Ντουζιέρες μπάνιου: Μια πρακτική επιλογή που ταιριάζει στο σύγχρονο τρόπο ζωής

Η ντουζιέρα θεωρείται μια πρακτική επιλογή που ταιριάζει στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Επίσης, στις αστικές κατοικίες όπου το διαθέσιμο εμβαδόν είναι περιορισμένο, η ντουζιέρα σε σύγκριση με την μπανιέρα καταλαμβάνει το μισό περίπου χώρο.

Στην αγορά διατίθεται μια μεγάλη ποικιλία από ντουζιέρες. Αν κάνετε ολική ανακαίνιση σπιτιού ή οποία ασφαλώς περιλαμβάνει και ανακαίνιση μπάνιου, ενδεχόμενα να θέλετε να αντικαταστήσετε την μπανιέρα και στη θέση της να τοποθετήσετε ντουζιέρα.

Όσον αφορά στις κατασκευαστικές επιλογές, μπορείτε να επιλέξετε την κατασκευή κτιστής ντουζιέρας ή να αγοράσετε μια έτοιμη ντουζιέρα. Πολλές έτοιμες ντουζιέρες περιλαμβάνουν όλον το εξοπλισμό, δηλαδή τη βάση, την καμπίνα ακόμη και τη βρύση.

Συνήθως, οι ντουζιέρες, τόσο οι βάσεις όσο και οι καμπίνες διατίθενται σε λευκό χρώμα. Οι διαστάσεις τους και τα σχήματά τους είναι τυποποιημένα.   

Όσον αφορά στις βάσεις ντουζιέρας, αυτές κυκλοφορούν σε διάφορα υλικά και ποιότητες. Τα πιο συνήθη υλικά για βάσεις είναι το ακρυλικό, η πορσελάνη και η ρητίνη. Οι βάσεις από πορσελάνη και από ρητίνη μπορούν να εγκατασταθούν αφού πρώτα αφαιρεθεί ένα τμήμα του δαπέδου. Αυτό πρέπει να γίνει για να μπορέσει να εγκατασταθεί το σιφόνι κάτω από τη βάση της ντουζιέρας.  Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε τμήμα του δαπέδου για το σιφόνι, τότε μπορούμε είναι να τοποθετήσουμε την ντουζιέρα πάνω σε μια υπερυψωμένη βάση, είτε να επιλέξουμε ακρυλική βάση.

Οι ακρυλικές βάσεις έχουν ρυθμιζόμενα πόδια και απέχουν περισσότερο από το πάτωμα σε σχέση με τις συμπαγείς βάσεις. Αυτό σημαίνει ότι η σύνδεση με την αποχέτευση είναι ευκολότερη και σπάνια χρειάζεται να αφαιρεθεί τμήμα του δαπέδου.

Για την προστασία του χώρου από τα νερά οι μπανιέρες και οι ντουζιέρες προστατεύονται από σκρίνια. Τα σκρίνια είναι συχνά μονές, κατακόρυφες επιφάνειες που στερεώνονται μόνιμα μπροστά από την μπανιέρα ή την ντουζιέρα. Εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθεί κουρτίνα μπάνιου. Οι κουρτίνες μπάνιου τοποθετούνται σε ίσιες ή ακόμη και σε καμπύλες ράγες και μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν σχεδόν σε όλους του τύπους ντους και μπανιέρας.

Όσον αφορά στις ειδικές βρύσες που χρησιμοποιούνται στις ντουζιέρες, η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι η βρύση με μείκτη. Η επιλογή αυτή είναι κατάλληλη όταν υπάρχει εγκατεστημένος θερμοσίφωνας ή μπόιλερ.

Αν πρόκειται να κατασκευαστούν ράφια ή τοίχοι, που θα βρίσκονται σε επαφή με το νερό τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τσιμεντοσανίδες. Οι τσιμεντοσανίδες παρέχουν αδιάβροχές και ανθεκτικές στην υγρασία επιφάνειες, κατάλληλές για επένδυση με κεραμικά πλακάκια μπάνιου. Μια άλλη λύση για το κτίσιμο τοίχων στο μπάνιο είναι τα υαλότουβλα.

Για οικονομικές προσφορές ανακαινίσεων και για περισσότερες συμβουλές και ιδέες επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία και την ιστοσελίδα του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved