Ελεύθερος χώρος γύρω από το κρεβάτι

Περιμετρικά του κρεβατιού πρέπει να μένει ελεύθερος χώρος περίπου 66-76 εκατοστά. Ο χώρος αυτός εξασφαλίζει την άνετη κίνηση και το στρώσιμο του κρεβατιού. Αν πρόκειται για διπλό κρεβάτι ο χώρος αυτός πρέπει να υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Αν πρόκειται για μονό κρεβάτι, η μία πλευρά του κρεβατιού μπορεί να ακουμπάει στον τοίχο.

Αν υπάρχει ντουλάπα ή συρταριέρα, παράλληλα στο κρεβάτι, τότε η απόσταση μεταξύ του κρεβατιού και της ντουλάπας πρέπει να είναι τουλάχιστον 91 cm. Ωστόσο, αν τα φύλλα της ντουλάπας είναι συρόμενα, τότε η απόσταση μπορεί να είναι μικρότεση (για παράδειγμα 75 cm).

Πηγή: Furniture arrangement in residential spaces

Σχετικά Άρθρα

 • Υπνοδωμάτιο: Η απόσταση μεταξύ δύο κρεβατιών Υπνοδωμάτιο: Η απόσταση μεταξύ δύο κρεβατιών

  Η παρακάτω εικόνα παρουσιάζει την απόσταση που πρέπει να έχουν δύο κρεβάτια μεταξύ τους προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση και άνετη κίνηση. Φυσικά, όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση τόσο πιο άνετη είναι η κίνηση και χρήση του κρεβατιού, για παράδειγμα το στρώσιμο των σεντονιών.

  Σε περίπτωση που ο χώρος κάτω από το κρεβάτι χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος, τότε η απόσταση μεταξύ των κρεβατιών πρέπει να αυξάνεται. Ειδικά αν υπάρχει συρτάρι θα πρέπει να υπολογίζεται τόσο ο χώρος που καταλαμβάνει το συρτάρι (συνήθως είναι το μισό του κρεβατιού) όσο και ο χώρος που καταλαμβάνει ο γονατισμένος άνθρωπος (61-92 cm).

  Αν μία πλευρά του κάθε κρεβατιού είναι ελεύθερη (για παράδειγμα τα κρεβάτια έχουν τοποθετηθεί στη μέση του δωματίου) τότε η απόσταση μεταξύ των κρεβατιών μπορεί να είναι μικρότερη. Αυτό συμβαίνει, γιατί η χρήση του κρεβατιού γίνεται κυρίως από την ελεύθερη πλευρά.

 • Οι τυπικές διαστάσεις των επίπλων Οι τυπικές διαστάσεις των επίπλων

  Οι διαστάσεις των επίπλων διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Όμως είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις τυπικές τους διαστάσεις, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες αρχικές εκτιμήσεις για το πως θα τοποθετηθούν τα έπιπλα στο χώρο.

  ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ

  ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΦΥΛΛΗΣ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ

  ΚΑΡΕΚΛΑ

  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

  ΚΑΝΑΠΕΣ

  ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved