Τι πλακάκι να διαλέξω για την πλάτη της κουζίνας μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Γεια σας! πρόσφατα κάναμε την κουζίνα μας και έχουμε βάλει μπεζ ντουλάπια με άσπρο πάγκο με ελάχιστα μπεζ νερά και το πλακάκι στο δάπεδο είναι μπεζ κ αυτό και ταιριάζει με το χρώμα των ντουλαπιών τα όποια έχουν inox χερούλια... ο νεροχύτης είναι κ αυτός μπεζ ανοιχτό.. οι ηλεκτρικές συσκευές θα είναι inox και αυτές... κατά την γνώμη σας τι πλακάκι θα ταίριαζε στην πλάτη του πάγκου; να τολμήσουμε κάποιο χρώμα η καλυτέρα όχι;” Βάσω

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Στο χώρο σας, σύμφωνα με τις περιγραφές σας, επικρατεί ομοιοχρωμία. Όλος ο χώρος είναι διαμορφωμένος σε αποχρώσεις του μπεζ.

Θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει κάποιο διαφορετικό χρώμα, έτσι ώστε να τονίσει και να ζωντανέψει το χώρο.

Παράδειγμα 1

Ένα χρώμα που ταιριάζει με το μπεζ και θα δώσει ζεστασιά στο χώρο σας αλλά και θα τον αναδείξει, είναι οι τόνοι του πράσινου (λαδί, κυπαρισσί, λαχανί). Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποιο χρώμα σε αυτές τις αποχρώσεις στους τοίχους.

Παράδειγμα 2

Άλλο χρώμα που θα μπορούσατε να διαλέξετε σε πλακάκι είναι το γαλάζιο. Είναι χρώμα απαλό και δίνει μια διαφορετική όψη στη κουζίνα.

Παράδειγμα 3

Αν πάλι σας φοβίζει το έντονο χρώμα, μπορείτε να επιλέξετε αποχρώσεις στους τόνους της κουζίνας σας και να δώσετε ένα αρμονικό και γήινο αποτέλεσμα.

Πηγή φωτό: https://www.facebook.com/karampasis.solu 

Ζωή Καραμπάση Interior Designer

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web: www.karampasis.gr

Σχετικά Άρθρα

 • Τι χρώμα πάγκο και νεροχύτη να διαλέξω; Τι χρώμα πάγκο και νεροχύτη να διαλέξω;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Το πλακάκι της κουζίνας (στο πάτωμα) είναι γκρι ματ. Μπορώ να συνδυάσω βέγκε ντουλάπια κουζίνας με μπεζ? Τί χρώμα πάγκο ταιριάζει να βάλω και τι νεροχύτη? (Εμένα μου αρέσει ο γρανιτένιος και όχι το χρώμα μπεζ-καπουτσίνο). Ευχαριστώ και αναμένω απάντηση.” Θεοδώρα 

  Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

  Παίζει σημαντικό ρόλο αν το πλακάκι είναι γκρι σκούρο ή ανοιχτό. Αν το πλακάκι είναι σκούρο θα δημιουργηθεί μια ομοιοχρωμία και θα σκουρύνει λίγο ο χώρος της κουζίνας (παράδειγμα 1).

  Παράδειγμα 1

  Αν πάλι είναι ανοιχτό γκρι το πλακάκι σας θα δείξει όμορφα το βέγκε κάνοντας αντίθεση και τονίζοντας την κουζίνα. (παράδειγμα 2)

  Παράδειγμα 2

  Επιπλέον για να συνδυαστούν πιο καλά τα δύο υλικά θα ήταν καλύτερο να δείτε κάποιο πορτάκι για τα κάτω ντουλάπια, το οποίο να έχει γκρι και καφέ αποχρώσεις (δεν χρειάζεται να κάνουν μεγάλη αντίθεση). Υπάρχουν τέτοια πορτάκια στην αγορά. Το μπεζ στα επάνω ντουλάπια θα δείξει ουδέτερο και είναι ωραίος συνδυασμός με την υπόλοιπη κουζίνα.

  Ο πάγκος και ο νεροχύτης ας είναι παρόμοιου χρωματισμού. Λόγω ότι θα υπάρχει μια διχρωμία ήδη στα επάνω με κάτω ντουλάπια της κουζίνας. Οπότε για να αναδειχτούν και τα δυο αυτά στοιχεία θα μπορούσαν να είναι στην ίδια απόχρωση.

  Ο πάγκος, επίσης, συμφωνούμε να είναι γρανιτένιος και είτε να βγάζει κάποια νερά στα χρώματα από τα ντουλάπια είτε να έχει νερά σε ένα χρωματισμό π.χ σε μπεζ ή λευκό.(δείτε τα παρακάτω παραδείγματα)

  Χρωματολόγιο για πάγκο:

  Σημείωση: Αν ο χώρος της κουζίνας σας είναι μαζί με το σαλόνι τότε τα υλικά και τα χρώματα της κουζίνας θα πρέπει να έχουν μια σύνδεση μεταξύ τους.

  Πηγή φωτό: https://www.facebook.com/karampasis.solu


  Ζωή Καραμπάση

  Interior Designer

  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  web: www.karampasis.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved