Πως να διαλέξουμε την κατάλληλη ρομποτική σκούπα για τον εύκολο καθαρισμό του σπιτιού μας

Πως  να διαλέξουμε την κατάλληλη ρομποτική σκούπα για τον εύκολο καθαρισμό του σπιτιού μας https://www.slashgear.com/irobot-roomba-i7-plus-review-robot-vacuum-smart-mapping-auto-emptying-bin-16620806/

Θέλουμε σπίτι καθημερινά καθαρό χωρίς κόπο και ενώ δεν έχουμε πολύ διαθέσιμο χρόνο; Ας αφήσουμε τη σκούπα ρομπότ να το κάνει αντί για μας. Η εξέλιξη της τεχνολογίας σήμερα προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις που κατέκλυσαν την αγορά για να επιλέξουμε την κατάλληλη, ώστε η ζωή μας να γίνει πιο εύκολη και ξεκούραστη. Ποια είναι όμως η καλύτερη ηλεκτρική σκούπα ρομπότ και με ποια κριτήρια θα την επιλέξουμε; Ένας οδηγός αγοράς είναι απαραίτητος.

Αρχικά εξετάζουμε πόσο φιλικό για μια σκούπα ρομπότ είναι το σπίτι μας, ώστε να είναι αποτελεσματική η συσκευή. Το μέγεθος του σπιτιού, η διαρρύθμιση των χώρων, η παρουσία εμποδίων, αλλά και το είδος του δαπέδου θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή μας. Οι περισσότεροι τύποι αποδίδουν καλύτερα σε σκληρά δάπεδα, όπως μάρμαρο ή πλακίδια, ωστόσο υπάρχουν αρκετές που λειτουργούν πάνω σε μοκέτες και λεπτά χαλιά, αρκεί το ύψος τους να είναι έως 1εκ. περίπου για να μπορούν να κινηθούν πάνω τους. Επίσης αν έχουμε 2 ορόφους ή υπερυψωμένα επίπεδα μέσα στο χώρο θα πρέπει να την μεταφέρουμε εκεί που θέλουμε να καθαρίσουν. Οι περισσότερες σκούπες διαθέτουν προστασία από πτώση μόλις φθάσουν στα όρια, π.χ μιας σκάλας και άλλες διαθέτουν λειτουργία εικονικού τοίχου που αποτρέπει τη σκούπα να προσεγγίσει ηλεκτρικά καλώδια ή εύθραυστα αντικείμενα, ή την υποχρεώνει να καθαρίσει μόνο ένα επιλεγμένο χώρο. Πρέπει επίσης να αναζητήσουμε μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με σύστημα ανίχνευσης υπερβολικά βρώμικων περιοχών για επίμονο καθάρισμα, για καθαρισμό στις γωνίες και καθαρισμό από τρίχες αν έχουμε κατοικίδια στο σπίτι.

Οι σκούπες ρομπότ φορτίζονται σε μία βάση φόρτισης που τοποθετείται σε θέση που το ρομπότ μπορεί να κατευθυνθεί απευθείας και να είναι συνδεμένη σε πρίζα, ώστε η σκούπα να είναι φορτισμένη ανά πάσα στιγμή. Κάποια μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τη στάθμη της μπαταρίας και να κατευθύνονται στη βάση φόρτισης. Μετά τη φόρτιση συνεχίζουν από το σημείο που σταμάτησαν και συνεχίζουν μέχρι να ολοκληρώσουν τον καθαρισμό. Η ισχύς αναρρόφησης είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας στην απόδοση μιας σκούπας ρομπότ. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς αναρρόφησης τόσο καλύτερη είναι η ικανότητα καθαρισμού.

Τα φίλτρα επίσης αποτελούν βασικό στοιχείο μιας ρομποτικής σκούπας γιατί μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο σπίτι. Τα φίλτρα HEPA, που παγιδεύουν το 99,97% των σωματιδίων 0,3 micron (το πιο διεισδυτικό μέγεθος σωματιδίων), αποτελούν την καλύτερη επιλογή για σκούπα ρομπότ για άτομα με άσθμα ή αναπνευστικά προβλήματα.

Στα κριτήρια επιλογής εμπίπτει και η αυτονομία της μπαταρίας. Είναι σημαντικό με μία μόνο φόρτιση να ολοκληρώνεται ο καθαρισμός του σπιτιού. Εξετάζουμε επίσης τη χωρητικότητα του δοχείου σκόνης για μεγαλύτερη αυτονομία καθαρισμού, όπως και την ύπαρξη δυνατότητας αυτόματου αδειάσματος του κάδου, απαλλάσσοντας μας από πρόσθετη εργασία.

Το επίπεδο θορύβου λειτουργίας μιας ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ είναι στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Το χαμηλό επίπεδο θορύβου δεν ενοχλεί κατά τη λειτουργία της σκούπας.

Τέλος, πρέπει να αξιολογήσουμε και να αποφασίσουμε το σχήμα της σκούπας: στρογγυλό ή σχήματος D. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν στρογγυλό σχήμα που διευκολύνει την κίνηση στο χώρο, αλλά μπορεί να δυσκολεύει τη διέλευση σε στενά σημεία ή γωνίες σε αντίθεση με του σχήματος D που πλησιάζουν καλύτερα τις γωνίες. Επιπλέον οι κυλινδρικές βούρτσες τους εκτείνονται στο μήκος της ευθύγραμμης πλευράς, οπότε είναι αποτελεσματικότερες από τα στρογγυλά μοντέλα, καθώς μειώνουν το συνολικό χρόνο καθαρισμού.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved