Ψαράδικο σπίτι με θέα τον Ατλαντικό

Η οικογένεια Sooley εγκαταστάθηκε στην μικρή πόλη Heart’s delight το 1860 στην απομακρυσμένη περιοχή Newfoundland στην ανατολική ακτή του Καναδά.

Ο μακρινός πρόγονος της οικογένειας είχε αγοράσει ένα κομμάτι γης στην παράκτια αυτή περιοχή και το 1930 κτίστηκε το πατρικό σπίτι της οικογένειας. Όμως, κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής ξεκίνησαν να μεταναστεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και έτσι η κατοικία σχεδόν εγκαταλείφθηκε.

Μάλιστα, οι κληρονόμοι ήταν έτοιμοι να πουλήσουν το οίκημα αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη, καθώς αισθάνονταν συναισθηματικά δεμένοι με αυτό. Έτσι αποφάσισαν να το συντηρήσουν, να το διακοσμήσουν, να το αποκαταστήσουν στην αρχική του κατάσταση και τέλος να του δώσουν μια εντελώς καινούργια χρήση.

ψαραδικο σπιτι

Πλεόν, το κτίριο χρησιμοποιείται ως "ξενώνας" αλλά με μια πιο διευρυμένη έννοια, καθώς μαζί με άλλα παρόμοια κτίρια, αποτελούν μέρος ενός ταξειδιωτικού προγράμματος, που στόχο έχει να ξεναγήσει τον επισκέπτη στην αυθεντική ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Δηλαδη, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μείνουν σε ένα αυθεντικό, ψαράδικο σπίτι, να γνωρίσουν τους κατοίκους και τις συνήθειες τους, να βιώσουν τον τρόπο ζωής της περιοχής.

Τα περισσότερα στοιχεία, όπως τα παράθυρα, οι κάσες των παραθύρων, η ξυλεία, κλπ διατηρήθηκαν ως είχαν.

Sooley_08

Ένα τοπικό στοιχείο διακόσμησης που χαρακτήριζε σχεδόν όλα τα σπίτια ήταν τα φωτεινά και έντονα χρώματα στους τοίχους και στις πόρτες. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να διατηρήσουν την ίδια χρωματική παλέτα και μάλιστα τα ίδια χρώματα που είχαν επιλεγεί από τους προηγούμενους ενοίκους.

EJ Sooley House, Heart

Λόγω του ότι η παράκτια αυτή περιοχή αποτελούσε αγγλικό φυλάκιο μέχρι το 1949 τα περισσότερα σπίτια είχαν αναρτημένες φωτογραφίες της Βασιλισσας.

EJ Sooley House, Heart

Αν και πολλά από τα έπιπλα φαίνονται παλιά και ξεφλουδισμένα, εντούτοις όλα είναι καθαρά και εξαιρετικά επιμελημένα. Τα λευκά είδη είναι καινούργια και έτσι στον εσωτερικό χώρο καταφέρνουν να συνυπάρχουν η φρεσκάδα με το άρωμα του παρελθόντος.

EJ Sooley House, Heart

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι για την κατασκευή του οικοδομήματος του 1930 χρησιμοποιήθηκαν παλαιότερα υλικά, από δύο κατεστραμμένα σπίτια που προϋπήρχαν στην περιοχή.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι οι περισσότερες κατοικίες έχουν στραμμένη την πλάτη τους στη θέα, δηλαδή δεν βλέπουν προς την ανοιχτή θάλασσα, καθώς ο αέρας του ωκεανού έφερνε κρύο και υγρασία στις κατοικίες τους.

Πληροφορίες: CapeRace

Περισσότερες φωτογραφίες

EJ Sooley House, Heart
EJ Sooley House, Heart
EJ Sooley House, Heart
EJ Sooley House, Heart
EJ Sooley House, Heart

Σχετικά Άρθρα

 • H.ONE H.ONE

  H.One:

  των Ανδρέα Πετρά και Φάνη Ρούσσου.

  Συμετοχή στο διαγωνισμό «Αλλάζω αλλά ζω» που διοργάνωσε η Ένωση Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδος. Το έργο πέρασε στη Β' φάση των 15 καλύτερων προτάσεων. Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό περισσότερες από 100 προτάσεις.

 • Διαμέρισμα με θέα, σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης Διαμέρισμα με θέα, σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης

  Απο τους Hariri & Hariri

  Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 45ο όροφο ενός ουρανοξύστη, στη δυτική πλευρά της Νέας Υόρκης και όπως είναι φυσικό η θέα σου κόβει την ανάσα.

 • Κατοικία στο Tel-Aviv Κατοικία στο Tel-Aviv

  Από τους Dror Barda Architects.

  Φωτογραφίες: Segev photography

  Το κτιρίακό αυτό έργο, ονομάστηκε «αστική-κατοικία» καθώς κτίστηκε, μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά του Tel-Aviv. Ως εκ τούτου, το αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιήθηκε ήταν κατά βάση αστικό.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved