Τι χρώμα να βάψω το καθιστικό μου με πόρτες σε απόχρωση καρυδιάς;

Τι χρώμα να βάψω το καθιστικό μου με πόρτες σε απόχρωση καρυδιάς; http://www.houzz.com/photos/81551/Heatherhill-Family-Room-traditional-family-room-toronto

Ερώτηση αναγνώστη

“Φτιάχνω καινούργιο σπίτι 55τ.μ. Έχει τοποθετηθεί πλακάκι 45Χ45 cream γυαλιστερό, κάνει σαν μάρμαρο με νερά καφέ σκούρα, όχι έντονα. Η πόρτα εισόδου είναι σε απόχρωση καρυδιάς, όπως κι οι εσωτερικές πόρτες. Το καθιστικό με την κουζίνα είναι ενιαίο και ανατολικό. Το ένα δωμάτιο είναι μεσοτοιχία με την κουζίνα ανατολικά και το άλλο είναι δυτικό. Σε τι απόχρωση θα ταίριαζε να βάψω τους τοίχους και το ταβάνι τόσο στο καθιστικό όσο και στα δωμάτια; Τα ντουλάπια κουζίνας και οι ντουλάπες στα δωμάτια θα πρέπει να είναι στο χρώμα της καρυδιάς όπως και οι πόρτες ή και κάτι άλλο; Ευχαριστώ.” Μηνάς

Η άποψη μας

Η επιλογή χρώματος για τους τοίχους εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως το μέγεθος του χώρου, η φωτεινότητα, το στυλ διακόσμησης, τα χρώματα των υπόλοιπων στοιχείων του χώρου και οπωσδήποτε οι προτιμήσεις των ενοίκων.

Η απόχρωση της καρυδιάς είναι μια σκούρη, πλούσια, ζεστή απόχρωση που έρχεται σε αρμονική αντίθεση με απαλά χρώματα, όπως το μπεζ της βανίλιας, το ανοιχτό γκρι, το γκρι-μπλε, το offwhite.

Σε κλασικό στυλ διακόσμησης και εφόσον το μέγεθος το χώρου είναι αρκετό, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους του καθιστικού κρεμ της βανίλιας με λευκή οροφή και να επιλέξετε ντουλάπια κουζίνας σε απόχρωση καρυδιάς.

Σε σύγχρονο στυλ διακόσμησης μπορείτε να συνδυάσετε ντουλάπια κουζίνας με κάσωμα σε καρυδιά και πορτάκια σε λευκό ή μπεζ της καραμέλας, ακόμη και ολόλευκα ντουλάπια για πιο μοντέρνο ύφος στο χώρο.

Στην περίπτωση αυτή οι τοίχοι βάφονται σε γκρι ανοιχτό ή γκρι-σιέλ. Επίσης ο χώρος αναδεικνύεται και με offwhite απόχρωση προς την ανοιχτή μόκα. Η οροφή μπορεί να έχει το ίδιο χρώμα με τους τοίχους ή να είναι λευκή.

Αν υπάρχει κάποιο στοιχείο που θέλετε να αναδείξετε μπορείτε να βάψετε κάποιο τοίχο ή στοιχεία σε κάποιο σκουρότερο τόνο, αρκεί να μη δημιουργείται αίσθημα στενότητας στο χώρο.

Με την ίδια λογική επιλέγεται και το χρωματικό σχήμα στα δωμάτια. Η ντουλάπα αποτελεί το ογκωδέστερο έπιπλο του δωματίου, οπότε μπορείτε να διαλέξετε απόχρωση ανοιχτότερη, που συνδυάζεται με την καρυδί πόρτα του δωματίου, όπως μπεζ της καραμέλας.

Σχετικά Άρθρα

 • Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου; Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θέλω να δώσω χρώμα στο σαλόνι μου και θα ήθελα να μου προτείνετε χρώματα. Το σαλόνι μου είναι εκρού, τα έπιπλα μου βέγκε σκούρο και οι κουρτίνες μου λαδί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Βιργινία

  Η άποψη μας

  Επειδή δεν γνωρίζουμε το μέγεθος του χώρου και το υλικό του δαπέδου (μάρμαρο/ πλακάκι ή ξύλο), προτείνουμε δύο εναλλακτικά σχήματα.

  Το εξεζητημένο ανοιχτό σοκολά, εντυπωσιακό και ζεστό συγχρόνως σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμο δάπεδο προβάλλει τα στοιχεία του χώρου και δημιουργεί μία ατμόσφαιρα θαλπωρής.

  Το δροσερό, ζωηρό γαλάζιο σε συνδυασμό με ζεστό ξύλινο δάπεδο αποτελεί την ιδανική απόχρωση για να ανανεώσετε το χώρο σας. Καλή επιτυχία!

 • Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους του σαλονιού μου; Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους του σαλονιού μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι. Στο σπίτι μου τα έπιπλα και η κουζίνα είναι ασπρόμαυρα. Άσπρο σαλόνι και το έπιπλο της τηλεόρασης, είναι κάποια κομμάτια άσπρα και κάποια μαύρα. Ο τοίχος αυτός που είναι το έπιπλο της τηλεόρασης θέλω να τον βάψω ροζ-μωβ.....Οι υπόλοιποι τοίχοι τι χρώμα πρέπει να γίνουν? Να προσθέσω ότι η κουζίνα είναι άσπρη στο πάνω μέρος και μαύρη στο κάτω μέρος με ψηφίδα μωβ.” Μάγδα

  Η άποψη μας

  Δεν αναφέρετε το υλικό και την απόχρωση του δαπέδου σας, καθώς επίσης και το μέγεθος και τη φωτεινότητα του χώρου.

  Πιθανολογούμε ότι τα έπιπλα σας έχουν σύγχρονο ύφος, οπότε προτείνουμε δύο εναλλακτικές λύσεις για το χρώμα στους υπόλοιπους τοίχους, που συνδυάζονται αρμονικά με το ροζ-μωβ στον τοίχο πίσω από το έπιπλο της τηλεόρασης.

  Η πρώτη επιλογή είναι το γκρίζο χρώμα σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση, που αποτελεί κομψό και μοναδικό φόντο για τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία του χώρου.

  Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση του τάουπε, που επίσης δημιουργεί ένα ζεστό, πλούσιο φόντο για την επίπλωση του χώρου.

 • Πώς να οργανώσω το σαλόνι / γραφείο μου; Πώς να οργανώσω το σαλόνι / γραφείο μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για να βάψω τους τοίχους στο ενιαίο σαλόνι γραφείο μου. Επειδή το ταβάνι είναι ταπετσαρία από την οποία δεν έχουμε αφαιρέσει από παλιά (και δεν θα το κάνουμε ακόμη) θα ήθελα χρώματα να ταιριάζουν με αυτήν. Η βιβλιοθήκη, το γραφείο και το τραπέζι μέσης είναι χρώματος οξιάς. Θα ήθελα να μου δώσετε επίσης και μια λύση για την βιβλιοθήκη, η οποία είναι μεγάλη και τα πολλά βιβλία που έχω, όσο τακτοποιημένα και να είναι φαίνονται ακατάστατα, οπότε θα ήθελα κάτι να φαίνονται "λιγότερα βιβλία". Επίσης την κουρτίνα δεν θα ήθελα να αλλάξω. Το επιπλάκι που έχω στην άκρη θα ήθελα να το αντικαταστήσω με έναν μπουφέ με καθρέφτη από πάνω. Ποιό είναι το καλύτερο χρώμα για αυτό. Να είναι ίδιο με την βιβλιοθήκη κλπ, ή να είναι ένα άλλο χρώμα που θα μπορούσε να είναι και το τραπέζι της μέσης (το οποίο προτίθεμαι να το αλλάξω)? Σας στέλνω 3 φωτογραφίες από το σαλόνι μου για να έχετε καλύτερη οπτική. Ευχαριστώ!” Μαρία

  Η άποψη μας

  Αναλύοντας τα δεδομένα που αναφέρετε για το χώρο σας, καθώς και τις επιθυμίες σας για συγκεκριμένα στοιχεία του χώρου (ταπετσαρία οροφής-κουρτίνα-βιβλιοθήκη) που θέλετε να διατηρήσετε, προτείνουμε τα εξής:

  Τοίχοι

  Πρόκειται για στενόμακρο χώρο, του οποίου το πλάτος μειώνεται περισσότερο με την τοποθέτηση της βιβλιοθήκης κατά μήκος του χώρου, οπότε για αίσθηση ευρυχωρίας προτείνουμε ανοιχτόχρωμο μονοχρωματικό σχήμα, π.χ ζαχαρί ή ανοιχτό γαλάζιο που συνδυάζονται αρμονικά με το μπεζ της άμμου της ταπετσαρίας της οροφής, αλλά και με το χρώμα της οξιάς των επίπλων και των αποχρώσεων των υπόλοιπων στοιχείων του χώρου.

  Τραπεζάκι μέσης και μπουφές

  Αντικαταστήστε τα με νέα σε απλή γραμμή και σύγχρονο ύφος. Θα μπορούσατε να επιλέξετε διχρωμία οξιάς με λευκή λάκα, που με τη λάμψη της θα ενταθεί η αίσθηση ευρυχωρίας.

  Τακτοποίηση βιβλιοθήκης

  Για επιτύχετε την αίσθηση της τάξης και της ευρυχωρίας στη βιβλιοθήκη σας, πρέπει να τοποθετείτε βιβλία το πολύ μέχρι τα τρία τέταρτα σε κάθε κενό (κουτί) της. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα βιβλία κατά μέγεθος (πάχος και ύψος), για να φαίνεται η βιβλιοθήκη περισσότερο τακτοποιημένη.

  Μπορείτε να παρεμβάλλετε βιβλιοστάτες σε ομάδες βιβλίων για διακοσμητικούς, αλλά και χρηστικούς λόγους. Επίσης διαφοροποιείστε τον τρόπο τοποθέτησης των βιβλίων, κάποια σε όρθια θέση και κάποια σε μικρές στίβες, για οπτική ποικιλία.

  Καναπές

  Για να διακόψετε την κυριαρχία του μπεζ και καφέ χρώματος στο χώρο από το χαλί και την κουρτίνα, προτείνουμε ένα ριχτάρι στον καναπέ σε ένα βαθύ πλούσιο χρώμα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved