Τι τύπο καμπίνας ντους να διαλέξω για μπάνια ενοικιαζόμενων δωματίων;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Καλημέρα! Θα ήθελα καταρχήν να σας συγχαρώ για την οργανωμένη και καλαίσθητη δουλειά σας! Σας στέλνω διότι αυτή τη στιγμή ανακαινίζουμε 2 μπάνια ενοικιαζομένων δωματίων και έχω μπερδευτεί πάρα πολύ σχετικά με τι τύπο καμπίνα ντους να βάλουμε. (80αρα τετράγωνη, 80αρα οβάλ...?) 

Σας επισυνάπτω το σχέδιο των 2 μπάνιων. (ουσιαστικά είναι πολύ μικρές οι διαφορές τους).

Με κίτρινο χρώμα απεικονίζεται μία 80άρα ημικυκλική καμπίνα ντους. Δίπλα ακριβώς θα μπει η λεκάνη, η οποία θα είναι κανονική και όχι εντοιχιζόμενη όπως απεικονίζεται. Στον άλλο τοίχο σε απόσταση περίπου 15 εκατοστά από την καμπίνα στο ένα μπάνιο και 20 περίπου στο άλλο θα δημιουργηθεί ένας πάγκος από μάρμαρο διαστάσεων 0,90 * 0,47 και πάχος 2 εκ. (θα στερεωθεί φαντάζομαι με κατασκευή από σίδερο- στον αέρα).

Το ερώτημα είναι μια 80άρα ημικυκλική είναι άνετη-ικανοποιητική για αυτόν που θα τη χρησιμοποιήσει ή καλό είναι να πάω σε τετράγωνη? Μήπως όμως η τετράγωνη δένει άσχημα στον χώρο μου? Περιμένω με ανυπομονησία τη γνώμη σας και ό,τι άλλο έχετε να προτείνετε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

(Πολλές οι σκέψεις, ο χρόνος με πιέζει καθώς οι εργασίες προχωράνε και έχω μπερδευτεί)” Τσαμπίκα

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Σαν πρώτο θα πρέπει πούμε ότι η ημικυκλική καμπίνα 80 εκατοστών είναι μικρή σε μέγεθος ειδικά σε ένα σπίτι που προορίζεται για ενοίκιο. Γενικά όμως συνίσταται σε μπάνια με περιορισμένο χώρο για να διευκολύνει τη κίνηση του ατόμου μέσα στο μπάνιο.

Μπάνιο 1

Σε αυτό το μπάνιο μπορείτε να επιλέξετε ακόμα και ημικυκλική καμπίνα σε μέγεθος 90 εκατοστών αν ο πάγκος του νιπτήρα μειωθεί στα 80εκ. Διαφορετικά μια λύση είναι η 80Χ80 τετράγωνη η οποία είναι αρκετά άνετη, αλλά σε αντίθεση με την γωνιακή μας δημιουργεί μια γωνία στο κέντρο του μπάνιου.

Μπάνιο 2

Στο άλλο μπάνιο είναι προτιμότερο το δεύτερο σχέδιο με την ημικυκλική καμπίνα. Εδώ δεν μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο μέγεθος καμπίνας.

Πηγή εικόνων: https://www.facebook.com/karampasis.solu?fref=ts

Ζωή Καραμπάση - Interior Designer

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web: www.karampasis.gr

Σχετικά Άρθρα

  • Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος

    Ο χώρος του μπάνιου αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο και ο σχεδιασμός του αποτελεί μια σημαντική πρόκληση, τόσο για τους ίδιους τους χρήστες όσο και για τους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές. Ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση του μπάνιου είναι φυσικά το μικρό εμβαδόν. Πράγματι, πολλά διαμερίσματα λόγω του περιορισμένου συνολικού εμβαδού διαθέτουν ένα ή περισσότερα μπάνια με μικρές διαστάσεις.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved