Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος

Ο χώρος του μπάνιου αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο και ο σχεδιασμός του αποτελεί μια σημαντική πρόκληση, τόσο για τους ίδιους τους χρήστες όσο και για τους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές. Ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση του μπάνιου είναι φυσικά το μικρό εμβαδόν. Πράγματι, πολλά διαμερίσματα λόγω του περιορισμένου συνολικού εμβαδού διαθέτουν ένα ή περισσότερα μπάνια με μικρές διαστάσεις.

Αρκετοί ιδιοκτήτες, αποφασίζουν να προβούν σε ανακαίνιση μπάνιου, ιδιαίτερα αν πρόκειται για μικρό μπάνιο, προκειμένου να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα και τη διάταξη του χώρου. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν έχετε τη δυνατότητα πλήρους ανακαίνισης ή αν θέλετε να αποφύγετε τις χρονοβόρες εργασίες, όπως το ξήλωμα των πλακιδίων και των ειδών υγιεινής, υπάρχουν μερικά έξυπνα μυστικά που μπορείτε να εφαρμόσετε προκειμένου να κάνετε το μπάνιο σας να δείχνει μεγαλύτερο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Με τη δημιουργική οργάνωση, την έξυπνη χρήση του χρώματος αλλά και εφαρμόζοντας μια σειρά εύκολων και οικονομικών τρικ μπορείτε εύκολα να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα και την αίσθηση ενός στενάχωρου μπάνιου.

ανακαίνιση, μπάνιο, πλακάκια patchwork, πλακάκια, ρετρό, vintage

Ανακαίνιση μπάνιου στο Μαρούσι, από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα. Η επιλογή των πλακιδίων patchwork σε στυλ ρετρό αποτελεί μια ιδιαίτερα επιτυχή επιλογή. 

Χρώμα: Η αλλαγή του χρώματος των τοίχων αλλά και της οροφής αποτελεί μια από τις συχνότερες οικοδομικές εργασίες που μπορεί να εκτελεστεί ακόμη και από ερασιτέχνες. Ωστόσο, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις τεχνικές εργασίες, τις κατασκευές και γενικά αν δεν είστε οπαδός της φιλοσοφίας «Φτιάξτο μόνος σου» είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματία ελαιοχρωματιστή.

Τι χρώματα πρέπει να διαλέξετε αν έχετε μικρό μπάνιο; Σε μικρούς χώρους συνιστάται η επιλογή μονοχρωματικών σχημάτων. Αν για παράδειγμα, τα πλακάκια είναι καφέ, τότε μπορείτε να επιλέξετε για τους τοίχους μια φωτεινότερη απόχρωση του καφέ. Γενικά, συνιστάται η επιλογή φωτεινών χρωμάτων που αντανακλούν το φως.

Καθρέφτες: Ένα από τα πιο γνωστά τρικ που εφαρμόζεται στους μικρούς χώρους είναι φυσικά η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη. Ο καθρέφτης όχι μόνο αντανακλά την εικόνα του χώρου δίνοντας τη ψευδαίσθηση της επέκτασης αλλά επίσης αντανακλά το φως. Συνεπώς, εάν θέλετε να μεγαλώσετε οπτικά το μπάνιο σας ή αν θέλετε να το κάνετε πιο φωτεινό, επιλέξτε ένα μεγάλο καθρέφτη ή ακόμη και περισσότερους καθρέφτες. Για την ακρίβεια, όσο μεγαλύτερος είναι ο καθρέφτης τόσο καλύτερα.

Οργάνωση: Ένα οργανωμένο μπάνιο δείχνει σαφώς μεγαλύτερο και οπτικά πιο ξεκάθαρο. Αυτό σημαίνει, ότι όχι μόνο θα πρέπει αποφεύγετε την ακατάστατη και διάσπαρτη τοποθέτηση μικροαντικειμένων, όπως μπουκαλιών, απορρυπαντικών, καλλυντικών, κτλ σε διάφορες επιφάνειες αλλά αντίθετα θα πρέπει να συνηθίσετε να τακτοποιείτε τα μικροαντικείμενα σε καλάθια, κουτιά, ντουλάπια και συρτάρια. Ειδικά για τους μικρούς χώρους, συνιστάται η κατασκευή αποθηκευτικών χώρων σε έξυπνα σημεία, όπως για παράδειγμα πάνω από το καζανάκι.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

 • Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

  Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

 • Καινοτομίες στο μπάνιο: για ευεξία και απολαυστική χρήση Καινοτομίες στο μπάνιο: για ευεξία και απολαυστική χρήση

  Αν σχεδιάζετε ανακαίνιση μπάνιου σας σκεφθείτε κατάλληλες επιλογές σε υλικά και εξοπλισμό για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να προχωρήσετε σε επιλογές καινοτομιών για να το μετατρέψετε σε ένα ευχάριστο, απολαυστικό πολυλειτουργικό χώρο.

 • Νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην ανακαίνιση του μπάνιου Νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην ανακαίνιση του μπάνιου

  Το μπάνιο αποτελεί τον πιο προσωπικό χώρο σε μια κατοικία. Ωστόσο, το στυλ και η διακόσμηση του είναι εξαιρετικά σημαντικά και επηρεάζουν την αξία μιας κατοικίας. Σήμερα, στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής, υλικών, επίπλων και αξεσουάρ που αφορούν στο σχεδιασμό του μπάνιου. Βέβαια, κάποια προϊόντα μπορούν να φύγουν από τη μόδα. Ωστόσο, οι επιλογές σε υλικά, υφές, χρώματα, εξοπλισμό κτλ είναι τόσες πολλές, που ο σχεδιαστής μπορεί να δημιουργήσει ένα χώρο που να ικανοποιεί ακόμη και τον πιο δύσκολο πελάτη.

  Ανακαίνιση μπάνιου
  Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved