Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους του σαλονιού μου;

Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους του σαλονιού μου; http://www.houzz.com/photos/218702/Sky-MidCity-Lofts-contemporary-living-room-atlanta

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι. Στο σπίτι μου τα έπιπλα και η κουζίνα είναι ασπρόμαυρα. Άσπρο σαλόνι και το έπιπλο της τηλεόρασης, είναι κάποια κομμάτια άσπρα και κάποια μαύρα. Ο τοίχος αυτός που είναι το έπιπλο της τηλεόρασης θέλω να τον βάψω ροζ-μωβ.....Οι υπόλοιποι τοίχοι τι χρώμα πρέπει να γίνουν? Να προσθέσω ότι η κουζίνα είναι άσπρη στο πάνω μέρος και μαύρη στο κάτω μέρος με ψηφίδα μωβ.” Μάγδα

Η άποψη μας

Δεν αναφέρετε το υλικό και την απόχρωση του δαπέδου σας, καθώς επίσης και το μέγεθος και τη φωτεινότητα του χώρου.

Πιθανολογούμε ότι τα έπιπλα σας έχουν σύγχρονο ύφος, οπότε προτείνουμε δύο εναλλακτικές λύσεις για το χρώμα στους υπόλοιπους τοίχους, που συνδυάζονται αρμονικά με το ροζ-μωβ στον τοίχο πίσω από το έπιπλο της τηλεόρασης.

Η πρώτη επιλογή είναι το γκρίζο χρώμα σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση, που αποτελεί κομψό και μοναδικό φόντο για τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία του χώρου.

Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση του τάουπε, που επίσης δημιουργεί ένα ζεστό, πλούσιο φόντο για την επίπλωση του χώρου.

Σχετικά Άρθρα

 • Τι χρώμα να συνδυάσω στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα με καρυδί έπιπλα; Τι χρώμα να συνδυάσω στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα με καρυδί έπιπλα;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Η κρεβατοκάμαρα μου είναι κεραμιδί, η κουρτίνα καφέ και τα έπιπλα είναι σε καρυδιά σκούρη. Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους και τι χαλάκια να πάρω? Καθιστικό-σαλόνι-τραπεζαρία ένας ενιαίος αρκετά μεγάλος χώρος με έπιπλα νεοκλασικά σε καρυδί απόχρωση. Κουρτίνες κεραμιδί με ρίγα ήπιο χρυσαφί καθιστικό κεραμιδί και σαλόνι εκρού με λουλουδάκια κεραμιδί. Τζάκι με εκρού μάρμαρο τι χρώμα να το βάψω?” Ιωάννα

 • Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους του σαλονιού μου; Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους του σαλονιού μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Καλησπέρα θα ήθελα τη γνώμη σας!!! Έχω μεγάλο φωτεινό σαλόνι που τώρα το φτιάχνουμε ενιαία κουζίνα σαλόνι τραπεζαρία, τα έπιπλα είναι καφέ σκούρο ο καναπές με μπεζ λεπτομέρειες και η κουζίνα καφέ μπεζ, αλλά το πάτωμα είναι πλακάκι γρανίτης με λίγο από γκρι μαύρο άσπρο. Τι χρώμα να βάλω στους τοίχους?” Πόπη

  Η άποψη μας

  Για ένα αρμονικό σύνολο μπορείτε να διαλέξετε μια ζεστή απόχρωση του μπεζ προς το καφέ.

  Εναλλακτικά μπορείτε να τονίσετε κάποιον τοίχο με σκουρότερο τόνο εφόσον ο χώρος σας είναι φωτεινός, ή αντίθετο για περισσότερο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

 • Τι χρώμα να βάψω το καθιστικό μου με πόρτες σε απόχρωση καρυδιάς; Τι χρώμα να βάψω το καθιστικό μου με πόρτες σε απόχρωση καρυδιάς;

  Ερώτηση αναγνώστη

  “Φτιάχνω καινούργιο σπίτι 55τ.μ. Έχει τοποθετηθεί πλακάκι 45Χ45 cream γυαλιστερό, κάνει σαν μάρμαρο με νερά καφέ σκούρα, όχι έντονα. Η πόρτα εισόδου είναι σε απόχρωση καρυδιάς, όπως κι οι εσωτερικές πόρτες. Το καθιστικό με την κουζίνα είναι ενιαίο και ανατολικό. Το ένα δωμάτιο είναι μεσοτοιχία με την κουζίνα ανατολικά και το άλλο είναι δυτικό. Σε τι απόχρωση θα ταίριαζε να βάψω τους τοίχους και το ταβάνι τόσο στο καθιστικό όσο και στα δωμάτια; Τα ντουλάπια κουζίνας και οι ντουλάπες στα δωμάτια θα πρέπει να είναι στο χρώμα της καρυδιάς όπως και οι πόρτες ή και κάτι άλλο; Ευχαριστώ.” Μηνάς

  Η άποψη μας

  Η επιλογή χρώματος για τους τοίχους εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως το μέγεθος του χώρου, η φωτεινότητα, το στυλ διακόσμησης, τα χρώματα των υπόλοιπων στοιχείων του χώρου και οπωσδήποτε οι προτιμήσεις των ενοίκων.

  Η απόχρωση της καρυδιάς είναι μια σκούρη, πλούσια, ζεστή απόχρωση που έρχεται σε αρμονική αντίθεση με απαλά χρώματα, όπως το μπεζ της βανίλιας, το ανοιχτό γκρι, το γκρι-μπλε, το offwhite.

  Σε κλασικό στυλ διακόσμησης και εφόσον το μέγεθος το χώρου είναι αρκετό, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους του καθιστικού κρεμ της βανίλιας με λευκή οροφή και να επιλέξετε ντουλάπια κουζίνας σε απόχρωση καρυδιάς.

  Σε σύγχρονο στυλ διακόσμησης μπορείτε να συνδυάσετε ντουλάπια κουζίνας με κάσωμα σε καρυδιά και πορτάκια σε λευκό ή μπεζ της καραμέλας, ακόμη και ολόλευκα ντουλάπια για πιο μοντέρνο ύφος στο χώρο.

  Στην περίπτωση αυτή οι τοίχοι βάφονται σε γκρι ανοιχτό ή γκρι-σιέλ. Επίσης ο χώρος αναδεικνύεται και με offwhite απόχρωση προς την ανοιχτή μόκα. Η οροφή μπορεί να έχει το ίδιο χρώμα με τους τοίχους ή να είναι λευκή.

  Αν υπάρχει κάποιο στοιχείο που θέλετε να αναδείξετε μπορείτε να βάψετε κάποιο τοίχο ή στοιχεία σε κάποιο σκουρότερο τόνο, αρκεί να μη δημιουργείται αίσθημα στενότητας στο χώρο.

  Με την ίδια λογική επιλέγεται και το χρωματικό σχήμα στα δωμάτια. Η ντουλάπα αποτελεί το ογκωδέστερο έπιπλο του δωματίου, οπότε μπορείτε να διαλέξετε απόχρωση ανοιχτότερη, που συνδυάζεται με την καρυδί πόρτα του δωματίου, όπως μπεζ της καραμέλας.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved