνιση Σπιτιού στο Ίλιον από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Μια γενική ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να περιλαμβάνει νέα διαρρύθμιση των χώρων σύμφωνα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η νέα διαρρύθμιση οδηγεί στην ανάγκη τοποθέτησης των επίπλων σε διαφορετικές θέσεις από τις προηγούμενες για να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργικότητα των χώρων. 

Η τοποθέτηση των επίπλων σε ένα χώρο αποτελεί ένα δύσκολο έργο, γιατί απαιτεί σύνθετες σκέψεις και ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η ευχάριστη διαβίωση μέσα σ’ αυτόν. Εφόσον ο χώρος είναι άδειος από έπιπλα προσπαθήστε να τον φανταστείτε με τα έπιπλα σε κατάλληλες θέσεις.

Αρχικά αποφασίστε ποιο θα είναι το κεντρικό στοιχείο του χώρου, αυτό που τον καθορίζει. Μπορεί να είναι οτιδήποτε από ένα τζάκι έως ένα έπιπλο ή έργο τέχνης. Η τοποθέτηση των επίπλων θα πρέπει να αναδεικνύει αυτό το στοιχείο, π.χ. οι καναπέδες και πολυθρόνες του καθιστικού θα πρέπει να πλαισιώνουν ένα τζάκι.

χωροθέτηση επίπλων
βιβλίο: Furniture arrangement: in Residential spaces

Ξεκινήστε την επίπλωση του κάθε χώρου με το μεγαλύτερο έπιπλο. Για το καθιστικό μπορεί να είναι ο καναπές, για το υπνοδωμάτιο το κρεβάτι κλπ. πριν την επιλογή της θέσης του, μελετήστε την κυκλοφορία μέσα στο χώρο λαμβάνοντας υπόψη την εσωτερική πόρτα, τη μπαλκονόπορτα ήτο παράθυρο, τη σχέση του δωματίου με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Φροντίστε να μην δυσκολεύει την κίνηση, τη διέλευση και την τυχόν θέα μέσα από τα εξωτερικά ανοίγματα.

Στη συνέχεια σκεφθείτε την τοποθέτηση των μικρότερων επίπλων και τη σχέση τους με το μεγαλύτερο, π.χ. τραπεζάκια και κομοδίνα. Φροντίστε να μην εμποδίζουν και αυτά την κίνηση μέσα στο χώρο.

Τα έπιπλα θα πρέπει να απέχουν ελαφρά από τους τοίχους, ώστε να δίνουν την αίσθηση ευρυχωρίας στο χώρο. Το τραπεζάκι μέσης, αλλά και τα πλαϊνά τραπεζάκια θα πρέπει να τοποθετηθούν σε απόσταση από τους καναπέδες και πολυθρόνες όχι πολύ μικρή για να δίνουν ευρυχωρία, αλλά ούτε πολύ μεγάλη ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ακουμπούν οι καθήμενοι το φλιτζάνι ή άλλα αντικείμενα. Επιπλέον εξετάστε αν η απόσταση μεταξύ του καναπέ και του τραπεζιού μέσης θα πρέπει να επιτρέπει τη διέλευση.

coffee table clearance, χωροθέτηση επίπλων καθιστικού
βιβλίο: Furniture arrangement: in Residential spaces

Συνδυάστε έπιπλα διαφόρων μεγεθών και ύψους ώστε να προσδώσετε ενδιαφέρον στο χώρο και να αποφύγετε τη μονοτονία.

Σκεφθείτε την κλίμακα και την αναλογία των επίπλων και το πώς εντάσσονται στην κλίμακα του χώρου μέσα στον οποίο θέλετε να τα τοποθετήσετε. Ένα πολύ μικρό τραπεζάκι δίπλα σε ένα ογκώδη καναπέ φαντάζει πολύ “φτωχό”, ένας μικροσκοπικός πίνακας ζωγραφικής “πλέει” σε ένα μεγάλο τοίχο, αλλά και ένα μεγάλο έργο τέχνης “ξεχειλίζει” σε ένα μικρό τοίχο.

Επιλέξτε το μέγεθος των χαλιών στο χώρο. Ένα πολύ μικρό χαλί δημιουργεί την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μικρός και δείχνει πολύ αμήχανο. Για αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας επιλέξτε χαλιά που εκτείνονται κάτω από τα έπιπλα.

Ασχοληθείτε με τα έργα τέχνης και τη θέση τους στους τοίχους. Μπορείτε να επιλέξετε ένα πίνακα ή και περισσότερους μικρότερους σε αρμονική σύνθεση. Κρεμάστε τους ώστε το κέντρο του ή το κέντρο της σύνθεσης να βρίσκεται στο ύψος του ματιού όρθιου παρατηρητή.

Η σωστή τοποθέτηση των επίπλων συμπληρώνεται τέλος με την επιλογή της κατάλληλης θέσης και του είδους των φωτιστικών. Εκτός από τον γενικό φωτισμό του χώρου, σκεφθείτε αν χρειάζεται τοπικός φωτισμός οποιουδήποτε είδους, π.χ. ανάδειξης στοιχείων διακόσμησης (πίνακες, αντίκες κλπ), εργασίας, π.χ. επιτραπέζιες λάμπες 9για διάβασμα, εργόχειρο), κρυφός (για δημιουργία ατμόσφαιρας).

Με τη σωστή επιλογή και τοποθέτηση επίπλων στους χώρους θα αξιοποιηθεί η ανακαίνιση σπιτιού, καθώς θα προσφέρει μια νέα διάσταση στο χώρο.

Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα διαθέτει το προσωπικό και τους συνεργάτες με πλούσια εμπειρία για πλήρη ενημέρωση και υλοποίηση μιας πλήρους και υπεύθυνης ανακαίνισης.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

    Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

  • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

    Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

  • Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

    Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved