Μπανιέρες από ξύλο

Το ξύλο είναι ένα ευέλικτο υλικό που μπορει να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στο χώρο του μπάνιου.

Στον εσωτερικό χώρο του μπάνιου κυριαρχεί η υγρασία και κατά συνέπεια ευνοείται η ανάπτυξη μυκήτων και βακτηριδίων. Και όμως το φυσικό ξύλο, μπορεί να βρει εφαρμογή ακόμα και στην κατασκευή της μπανιέρας αρκεί το ξύλο να είναι άριστης ποιότητας. Άλλωστε για αρκετά χρόνια, οι μπανιέρες, οι νιπτήρες και οι σκάφες κατασκευάζονταν από ξύλο, ενώ πολύ αργότερα εισήχθησαν άλλα υλικά όπως το μέταλλο, η πορσελάνη, το ακρυλικό, κλπ.

Τα ξύλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι η σημύδα, το κυπαρίσσι, το ξύλο teak και ο κέδρος. Μάλιστα το ξύλο του κέδρου, θεωρείται ένα από τα πλεονεκτικότερα ξύλα για παρόμοιες κατασκευές.

Χειροποίητη μπανιέρα απο τη σειρά Ocean shell της εταιρείας Bagnosasso

Καθώς το ξύλο είναι ζωντανό υλικό, η επιφάνειά του μπορεί να αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου (φυσική οξείδωση) και σταδιακά να σκουρύνει. Η επιφάνεια του ξύλου μπορεί είτε να υποστεί επεξεργασία (πχ. επάλειψη με βερνίκι) είτε να παραμείνει εντελώς φυσική. Σε περίπτωση που η επιφάνεια παραμένει φυσική, τότε χρειάζεται τακτική επάλειψη με ειδικά, προστατευτικά λάδια.

Επίσης διαβάσαμε ότι αν η επιφάνεια της μπανιέρας δεν έχει περαστεί με βερνίκι τότε θα πρέπει να παραμένει μισογεμάτη, ιδιαίτερα κατα τους θερινούς μήνες, προκειμένου το ξύλο να μην χάσει την υγρασία σου και ως εκ τούτου να μην σκεβρώσει.

Ξύλινη μπανιέρα απο teak (100% φυσική) της εταιρείας Boxart

Σχετικά Άρθρα

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved