H.ONE

H.One:

των Ανδρέα Πετρά και Φάνη Ρούσσου.

Συμετοχή στο διαγωνισμό «Αλλάζω αλλά ζω» που διοργάνωσε η Ένωση Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδος. Το έργο πέρασε στη Β' φάση των 15 καλύτερων προτάσεων. Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό περισσότερες από 100 προτάσεις.

Η.ΟNΕ

Το υποκείμενο του σχεδιασμού μας δεν είναι ο ίδιος ο χώρος, αλλά ο χρήστης αυτού. Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου με σαφείς λειτουργίες. Το δοθέν κέλυφος λειτούργησε σαν κιβώτιο όπου μέσα του τοποθετήσαμε τις απαιτούμενες λειτουργίες.

arch

Αρχικά το WC δημιούργησε τη βάση για το κρεβάτι το οποίο έχει περίοπτη θέση και γίνεται εύκολα προσβάσιμο με τη χρήση της σκάλας, τα σκαλοπάτια της οποίας ενσωματώνουν συρτάρια αποθήκευσης. Στη συνέχεια τοποθετήσαμε τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο σε σημείο που δεν γεμίζει το χώρο και γίνεται ένα σύνολο με τα υπόλοιπα σταθερά στοιχεία. Τέλος, η κουζίνα ολοκλήρωσε την ομάδα των σταθερών στοιχείων, αφήνοντας τον υπόλοιπο χώρο ελεύθερο για την τοποθέτηση της τραπεζαρίας και του καθιστικού.

katopsi1

Κάτοψη: Α' επίπεδο

katopsi2-1

Κάτοψη: Β' επίπεδο

Τα έπιπλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι απλά χωρίς πολύπλοκα κινητά μέρη που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του χρήστη. Η τραπεζαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος εργασίας ενός σύγχρονου σχεδιαστή, ενώ το καθιστικό, εκτός από χώρος ψυχαγωγίας και χαλάρωσης, μπορεί να λειτουργήσει και ως χώρος υποδοχής για τον επαγγελματία.

Kouzina_skala_01

Η τάση φυγής που θα δημιουργούσαν τα περιορισμένα τετραγωνικά στον χρήστη, εξαφανίζεται με την αφαίρεση της μίας πλευράς του κελύφους που επιτυγχάνει την ενοποίηση του εξωτερικού χώρου με τον εσωτερικό. Το άνοιγμα αυτό εκμεταλλεύεται πλήρως τον φυσικό φωτισμό και αερισμό του χώρου. Με την χρήση κινητών περσίδων πετυχαίνεται, λειτουργικά, η απαιτούμενη ιδιωτικότητα, και αισθητικά, ένα ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα.

render2_v3_2

Άποψη με ανοιχτές περσίδες για να εισέρχεται το φυσικό φώς στον εσωτερικό χώρο.

night2-1

Άποψη με κλειστές περσίδες.

Ο περιορισμένος χώρος μας έδωσε τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε κάθε τι περιττό και να κρατήσουμε την ουσία σε έναν (ONE) χώρο, χωρίς να τον κατακερματίσουμε και να διασπάσουμε την ουσία του σπιτιού (HOME) ως χώρου διαμονής και εξέλιξης του ανθρώπου. Ζούμε μέσα στο σπίτι, δεν ζει το σπίτι μέσα από εμάς.

night1

Σχετικά Άρθρα

 • Bologna Water Design 2012: design αφιερωμένο στο νερό και τους εξωτερικούς χώρους Bologna Water Design 2012: design αφιερωμένο στο νερό και τους εξωτερικούς χώρους

  Η έκθεση Bologna Water Design 2012 άνοιξε τις πόρτες της για πέντε ημέρες, 25 - 29 Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας design αφιερωμένο στο νερό και τους εξωτερικούς χώρους: ένα υπέροχο ταξίδι, που περιλάμβανε τα σημαντικότερα σημεία της Μπολόνια.

  Η έκθεση χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο της Μπολόνια, τη Cineteca di Bologna, το Bologna Welcome, το Museo Internazionale e Biblioteca della Musica di Bologna, την Ordine Architetti, την ASCOM και φέτος, από την Cersaie. Το νερό, ιστορικά ένα βασικό στοιχείο της ιστορίας της πόλης, ερμηνεύτηκε από μερικούς από τους πιο καταξιωμένους διεθνώς σχεδιαστές, καθώς και τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα μέσω συναρπαστικών εγκαταστάσεων, με καινοτόμα προϊόντα και προβολές εγκατεστημένα σε χώρους τέχνης και πολιτισμού, καθώς και σε παλάτια και κήπους, εκθεσιακούς χώρους και καταστήματα, στούντιο αρχιτέκτονων και σχεδιαστων.

  Στα εγκαίνια της έκθεσης ο Philippe Daverio, επιμελητής της έκθεσης, αναφέρθηκε στο Breve processo all’eccesso del cesso («Σύντομη διαδικασία της υπέρβασης της διαδικασίας»), που έλαβε χώρα στο «Refettorio» ένα από τα δωμάτια του υπέροχου παλατιού του 15ου αιώνα στη Via d'Azeglio, περισσότερο γνωστή ως Ex Ospedale dei Bastardini.

  Mario Bellini – Mirror, mirror on the wall

  Ένα συναρπαστικό ταξίδι, που αιωρείται ανάμεσα δύο παροδικά στοιχεία, το νερό και το φως. Ο χώρος στο μεγάλο και σιωπηλό ημίφως ενός από τα μεγάλα δωμάτια του Ex Ospedale dei Bastardini, με τα τεράστια σκοτεινά παράθυρα του, βεβηλώνεται από ένα φύλλο μαύρου νερού: ένα «μαγικό» καθρέφτη που βυθίζεται στο πάτωμα με το ανακλώμενο και αντίστροφο είδωλο ολόκληρου του δωμάτιου. Οι ανεστραμμένοι θόλοι και δέκα φωτεινές ράβδοι χορεύουν στο χώρο με τα είδωλα τους. Η υποβλητική εγκατάσταση έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τους Platek Light and Polyglass – Gruppo Mapei.

  Diego Grandi – Break in Blue

  Ένας άλλος σημαντικός καλλιτέχνης στο Ex Ospedale dei Bastardini.

  Το έργο «Σπάστε το Μπλε», σχεδιασμένο από τον Ντιέγκο Γκράντι, σε συνεργασία με την Lea Ceramiche, εισχωρεί στο χώρο ως μια στιγμή περισυλλογής, τέλεια και φυσικά αναρτημένο στην καρδιά της έκθεσης. Χρωματιστά αεροπλάνα, μεγάλα σαν δεξαμενές νερού επανασχεδιάζουν το περιβάλλον, αντικαθιστώντας τα κενά διαστήματα στην αυλή, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση, καθορίζοντας τόπο και σημείο συνάντησης. Η διαβάθμιση των μπλε αποχρώσεων ξεχωρίζει τις επιφάνειες, διατηρώντας το βλέμμα του επισκέπτη σε απόλυτη ελευθερία.

  Kengo Kuma - Stone Escape

  «Το νερό είναι ένας ισχυρός γλύπτης.

  Η πέτρα είναι ένας ασθενές υλικό.

  Το νερό μπορεί να μετατρέψει ακόμα και την σκληρότερη ουσία σε κάτι μαλακό και λεπτό, αλλά ..... είναι η πέτρα που σηματοδοτεί την πορεία».

  Η οραματική εγκατάσταση του Kengo Kuma «Escape Stone», που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Il Casone, Agape and Mapei, φιλοξενήθηκε σε ένα από τα δωμάτια στο Ex Ospedale dei Bastardini.

  Το «Escape Stone» παρουσιάζει τη μακρά ιστορία των δύο αντίθετων στοιχείων τα οποία, μαζί, δημιούργησαν τον κόσμο μας: το νερό και την πέτρα.

  Mario Cucinella Architects – Smart H2OME

  Το φιλόδοξο σχέδιο έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να καταναλώνουν νερό με συνειδητό τρόπο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιβαλλοντικές πτυχές που απορρέουν από την κατανάλωση του.

  Όπως είναι γνωστό, το νερό είναι ένα περιορισμένο αγαθό στη γη, που είναι απαραίτητο για κάθε άνθρωπο, για την υγεία και για την ανάπτυξη των οικονομικών δραστηριοτήτων.

  Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό και η προσβασιμότητα των πόρων δεν είναι παντού εγγυημένη.

  Το έργο, που πραγματοποιήθηκε στο Ex Ospedale dei Bastardini, σε συνεργασία με το Block Seves Glass και τη Rak Ceramics θέλει να τονίσει τις περιοχές του σπιτιού με τη μεγαλύτερη κατανάλωση. Παράλληλα, το έργο θέλει να δείξει ότι με απλές και τεχνολογικές λύσεις που, αν υιοθετηθούν, θα βοηθήσουν στη μείωση κατά 70% της ζήτησης για πόσιμο νερό από την οικογένεια και του μηνιαίου λογαριασμού του νερού. Το νερό είναι ένα κοινό αγαθό. Ας κάνουμε κοινές τις λύσεις για τη μείωση της σπατάλης του.

  Open Project - Re-Wat

  Το νερό (Wa-Ter) γίνεται Re-Wat.

  Ένα λογοπαίγνιο, ένας αναγραμματισμός, μια επανερμηνεία.

  Σε έναν τόπο όπου η ιστορία έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια, ένα περιβάλλον όπου οι τοίχοι φαίνεται να τσακισμένοι, γδαρμένοι από το χρόνο και από τις καιρικές συνθήκες, έχουμε δημιουργήσει μέσα από το φως και τον ήχο, τη βία από μια καταιγίδα, μια δύναμη δημιουργίας και καταστροφής.

  Σε μια ρευστή και ατέρμονη διαδικασία, στην οποία το νερό θεωρείται ως ένα σύμβολο της ενέργειας και της ζωής, ένα καθημερινό αντικείμενο, όπως μια ομπρέλα, ανατρέπεται, δίνει μια νέα έννοια.

  Ένα νέο αντικείμενο, όχι για να προστατεύσει, αλλά να περιέχει.

  Η εγκατάσταση, που πραγματοποιήθηκε στο Ex Ospedale dei Bastardini, δείχνει πώς μέσα από μια απλή καθημερινή πράξη, είναι δυνατόν να μεταμορφωθεί αυτός ο πολύτιμος πόρος επαναχρησιμοποιώντας τον αποτελεσματικά.

  Β Scape Studio - Nessie

  Το έργο, που σχεδιάστηκε από Εργαστήρι Marocchi, φιλοξενήθηκε στο Ex Ospedale dei Bastardini. Λαμβάνοντας την υποθετική πορεία ενός ποταμού και μετατρέποντάς την σε ένα τρισδιάστατο αντικείμενο, δημιουργείται μια «κορδέλα» που γίνεται: κρήνη, χώρος στάθμευσης, παιχνίδι, καθιστικό και πολλά άλλα. Ένα σήμα που υποδεικνύει διάφορες λειτουργίες που σχετίζονται με την υπαίθρια ζωή.

  Το νερό ρέει από τις άκρες της κορδέλας με δύο βρύσες, μία χαμηλή και μία υψηλή, για να συμβολίσει τη ροή του νερού και την θεμελιώδη αξία του μέσα από τη ζωή, ως εάν μόνο για μια στιγμή την είχαν «δανειστεί» και στη συνέχεια επέστρεψε στο ποτάμι . Το νερό αποτέλεσε γεωγραφική θέση γύρω από την οποία ιστορικά έχουν δημιουργηθεί χωριά, πόλεις, μορφές συγκέντρωσης. Το νερό δεν σταματά, ρέει και στρίβει, παίρνει το σχήμα του δοχείου που το περιέχει και στη συνέχεια επιστρέφει ελεύθερο.

  Michele De Lucchi and Lorenzo Palmeri - Concert Drops of Water

  Ένα εξαιρετικό "Concert», που παρουσιάστηκε από την Hera και Rubinetterie Stella, το οποίο ήταν μια ειδική και μοναδική εμπειρία για όλους τους επισκέπτες. Design Project από τον Michele De Lucchi - Μουσείο Μουσικής της Μπολόνια

  «Σταγονίδια νερού από διαφορετικά μεγέθη πέφτουν ρυθμικά σε διάφορα ύψη σε μια επιλογή αντικειμένων και υλικών, αποκαλύπτοντας το κρυμμένο ήχο» - λέει ο Palmeri. «Η ιδέα του έργου – προσθέτει ο De Lucchi - περιστρέφεται γύρω από τις αισθήσεις και ως εκ τούτου γύρω από το ανθρώπινο ον, ουσιαστικό μέσο αναφοράς.

  Το μυστικό, είναι μέσα στη μουσική που παράγεται από την πτώση σταγονιδίων και αντιπροσωπεύει ένα παράδειγμα κινητής μορφής, ευέλικτο, ευπροσάρμοστο, εξελίξιμο, όπως ακριβώς το νερό. Θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την πρόκληση μιας παράστασης που προσπαθεί να συνδυάσει το σχεδιασμό - πρωτογενή τομέα της μορφής - στο νερό, το οποίο φαίνεται να ξεφύγει από όλες τις μορφές.

  Cineteca di Bologna - Cinemacqua

  Η Bologna Film Library παρουσίασε τη Cinemacqua (60 ') για την έκθεση, μια αποκλειστική συλλογή αλληλουχιών που γιορτάζουν το νερό ως παραστατικό και αφηγηματικό στοιχείο. Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, η βραδιά αφιερώθηκε στις εικόνες που λαμβάνονται από κάποιες πολύ γνωστές και κάποιες όχι τόσο γνωστές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου: Psycho και La dolce vita, η ιεροτελεστία του περάσματος του Rex στο Amarcord και οι διαθλάσεις στο νερό του Tarkovsky, οι ψαράδες του De Seta και οι κυνηγοί φαλαινών από τον ντοκιμαντερίστα Mario Ruspoli, μέχρι το Viaggio sul Tamigi του 1912 και η ταινία του 1909, Pesca nei mari del Nord.

  Στη συνέχεια, το Boudu saved from Drowning, του Ρενουάρ, L'Atalante του Vigo, το Apocalypse Now και ένα πραγματικό στολίδι: μία από τις σκηνές που κόπηκε στο Once upon a time in America καθαρίστηκε στη νέα εκτεταμένη έκδοση. Ένα ταξίδι από την επιφάνεια του νερού στα βάθη του κινηματογράφου.

  Design Challenge Bologna 2012

  Ένας διαγωνισμός design κατά τη διάρκεια του Bologna Water Design. Μια πρόκληση design με 8 ομάδες, που αποτελείται από 1 έως 3 διαγωνιζόμενους. Ένας διαγωνισμός όπου ο καθένας μπορούσε να είναι σχεδιαστής και να θέση τη δημιουργικότητά του σε δοκιμασία. Η μορφή του διαγωνισμού είναι μια πρωτότυπη ιδέα των ACD Studio και MNA Studio.

  Η ομάδα του νικητή, πήρε τρεις καρέκλες Kartell Louis Ghost από τον Philippe Starck. Φέτος, η Kartell γιορτάζει τη δέκατη επέτειο στην παραγωγή του επιτυχημένου αυτού προϊόντος.

  Ομαδικές εκθέσεις και σχολεία

  Η έκθεση προώθησε την κουλτούρα του σχεδιασμού μέσω εκθέσεων και το έργο του σχεδιασμού στα σχολεία σχετικά με το θέμα του νερού.

  Το Bologna Water Design έχει δεχθεί την ενθουσιώδη συμμετοχή των μεγάλων ινστιτούτων design, όπως: η Domus Academy, το IED ινστιτούτο σχεδιασμού, η Μπολζάνο Σχολή, η L.UN.A. και η Πολυτεχνική Σχολή, τα οποία παρουσίασαν τα καινοτόμα σχέδια και τα προϊόντα τους στο κεντρικό κολλέγιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Τεχνών της Μπολόνια, που είναι γνωστή ως L.UN.A.

  Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Μπολτζάνο έλαβε μέρος στην έκθεση του Πανεπιστημίου στο κεντρικό κολλέγιο του L.UN.A., με σχέδια από τους μαθητές που φοιτούν στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνών, τον Martin Kerschbaumer και τον Andreas Trenker, νικητές του διαγωνισμού 0km_H2O, που διατίθενται από το Ινστιτούτο.

  Ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν να δημιουργήσει για ένα ειδικό μπουκάλι αλουμινίου ένα σαφές γραφιστικό μήνυμα, το οποίο θα πείσει τους ανθρώπους να επιλέξουν την επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευασία. Η ευαισθητοποίηση των περιβαλλοντικών προβλημάτων είναι στην πραγματικότητα ένα αναπόσπαστο μέρος των στόχων της κατάρτισης του Πανεπιστήμιου Bolzano το οποίο, με την πρωτοβουλία αυτή, ελπίζει να κάνει μια μικρή συμβολή στη μείωση της σπατάλης και της μεταφοράς των αγαθών.

  Ο Kerschbaumer Martin αποφάσισε να εμπλέξει στη διαδικασία τον ιδιοκτήτη του μπουκαλιού, δίνοντάς του / της ένα μεγάλο ελεύθερο πεδίο να το διαμορφώσει. Χρησιμοποιώντας το κείμενο που αναγράφεται στο μπουκάλι, ο Kerschbaumer μας προκαλεί σε προβληματισμό σχετικά με την έννοια της ιδιοκτησίας του νερού: το νερό μου - μπουκάλι μου.

  Ο Ανδρέας Trenker, από την άλλη πλευρά, διατήρησε μόνο γραμμένο το H2Okm στο μπουκάλι, υπογραμμίζοντας σαφώς το μήνυμα ότι η όλη δραστηριότητα είχε ως στόχο τη μετάδοση.

  Το IED, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Design στο Μιλάνο παρουσίασαν το Water, the Origin of Life, που σχεδιάστηκε από τους μαθητές του τμήματος Εικονογράφησης για τον τόμο Acqua, το πρώτο βιβλίο του εκδοτικού οίκου MC Editrice.

  Οι εικόνες προβάλλουν διάφορα μονοπάτια και επικεντρώνονται γύρω από διαφορετικά επίπεδα ανάγνωσης: από τις ιστορίες των μύθων στις σημειώσεις του Λεονάρντο, από τους μύθους στην ποίηση και στη συνέχεια, στις πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση. (Francesco Santosuosso)(Silvia Mauri).

  YED: Yacht Eco Design

  Η συνεργασία των Yacht Filippetti - Hot Yacht & Design Lab προκάλεσε την εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Σχεδιασμού στην ανάπτυξη ενός φιλόδοξου έργου του σχεδιασμού που φέρνει μαζί την αισθητική, τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα.

  Η βάση για τον απαιτούμενο σχεδιασμό είναι τα EVO 890 και Daemon 80, δύο εντελώςδιαφορετικά σκαριά, που δίνουν τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να αναλάβουν πολλαπλές προσεγγίσεις στο θέμα «ταξιδεύοντας δια θαλάσσης».

  Το Evo 890 είναι μέρος της γραμμής του Yacht Filippetti. Το βασικό θέμα του σχεδιασμού για αυτό το σκαρί είναι η βιωσιμότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος και η καλύτερη δυνατή χρήση του κάθε χώρου.

  Το Daemon 80 από την άλλη πλευρά είναι η κορυφή της σειράς στην ανοικτή γραμμή του Yacht Filippetti.

  Το βασικό θέμα του σχεδιασμού για αυτό το σκάφος θα είναι η μέγιστη δυνατή ελαφρότητα.

  Ο στόχος ήταν να αναπτυχθεί ένας σχεδιασμός εντυπωσιακός για την Έκθεση, και το οποίο θα περιλάμβανε σε μεγάλο βαθμό τις υπερκατασκευές και τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης, όπως εσωτερικοί χώροι σε επίπεδο διάταξης, επιλογή και διάταξη των επίπλων.

  Ένα σχέδιο που θα φέρει στο μυαλό παράγοντες σεβασμού για το περιβάλλον. Το «Ταξιδεύοντας με τη θάλασσα», αντιληπτό ως η εμπειρία εμβύθισης στη φύση και υποβολής στους ρυθμούς και τις δυνάμεις της, προκαλεί το σεβασμό.

  Padiglione Italia

  Οι σχεδιαστές του Padiglione Italia συμμετείχαν στο Bologna Water Design, έτσι ώστε ο καθένας μπορεί να πει με δικά του λόγια, μια κοινή ιστορία, συνδυαζόμενοι μεταξύ τους και σε επικοινωνία, ελευθερώνοντας τον εαυτό τους από απλοϊκούς ορισμούς βασιζόμενοι σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, μιλώντας για την ποιότητα της έρευνας και του σχεδιασμού . Οι σχεδιαστές που συμμετείχαν: 4P1B, Alhambretto, Studio Charlie, CTRLZAK, en & είναι, Giò Tirotto e Alessandro Zambelli.

  Η ρέουσα κίνηση του νερού δημιουργεί μια σταθερή υποστήριξη για να επιστήσει την προσοχή σε ένα νέο πορτρέτο από πραγματικές και συγκεκριμένες πραγματικότητες οι οποίες περιλαμβάνουν την Padiglione Italia και που έχουν επιλέξει την ευκαιρία αυτή για να αντιμετωπίσουν «το πιο πολύτιμο από όλα τα στοιχεία».

  Η εικονογραφημένη ιστορία είναι αφιερωμένη στο νερό που μετατρέπει την ουσία, στους ρυθμούς και τις μελωδίες που περικλείονται μέσα σε κύματα του. Μας μιλάει για έναν πόρο, απαραίτητο αν θέλουμε να επιβιώσουμε και να φτάσουμε σε μια κατάσταση ευεξίας.

  Το νερό χωρίζει και ενώνει, γιορτάζει το έργο του κάθε συμμετέχοντα και τον βάζει σε επικοινωνία με τις άλλες πραγματικότητες, κινείται συλλογικά, σπάζοντας και γεμίζοντας με ενέργεια σαν ένα σύνολο από κύματα.

  Πολλά μηνύματα έχουν ανατεθεί στα κύματα, το καθένα φέρει μέσα του το ανεξάρτητο όραμα του κάθε σχεδιαστή που έχει προχωρήσει χάρη στα μηνύματα που ήρθαν μετά, ολοκληρώνοντας την εικόνα μιας ετερογενούς ομορφιάς.

  Η προνομιακή τοποθεσία του Ex Ospedale dei Bastardini αποτέλεσε επίσης το υποβλητικό υπόβαθρο για τις προβολές βίντεο, που αναπτύχθηκαν από το Face Creative Link, διεπιστημονικό δημιουργικό δίκτυο, γνωστών καλλιτεχνών: S43 από τον Adam Santelli, CanvasBlackout από τον Mauricio Corradini, Ameleto Cascio και Julika Ingrassia και Eau du Cinema από τη Francesca Zerbetto..

  S43 από τον Adam Santelli

  Η βίντεο-εγκατάσταση διερευνά, μέσω της χρήσης μεγάλων δεξαμενών από πλεξιγκλάς με ανθρώπινα σώματα βυθισμένα, το θέμα της απώλειας του σωματικού και ψυχολογικού ελέγχου.. Με την βύθιση στο νερό και ως εκ τούτου στο άγνωστο, το σώμα απελευθερώνεται, μεταμορφώνεται, χαλαρώνει και αποκτά νέα ενέργεια. Η ένταση των εικόνων δεν προέρχεται μόνο από τη θέα των οργάνων που επιπλέουν στο νερό, αλλά πάνω απ 'όλα να δούμε πώς η επαφή με αυτό μετατρέπει την έκφραση του προσώπου, το δέρμα και τους μυς. Αυτό που ο καλλιτέχνης επιτυγχάνει με αυτόν τον τρόπο μεταδίδει την αίσθηση της ελευθερίας, της ειρήνης, τα συναισθήματα που συνδέονται με μια προγονική διάσταση, όπου κάθε αίσθηση είναι καθαρή και αμόλυντη.

  Η καθηλωτική μουσική επένδυση από τον Cliff Martinez, Αμερικανό συνθέτη και ντράμερ, καθιστά την εγκατάσταση βίντεο ακόμα πιο συναρπαστική.

  CanvasBlackout από Corradini, Cascio, Ingrassia

  Στην βίντεο-εγκατάσταση «CanvasBlackout», το στοιχείο του νερού ερμηνεύεται ως ένας εικονογραφημένος καμβάς που γεμίζει με σχήμα και νόημα εισάγοντας μια σειρά από στοιχεία: το χρώμα, το φως, βαριά υλικά όπως υφάσματα, κερί και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τα οποία, βυθισμένα στο νερό, υποβάλλουν σε εξέλιξη και μεταμόρφωση που τους φορτίζει με νέα νοήματα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ερμηνεύονται εύκολα.

  Η βίντεο-εγκατάσταση γίνεται ως εκ τούτου ένα σχεδόν «εικαστικό» γεγονός το οποίο, κάνοντας χρήση του νερού ως ένα δοχείο, τροποποιεί την οπτική αντίληψη μας.

  Eau du cinema από τη Francesca ZERBETTO

  Η βίντεο-εγκατάσταση «Eau du cinema», μας δείχνει, πως το θέμα του νερού αντιμετωπίζεται στον κινηματογράφο. Ένα χαρούμενο και υποβλητικό μοντάζ, το αποτέλεσμα της λεπτομερούς έρευνας και η επιλογή χαρακτηριστικών σκηνών από διάφορες ταινίες, λέει την ιστορία του νερού σε όλες τις διαφορετικές αισθήσεις του: ως ένα στοιχείο παιχνιδιού, αποπλάνησης, φόβου, ζωής και θανάτου. Όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία ακολουθούν το ένα το άλλο, παίζοντας, δημιουργώντας μια νέα ταινία γεμάτη από αναφορές στην οποία οι θεατές μπορούν να βυθιστούν, ορμώμενοι από ανόμοια φάσμα συναισθημάτων.

 • Διαμέρισμα με θέα, σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης Διαμέρισμα με θέα, σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης

  Απο τους Hariri & Hariri

  Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 45ο όροφο ενός ουρανοξύστη, στη δυτική πλευρά της Νέας Υόρκης και όπως είναι φυσικό η θέα σου κόβει την ανάσα.

 • Ψαράδικο σπίτι με θέα τον Ατλαντικό Ψαράδικο σπίτι με θέα τον Ατλαντικό

  Η οικογένεια Sooley εγκαταστάθηκε στην μικρή πόλη Heart’s delight το 1860 στην απομακρυσμένη περιοχή Newfoundland στην ανατολική ακτή του Καναδά.

  Ο μακρινός πρόγονος της οικογένειας είχε αγοράσει ένα κομμάτι γης στην παράκτια αυτή περιοχή και το 1930 κτίστηκε το πατρικό σπίτι της οικογένειας. Όμως, κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής ξεκίνησαν να μεταναστεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και έτσι η κατοικία σχεδόν εγκαταλείφθηκε.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved