Τι χρώματα να διαλέξω στους τοίχους και τα έπιπλα του σαλονιού μου;

Τι χρώματα να διαλέξω στους τοίχους και τα έπιπλα του σαλονιού μου; http://www.archiproducts.com/en/products/34571/home-upholstered-f

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θα ήθελα τα φώτα σας. Έχω ένα σπίτι 40 τ.μ. O καναπές γωνία, είναι γκρι σκούρο (ποντικί) με μπλε μαξιλάρια. Tο πάτωμα έχει άσπρο πλακάκι με νερά. Ποια χρώματα, πάνε στους τοίχους και στα έπιπλα? Ευχαριστώ.” Οικονομία

Η άποψη μας

Το μικρό μέγεθος της κατοικίας σε συνδυασμό με το σκούρο χρώμα του γωνιακού καναπέ οδηγεί στην επιλογή ανοιχτού χρώματος για τους τοίχους (λευκό/ ανοιχτό γκρι/ λευκή βανίλια).

Το χρώμα των επίπλων εξαρτάται και από το στυλ διακόσμησης του χώρου, αν πρόκειται για κλασική διακόσμηση, μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα σε φυσική απόχρωση, ακόμη και σκούρη, π.χ βέγκε. Αν επιλέξετε έπιπλα σε μοντέρνο ύφος μπορείτε να επιλέξετε λευκά ή ανοιχτό γκρι.

http://causadesigngroup.designshuffle.com/portfolio/ft-lauderdale-warm-contemporary;

Επομένως μπορείτε συνδυαστικά να διαλέξετε λευκούς τοίχους και λευκά έπιπλα, ή ανοιχτό γκρι για τοίχους και έπιπλα, ή ανοιχτό γκρι στους τοίχους και λευκά ή βέγκε έπιπλα για μοντέρνα διακόσμηση, ενώ η λευκή βανίλια καταλληλότερη για κλασική διακόσμηση συνδυάζεται αρμονικά με βέγκε έπιπλα.

http://causadesigngroup.designshuffle.com/portfolio/ft-lauderdale-warm-contemporary;

Σε κάθε περίπτωση οι τοίχοι πρέπει να έχουν όλοι το ίδιο χρώμα για αίσθημα ευρυχωρίας στο χώρο και τα έπιπλα να μην είναι ογκώδη.

Σχετικά Άρθρα

 • Καναπές από τον Ιταλό σχεδιαστή Denis Guidone Καναπές από τον Ιταλό σχεδιαστή Denis Guidone

  Καναπές, σχεδιασμένος από τον Ιταλό Denis Guidone για την εταιρεία D3CO.

 • Τί ξύλο να επιλέξω για τα έπιπλα αν οι καναπέδες έχουν γκρί χρώμα; Τί ξύλο να επιλέξω για τα έπιπλα αν οι καναπέδες έχουν γκρί χρώμα;

  Ερώτηση αναγνώστριας:

  "Με τι χρώμα έπιπλα ταιριάζουν οι γκρι καναπέδες εκτός από βέγκε;"

  Η απάντησή μας:

  Το γκρί είναι ουδέτερο χρώμα και ταιριάζει με όλα τα είδη ξύλων, είτε είναι βαμμένα είτε είναι στη φυσική τους απόχρωση.

  Συνεπως, το χρώμα των καναπέδων δεν περιορίζει την επιλογή των ξύλινων επίπλων. θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψην σας άλλα στοιχεία του χώρου και κυρίως:

  • Το φωτισμό του χώρου καθώς και τα υπόλοιπα χρώματα. Αν για παράδειγμα, ο χώρος είναι σκοτεινός, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα ανοιχτού χρώματος. Αν ο χώρος είναι ψυχρός, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα στο φυσικό χρώμα του ξύλου.
  • Το γενικότερο ύφος του χώρου. Αν ο χώρος έχει κλασικό στύλ, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα στις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου (πχ. κερασιά, μαόνι, καρυδιά, κλπ). Αν ο χώρος είναι πιο σύγχρονος, τότε η ξύλινη επιφάνεια των επίπλων μπορεί να είναι βαμμένη, επεξεργασμένη, κτλ.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved