Τι χρώμα να βάψω τη σαλοκουζίνα και το τζάκι μου;

Τι χρώμα να βάψω τη σαλοκουζίνα και το τζάκι μου; http://www.houzz.com/photos/1090370/Works-Photography-Inc-modern-living-room

Ερώτηση αναγνώστριας

Θα ήθελα να μου πείτε τι χρώμα να κάνω τη σαλονοκουζίνα στο νέο μου σπίτι. Το σαλόνι είναι σε ορθογώνια παράταξη και στη μέση της μεγάλης πλευράς είναι το τζάκι. Δεξιά και αριστερά έχει μπαλκονόπορτες. Στη μια μικρή πλευρά θα βάλουμε το σύνθετο και την TV και στην άλλη τον καναπέ κλείνοντας ουσιαστικά λίγο την μια μπαλκονόπορτα. Στη μεριά που θα είναι ο καναπές, αλλά στη γωνία απέναντι από την μπαλκονόπορτα βρίσκεται και το πάσο-τραπέζι της κουζίνας και κατά συνέπεια η κουζίνα. 

Τι χρώμα να βάλω στους τοίχους και το τζάκι. Τα έπιπλα είναι βέγκε, ο καναπές κόκκινο σκούρο (σαν το κόκκινο κρασί) και η κουζίνα απαλή απόχρωση του μπεζ καφέ κάτω και σπασμένο λευκό σε λάκα πάνω. Και οι κουρτίνες τι χρώμα? Ευχαριστώ.” Νάνσυ

Η άποψη μας

Προσπαθήσαμε να αναπαραστήσουμε το χώρο σας σύμφωνα με την περιγραφή σας. Δεν γνωρίζουμε το είδος και την απόχρωση του δαπέδου και θεωρήσαμε ότι υπάρχει ένα ουδέτερο γκρι πλακάκι για να προχωρήσουμε σε προτάσεις. Επίσης δεν γνωρίζουμε το στυλ του τζακιού και των επίπλων σας, οπότε προτείνουμε δύο χρωματικά σχήματα: ένα για κλασικού ύφους χώρο και ένα για σύγχρονο. Το τζάκι παραμένει το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις και διαφοροποιείται μόνο χρωματικά.

1η πρόταση (κλασικό ύφος)

Για το τζάκι προτείνουμε ένα ζεστό σκούρο γκρι, κλασικό, διαχρονικό, κομψό που περιγράφει τον όγκο του τζακιού και τον αναδεικνύει.

Για τους τοίχους προτείνουμε το χρώμα του μπισκότου που ισορροπεί το σκούρο γκρίζο και δένει όλα τα χρώματα του χώρου σε ένα κλασικό σύνολο.

2η πρόταση (σύγχρονο ύφος)

Για το τζάκι επιλέγουμε ένα βαθύ πλούσιο τόνο του σμαραγδί, ένα τολμηρό χρώμα που ζωντανεύει το χώρο.

Για τους τοίχους επιλέγουμε μία “ήσυχη” off-white απόχρωση με απαλούς γκρίζους υπότονους. Η λεπτή αυτή υπόλευκη απόχρωση προσδίδει σύγχρονο ύφος και δημιουργεί μία ευχάριστη αίσθηση στο χώρο.

Οι κουρτίνες και στις δύο περιπτώσεις προτείνονται σε υπόλευκη απόχρωση της σαμπάνιας.

Σχετικά Άρθρα

 • Τι χρώμα να βάψω το δοκάρι μεταξύ του χωλ και του καθιστικού μου; Τι χρώμα να βάψω το δοκάρι μεταξύ του χωλ και του καθιστικού μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  "Καλησπέρα… Θα ήθελα μια βοήθεια… Τι χρώμα μου προτείνετε να βάψω τους τοίχους της σαλοκουζίνας. Είναι ενιαίος χώρος κουζίνα και σαλόνι μαζί. Οι καναπέδες έχουν χρώμα καφέ σκούρο με πορτοκαλί όπως και όλα τα έπιπλα. Το σπίτι έχει χρώμα μπεζ ανοιχτό. Έχει ένα δοκάρι μόλις μπαίνεις και θα ήθελα να δώσω ένα χρώμα σ’ αυτό. Σαν βάση θα αφήσω το χρώμα που έχει… Απλά θέλω να δείχνει λίγο πιο φωτεινό. Τι μου προτείνετε? Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας". Μαρία

  Η απάντηση μας

  Ο συνδυασμός μπεζ-καφέ χρωμάτων είναι κλασσικός, διαχρονικός συνδυασμός, που δημιουργεί ζεστή, κομψή ατμόσφαιρα στους χώρους και εφαρμόζεται σε όλα τα στυλ διακόσμησης.

  Για να προσθέσετε μια φωτεινή, ζεστή πινελιά στη σαλοκουζίνα σας, μπορείτε να βάψετε το δοκάρι στο χρώμα της ψημένης γης (τερακότα).

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved