Πώς να χωροθετήσω είδη υγιεινής σε μπάνιο με διαστάσεις 2.10x1.20;

Πώς να χωροθετήσω είδη υγιεινής σε μπάνιο με διαστάσεις 2.10x1.20; http://www.houzz.com/photos/3724739/Main-Powder-Room-contemporary-bathroom-denver

Ερώτηση αναγνώστριας

“Ζητώ την γνώμη σας, χτίζω ένα πολύ μικρό διαμερισματάκι σε νησί, 25τμ και ο μηχανικός μου έχει βγάλει ένα μπάνιο με διαστάσεις 2.10 χ 1.20. Θα ήθελα να μου πείτε είναι δυνατόν να βγει μπάνιο σε αυτό το μέγεθος? φυσικά με ντουζιέρα. Σας ευχαριστώ πολύ.” Μαριάνα

Η άποψη μας

Πράγματι οι διαστάσεις για μπάνιο είναι πολύ μικρές, οριακά όμως είναι δυνατόν να χωρέσουν είδη υγιεινής με διαστάσεις ανάλογες του χώρου. Επίσης αν ληφθεί υπόψη το μέγεθος του διαμερίσματος είναι αναμενόμενο να επιλέγεται μικρού μεγέθους μπάνιο.

Σε σχετικά άρθρα μας αναφέρουμε τις τυπικές διαστάσεις των ειδών υγιεινής, καθώς και τον ελεύθερο χώρο που πρέπει να αφήνεται γύρω από αυτά.

Εφαρμόζοντας λοιπόν κατά το δυνατόν τις προδιαγραφές προτείνουμε 2 λύσεις για την τοποθέτηση των ειδών υγιεινής. Επειδή δεν γνωρίζουμε τη θέση της αποχέτευσης και της πόρτας του μπάνιου θα προσαρμόσετε τα είδη υγιεινής κατά περίπτωση.

1η λύση

2η λύση

Σχετικά Άρθρα

 • Ελεύθερος χώρος γύρω απο τα είδη υγιεινής Ελεύθερος χώρος γύρω απο τα είδη υγιεινής

  Για να χωροθετηθούν σωστά τα είδη υγιεινής στο μπάνιο θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, εκτός από το μέγεθος των ειδών υγιεινής, και οι ελάχιστες διαστάσεις που πρέπει να παραμένουν ελεύθερες γύρω από αυτά.

  Αν οι διαστάσεις είναι σωστά μελετημένες τότε τα είδη υγιεινής είναι προσβάσιμα και άνετα στη χρήση τους ενώ σε αντίθετη περίπτωση η λειτουργικότητά τους αλλά και ο καθαρισμός τους δυσχεραίνεται.

  Για παράδειγμα η μπανιέρα απαιτεί ένα ελεύθερο χώρο μπροστά της τουλάχιστον 60 εκατοστών προκειμένου να μπορεί να καθαριστεί. Η λεκάνη της τουαλέτας απαιτεί ένα ελάχιστο ελεύθερο χώρο 60 εκ. μπροστά της αλλά και 20 εκ. στο πλάι προκειμένου να είναι άνετη στη χρήση της.

  Απαιτούμενος χώρος μπροστά απο το νιπτήρα

  Απαιτούμενος χώρος γύρω από τη λεκάνη

  Απαιτούμενος χώρος μπροστά απο την ντουζιέρα

  Απαιτούμενος χώρος μπροστά απο την μπανιέρα

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved