Τι χρώμα πόρτες να συνδυάσω με μπεζ πλακάκι και ανοιχτόχρωμη ξύλινη οροφή;

Τι χρώμα πόρτες να συνδυάσω με μπεζ πλακάκι και ανοιχτόχρωμη ξύλινη οροφή; http://www.houzz.com/photos/776102/Family-Room-tropical-family-room-los-angeles

Ερώτηση αναγνώστριας

“Σε σπίτι με εμφανή ξυλεία στην οροφή σε χρώμα ελαφρύ μπεζ πλακάκι με υφή (μπεζ) πέτρας, ταιριάζουν ανοιχτόχρωμες μεσόπορτες; Γενικά το χρώμα των εσωτερικών θυρών με τι πρέπει να συνδυάζεται; Επίσης ποια είναι χρωματικά διαχρονική επιλογή για δάπεδο κρεβατοκάμαρας με πλακάκι με όψη ξύλου; Το σπίτι είναι σε country style. Ευχαριστώ.” Σπυριδούλα

Η άποψη μας

Α. Εσωτερικές πόρτες

Η επιλογή του χρώματος ή του τόνου για τις εσωτερικές πόρτες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος του χώρου, τη φωτεινότητα του, το στυλ διακόσμησης, τα χρώματα των υπόλοιπων στοιχείων του χώρου.

Στην περίπτωση σας και εφόσον το μέγεθος του χώρου το επιτρέπει θα μπορούσατε νε επιλέξετε σκούρο τόνο για τις πόρτες, ώστε να αναδεικνύονται στο χώρο και να τονίζονται τυχόν ιδιαίτερα στοιχεία τους, σχέδια, ταμπλάδες, κλπ.

Αν όμως πρόκειται για χώρο σχετικά μικρό, επιλέξτε να βάψετε τις πόρτες ίδιο χρώμα με τους τοίχους (αν δεν είναι βερνίκι), για να επιτύχετε ένα ενιαίο αποτέλεσμα που ενισχύει το αίσθημα ευρυχωρίας. Γενικά, δεν υπάρχει κανόνας με ποιο στοιχείο του χώρου θα πρέπει να συνδυάζονται οι εσωτερικές πόρτες, παρά μόνο ο στόχος να δημιουργείται σε κάθε περίπτωση ένα αρμονικό σύνολο, π.χ θα μπορούσαν οι εσωτερικές πόρτες να είχαν το ίδιο χρώμα με άλλο κεντρικό στοιχείο του χώρου, ώστε να ισχυροποιούν την παρουσία του.

Β. Δάπεδο κρεβατοκάμαρας

Η επιλογή απόχρωσης σε πλακάκια δαπέδου με όψη ξύλου εξαρτάται και πάλι από το ύφος που θέλετε να δώσετε στο χώρο. Εάν για παράδειγμα, θέλετε να επιτύχετε ένα φυσικό και ζεστό χώρο που αποπνέει θαλπωρή, επιλέξτε πλακάκι με κάποιους ρόζους και απαλά νερά ξύλου.

http://www.marazzi.it/en/ceramic-and-stoneware/collections/treverkway?pid=557

Εάν πάλι θέλετε μια πιο σύγχρονη όψη στην κρεβατοκάμαρα, που επίσης είναι διαχρονική επιλέξτε πλακάκι σε σκουρότερο τόνο ξύλου. Είναι το ίδιο εντυπωσιακές και πρακτικές επιλογές για το χώρο σας.

http://www.abitare.com/en/PIASTRELLE/PAVIMENTI-E-RIVESTIMENTI/Treverk-Home-20x120-naturale/L1120141

Σχετικά Άρθρα

 • Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα και τι χρώματα να επιλέξω; Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα και τι χρώματα να επιλέξω;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Επισκέφτηκα τη σελίδα σας και μου άρεσαν και οι συμβουλές σας και η δουλειά σας. Ο χώρος μας είναι διαμέρισμα που προσπαθούμε να τον φτιάξουμε τώρα, αλλά λίγο το οικονομικό λίγο η έλλειψη γνώσεων μας δυσκολεύει αρκετά. Έχει πλακάκια, τζάκι, κουφώματα και τώρα είμαστε στις πόρτες. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για την επιλογή των χρωμάτων στους τοίχους, τις συμβουλές σας για τη διαμόρφωση του χώρου καθώς και την τοποθέτηση επίπλων.

  Μας αρέσουν τα γήινα χρώματα όπως μπεζ καφέ παστέλ αποχρώσεις. Θα θέλαμε ένα περιβάλλον ζεστό, ήρεμο, λειτουργικό με πρακτικούς και αποθηκευτικούς χώρους που να "φιλοξενήσει" πολύ σύντομα μια νέα οικογένεια...Σας επισυνάπτουμε ένα σχέδιο με τους χώρους που χρειαζόμαστε βοήθεια:

  Κρεβατοκάμαρα: ρομαντική σε πιο μοντέρνες γραμμές με μεγάλη ανοιγμένη ντουλάπα σε μπεζ αποχρώσεις. Το κρεβάτι με δέρμα ή δερματίνη στο κεφαλάρι. Το δάπεδο είναι πλακάκι τύπου ξύλου.

  Μπάνιο: έχω κενό 1.20 στη μια πλευρά και θα ήθελα να φτιάξω ένα έπιπλο για να βάλω το πλυντήριο, το στεγνωτήριο και κάποια ράφια, ντουλάπια.

  Κουζίνα: Δεν είναι πολύ μεγάλη και θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσα να την πάω ως τα γύψινα για να κερδίσω αποθηκευτικούς χώρους. Ροτόντα η ορθογώνιο τραπέζι; corian στον πάγκο;

  Σαλόνι-τραπεζαρία-καθιστικό: Γήινα χρώματα το σαλόνι με την τραπεζαρία σε νεοκλασικό με πατίνα και το καθιστικό λίγο πιο μοντέρνο πιο εύκολο. Μου φαίνεται βουνό.” Μαρίζα. 

  Η άποψη μας

  Με βάση την κάτοψη του χώρου και τις διαστάσεις του που επισυνάψατε προχωρήσαμε στη χωροθέτηση των επίπλων στο καθιστικό/ τραπεζαρία, στην κουζίνα και στο υπνοδωμάτιο.

  Καθιστικό

  1η λύση

  Προτείνουμε είτε γωνιακό καναπέ, είτε δύο καναπέδες σε γωνία μπροστά από τζάκι αναδεικνύοντας το έτσι ως κεντρικό σημείο του χώρου. Η τοποθέτηση του σαλονιού γίνεται με αλλαγή του άξονα, δηλ. παράλληλα προς τη λοξή πλευρά του χώρου, ώστε να ακολουθήσει τη μορφή της κάτοψης και να προσδώσει δυναμικότητα στο χώρο.

  Έτσι διαμορφώνεται ευρύτερος χώρος αριστερά για την τοποθέτηση μιας μεγάλης τραπεζαρίας και ενός μπουφέ ή σύνθετου. Στη λύση αυτή η TV προβλέπεται πάνω από το τζάκι.

  2η λύση

  Είναι μία κλασσικότερη τοποθέτηση του σαλονιού (είτε 2 καναπέδες είτε ένας γωνιακός)στην αριστερή πλευρά του χώρου σε απόσταση από το τζάκι. Μπροστά και κοντά στο τζάκι προτείνουμε ένα ταμπουρέ. Στη λύση αυτή η TV προβλέπεται στον τοίχο ανάμεσα στα παράθυρα και την μπαλκονόπορτα απέναντι από το σαλόνι.

  Η τραπεζαρία (επίσης μεγάλη) και ο μπουφές χωροθετούνται πίσω από τους καναπέδες.

  Κουζίνα

  Για την κουζίνα προτείνουμε ντουλάπια πάνω-κάτω στην πλευρά του τοίχου και μόνο κάτω ντουλάπια στην πλευρά προς το καθιστικό. Στο σημείο αυτό ο πάγκος μπορεί να τοποθετηθεί ψηλότερα, ώστε από την πλευρά του καθιστικού να λειτουργεί ως μπαράκι με σκαμπό. Τα πάνω ντουλάπια μπορούν να φθάσουν μέχρι τα γύψινα χωρίς να δημιουργούν αίσθηση στενότητας στο χώρο.

  Στο κέντρο της κουζίνας μπορεί να τοποθετηθεί ορθογώνιο τραπέζι φαγητού, είτε νησίδα στην οποία θα προβλέπεται χώρος για φαγητό.

  Πάγκο κουζίνας μπορείτε να επιλέξετε είτε από corian, είτε χαλαζιακό· έχουν παρόμοια αισθητική και ιδιότητες, αλλά διαφορετική τιμή. Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν πάγκους κουζίνας σας παραπέμπουμε σε ανάλογο άρθρο μας.

  Καθώς η κάτοψη που στείλατε δεν παρουσιάζει τους υπόλοιπους χώρους, δεν είναι δυνατή η άποψη μας για το μπάνιο. Για την κρεβατοκάμαρα προτείνουμε την κλασσική διαρρύθμιση.

  Μετά από έρευνα για την επίπλωση των χώρων σας, ώστε να δημιουργηθεί το περιβάλλον που επιθυμείτε, διαμορφώσαμε moodboards για κάθε χώρο για έμπνευση επίπλωσης και χρωματικών συνδυασμών. Καλή επιτυχία!

  Καθιστικό

  Ντουλάπια κουζίνας

  Πάγκοι κουζίνας

  Υπνοδωμάτιο

  Δάπεδο

  Συνδυασμοί χρωμάτων

 • Τι χρώμα κεραμικό πλακάκι με όψη ξύλου να επιλέξω; Τι χρώμα κεραμικό πλακάκι με όψη ξύλου να επιλέξω;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Ανακαινίζω το σπίτι στο χωριό και θα ήθελα να μου προτείνετε τι χρώμα πάτωμα να βάλω. Θα βάλω πλακάκια σε μορφή ξύλου αλλά δεν μπορώ να καταλήξω αν θα είναι σκουρόχρωμο ή ανοιχτόχρωμο. Μου αρέσει ένα σκούρο σε χρώμα βέγκε αλλά φοβάμαι μην γίνει σκοτεινό. Μήπως πρέπει να πάω σε ένα ανοιχτόχρωμο 'ξανθό' πάτωμα; Τα αλουμίνια θα γίνουν ή γκρι ή πράσινα. Ευχαριστώ” Ευτυχία

  Η άποψη μας

  Τα κεραμικά πλακάκια με όψη ξύλου αναπαράγουν σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση της θαλπωρής και της οικειότητας που δημιουργεί το φυσικό ξύλο και προσδίδουν υψηλή αισθητική στο χώρο.

  Η απόχρωση ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη που θέλετε να επιλέξετε εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου, τη φωτεινότητα του και τα χρώματα των τοίχων και των υπόλοιπων στοιχείων του.

  Τα ανοιχτόχρωμα δάπεδα δημιουργούν ευρυχωρία και αίσθημα ηρεμίας στο χώρο.

  Τα σκουρόχρωμα δάπεδα λειτουργούν σαν φόντο και αναδεικνύουν τα στοιχεία του χώρου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved