Τι είδους νιπτήρα να διαλέξω για το μπάνιο μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θα ήθελα τη γνώμη σας για το είδος του νιπτήρα του λουτρού μας. Σκεφτόμαστε για πάγκο (περίπου 1,4), κάτω από τον οποίο θα υπάρχει το πλυντήριο. Θα βόλευε καλύτερα ο πάγκος στην πλευρά του νιπτήρα να στενεύει (όχι 60εκ, λόγω πλυντηρίου) για να διευκολύνει την είσοδο στη ντουζιέρα, που βρίσκεται δίπλα. Τι είδος νιπτήρα να τοποθετήσουμε κ τι διαστάσεων? Οι υποκαθήμενοι...είναι κάπως απότομα τα σβησίματα τους στις ενώσεις τους με τον πάγκο. Σας ευχαριστώ θερμά.” Κάλλια

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Αρχικά, η απάντηση στην ερώτηση σας για τον χτιστό πάγκο, είναι ότι θα είναι καλύτερα να είναι πιο στενός στο μέρος του νιπτήρα για να υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στην κίνηση σας στο μπάνιο. Ένα ικανοποιητικό βάθος για τον πάγκο είναι 45-50 εκ. ανάλογα τον νιπτήρα.

Σχετικά με την ερώτηση σας για τον νιπτήρα, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι υπάρχουν 3 είδη νιπτήρων που τοποθετούνται σε χτιστό πάγκο.

Μία επιλογή είναι ο υποκαθήμενος ή υποένθετος νιπτήρας (εικόνα 1), όπως αναφέρεται, όπου ο νιπτήρας βρίσκεται ολόκληρος μέσα στον πάγκο. Το μειονέκτημα αυτού του είδους του νιπτήρα είναι ότι χρειάζεται ειδική τοποθέτηση για να μην υπάρχει πρόβλημα στις ενώσεις με τον πάγκο. Επίσης σε αυτούς τους νιπτήρες υπάρχει περιορισμένη γκάμα σχεδίων.

Εικόνα 1

Επίσης μία δεύτερη επιλογή είναι ο ένθετος νιπτήρας (εικόνα 2-3), ο οποίος είναι χωνευτός μέσα στο πάγκο και μόνο το χείλος του νιπτήρα βρίσκεται πάνω στο πάγκο. Αυτή η επιλογή νιπτήρα διορθώνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον υποκαθήμενου νιπτήρα γιατί δεν υπάρχει ειδική ένωση με το πάγκο.

Εικόνα 2

Εικόνα 3

Τέλος είναι ο επικαθήμενος (εικόνα 4-5) όπου ο νιπτήρας βρίσκεται ολόκληρος πάνω στο πάγκο ή είναι μέσα στο πάγκο ένα πολύ μικρό μέρος. Οι επικαθήμενοι νιπτήρες έχουν ποικιλία σχεδίων, υλικών και διαστάσεων.

Εικόνα 4

Εικόνα 5


Σημείωση

Η επιλογή των διαστάσεων του νιπτήρα εξαρτάται από εσάς. Μια καλή διάσταση για αυτό το μέγεθος πάγκου είναι 80εκ. Σχετικά για την ερώτηση σας για τις ενώσεις του νιπτήρα με τον πάγκο, θα θέλαμε, αν δεν σας καλύψαμε, μια παραπάνω επεξήγηση για το τι εννοείτε σχετικά με τα απότομα σβησίματα.

Πηγή φωτό: https://www.facebook.com/karampasis.solu

Ζωή Καραμπάση Interior Designer

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web: www.karampasis.gr

Σχετικά Άρθρα

 • Πώς να φτιάξω το μπάνιο μου; Πώς να φτιάξω το μπάνιο μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  ‘Έχω ένα μπάνιο σε 2.3 (μήκος)*2.6 (πλάτος) και δεν ξέρω πώς να το φτιάξω.

  Το παράθυρο είναι στον εξωτερικό τοίχο και έχει 60εκ πλάτος. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου φτιάξετε ένα σχέδιο με μεγαλύτερο παράθυρο. Επίσης την παροχή του νερού για τη μπανιέρα την έχουν βάλει στον αριστερό τοίχο, τη λεκάνη στη μέση του εξωτερικού τοίχου (κάτω ακριβώς από το παράθυρο), την παροχή του νιπτήρα και το φώς στο δεξιό τοίχο όπως και το πλυντήριο. Η πόρτα είναι τοποθετημένη στον εσωτερικό τοίχο προς τα δεξιά (η παροχή του πλυντηρίου είναι πίσω από τη πόρτα). Ελπίζω να βοήθησα με την περιγραφή μου. Το μπάνιο θα φτιαχτεί τώρα οπότε μπορώ να κάνω πολλές αλλαγές αν χρειαστεί. Μου αρέσουν τα διαχρονικά και παραδοσιακά σχέδια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Ανέτα

  Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

  Παρακάτω θα δείτε 3 λύσεις διαφορετικές για την διαρρύθμιση του μπάνιου σας.

  1. Η πρώτη λύση είναι αυτή μου θα σας γινόταν κανονικά. Περιλαμβάνει μια μπανιέρα στα αριστερά κανονικών διαστάσεων, την λεκάνη κάτω από το παράθυρο, του οποίου έχει τροποποιηθεί η διάσταση από 60εκ σε 80εκ., με όσο ύψος θέλετε.

  2. Στη δεύτερη λύση που θα δείτε παρακάτω είναι διαφορετική η θέση της λεκάνης και της μπανιέρας. Αν δεν έχει γίνει ακόμα η αποχέτευση η θέση της λεκάνης μπορεί να μετακινηθεί διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο.

  Σε αυτή τη πρόταση υπάρχει χτιστός πάγκος ο όποιος περιλαμβάνει το νιπτήρα και το πλυντήριο και είναι σε όλο μήκος του τοίχου (το παρακάτω σχέδιο της όψης δείχνει ακριβώς πως θα φαίνεται ο πάγκος)

  ΟΨΗ ΤΟΙΧΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ

  3. Στη τελευταία κάτοψη και μόνο αν αλλάζει η θέση της λεκάνης μπορείτε να έχετε έπιπλο και όχι χτιστό πάγκο και για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο μπορείτε να έχετε και μια στήλη ντουλάπα. Επίσης σε αυτό το σχέδιο η μπανιέρα μπορεί να είναι και ασύμμετρη.

  Εικόνες πλακιδίων

  Παρακάτω θα δείτε κάποιες εφαρμογές πλακιδίων σε κλασσικά σχέδια

  Πηγή εικόνων: https://www.facebook.com/karampasis.solu?fref=ts

  Ζωή Καραμπάση - Interior Designer

  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  web: www.karampasis.gr

 • Πώς να διατάξω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου; Πώς να διατάξω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θα ήθελα να μου πείτε μια πρόταση για τη διάταξη των ειδών υγιεινής στο μπάνιο. Θα προτιμούσα ασύμμετρη γωνιακή μπανιέρα και το πλυντήριο κάπως κάτω από το νιπτήρα. Σας στέλνω και μια φωτογραφία από το σχέδιο του μηχανικού

  Διαστάσεις 2,00μ * 3,00 μέτρα & το παράθυρο 0,80μ (οι σωληνώσεις δεν έχουν περαστεί ακόμα). Θα εκτιμούσα πολύ μια ιδέα από εσάς ώστε να μπορέσω να αποφασίσω ευκολότερα...Ευχαριστώ πολύ.” Πένυ

  Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

  Σύμφωνα με το σχέδιο του μπάνιου έχουμε να προτείνουμε δυο λύσεις για την καλύτερη οργάνωση του.

  Και στις δυο λύσεις έχει μετακινηθεί η θέση του μπιντέ διπλά στη λεκάνη. Η λεκάνη θα παραμείνει στην ίδια θέση γιατί η αποχέτευση δεν μπορεί να μετακινηθεί (μόνο δεξιά-αριστερά κάποια εκατοστά) όποτε ακολουθούμε το σχέδιο του μηχανικού. Εκτός και αν δεν υπάρχει ακόμα η αποχέτευση, πράγμα δύσκολο καθώς γίνεται με την κατασκευή του σπιτιού.

  Πρόταση 1

  Στην πρώτη λύση προτείνουμε μια ευθύγραμμη μπανιέρα διαστάσεων 1.60x0.70μ η οποία οργανώνει καλύτερα το χώρο. Η θέση της λεκάνης και του μπιντέ βρίσκονται στο τοίχο αριστερά μπαίνοντας στο μπάνιο. Στο τοίχο στα δεξιά, προτείνουμε την κατασκευή ενός χτιστού πάγκου (συνήθως χτίζεται από ytong ή γυψοσανίδα) όπου θα υπάρχει από κάτω το πλυντήριο και πάνω σε αυτόν θα είναι ο νιπτήρας ο οποίος είτε θα ‘κάθεται’ στο πάγκο είτε θα εντοιχιστεί μέσα σε αυτόν. Το ύψος του πάγκου θα διαμορφωθεί ανάλογα με το ύψος των ανθρώπων που μένουν στο σπίτι καθώς και από το ύψος του πλυντηρίου που θα επιλεχθεί (συνήθως το ύψος του πάγκου είναι στα 70εκ. και περίπου 15 εκ. ο νιπτήρας).

  Πρόταση 2

  Στην δεύτερη λύση προτείνουμε μια ασύμμετρη μπανιέρα διαστάσεων 1.45x1.00μ, που τοποθετείται στο αριστερό τοίχο. Πάλι εδώ έχουμε την λύση του χτιστού πάγκου για να μπορεί να καλυφθεί το πλυντήριο. Επίσης σε αυτή τη λύση θα μπορούσε να τοποθετηθεί και ένα έπιπλο στη θέση του πάγκου, απλά δεν θα υπάρχει συνέχεια με το πάγκο που καλύπτει το πλυντήριο.

  Σημειώσεις

  • Το πλυντήριο πρέπει να είναι σε θέση ώστε να μπορεί να μετακινηθεί αν χρειαστεί.
  • Πρώτα έχουμε τις διαστάσεις του πλυντηρίου και ύστερα χτίσουμε το πάγκο ανάλογα με αυτές.
  • Ο χτιστός πάγκος είναι καλύτερη λύση από ένα έπιπλο γιατί η επικάλυψη του είναι συνήθως από πλακάκι ή μάρμαρο τις επιλογής σας, που αυτό σημαίνει ότι είναι ανθεκτικός στο χρόνο. Επίσης έχει και αποθηκευτικό χώρο όπου μπορείτε κάτω από το πάγκο να βάλετε ράφι και αν θέλετε να το κλείσετε από μπροστά με δύο πορτάκια της επιλογής σας.

  Ζωή Καραμπάση

  Interior Designer

  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  web: www.karampasis.gr

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved