Το κινητό περίπτερο της Chanel

γράφει η Ιφιγένεια Κωτίτσα - φοιτήτρια αρχιτεκτονικής

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι στις πρωτεύουσες του κόσμου, το κινητό περίπτερο της Chanel βρίσκει μια μόνιμη θέση, έξω από το ινστιτούτο του αραβικού κόσμου στο Παρίσι.

Ο σχεδιασμός του περιπτέρου ανατέθηκε από τον Karl Lagerfeld στην αρχιτέκτονα Zaha Hadid, με σκοπό να φιλοξενήσει μια περιφερόμενη έκθεση 20 καλλιτεχνών, εμπνευσμένη από τις τσάντες Chanel. Το περίπτερο, μαζί με την έκθεση έπρεπε να μεταφερθεί πολλές φορές απο πόλη σε πόλη, να εγκατασταθεί, να "διαλυθεί" και να ξανα-εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη, στο Τόκυο και στο Χονγκ Κονγκ.

Περίπτερο Chanel

Πλέον, όμως θα βρίσκεται μόνιμα μπροστά από το κτίριο του Jean Nouvel στο Παρίσι, αφού δωρίστηκε από την εταιρεία Channel στο ινστιτούτο του αραβικού κόσμου. Ο χώρος θα χρησιμοποιείται για παρουσίαση εκθέσεων, εικαστικών δρώμενων και παρόμοιων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το περίπτερο Chanel, σχεδιασμένο απο τη Zaha Hadid

Η αντίθεση μεταξύ των καμπύλων γραμμών του περιπτέρου και της "κανονικότητας" του κτιρίου του Jean Nouvel είναι τουλάχιστον ενδεικτική, της εξέλιξης που υφίσταται αυτήν την στιγμή η αρχιτεκτονική, λόγω της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το σύνολο των επιφανειών του περιπτέρου είναι "μη κανονικό" και αδύνατο να περιγραφεί με συμβατικούς γεωμετρικούς όρους. Το μεγαλύτερο μέρος των υλικών που χρησιμοποιηθηκαν είναι συνθετικά.

περιπτερο Chanel
 • Online επίσκεψη: chanel-mobileart
 • Δάπεδα: ARTIGO
 • Δελτίο τύπου και φωτογραφίες: Chiara Mecozzi

Σχετικά Άρθρα

 • Βρύση με οργανική μορφή από τη Zaha Hadid Βρύση με οργανική μορφή από τη Zaha Hadid

  Ένα έργο τέχνης και τεχνολογίας για το μπάνιο ή την κουζίνα αποτελεί η βρύση με την οργανική, εκπληκτική μορφή και την κατασκευή με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, που σχεδίασε η Zaha Hadid και κατασκεύασε η εταιρία Triflow.

 • Διαμέρισμα στο São Paulo της Βραζιλίας Διαμέρισμα στο São Paulo της Βραζιλίας

  Από τους Kwartet Arquitetura

  Το έργο αφορά τη διαμόρφωση και διακόσμηση του εσωτερικού χώρου, ενός διαμερίσματος 120 τμ. σε μια γειτονιά του São Paulo στη Βραζιλία.

 • Επανασχεδιασμός & ανακαίνιση κουζίνας Επανασχεδιασμός & ανακαίνιση κουζίνας

  Πλήρης επανασχεδιασμός και ανακαίνιση κουζίνας από τον Darren Jame

  Το έργο αφορούσε την ανακαίνιση κουζίνας σε υφιστάμενη κατοικία. Η προηγούμενη κουζίνα θεωρούνταν από τους ιδιοκτήτες βαρετή, μη λειτουργική και εντελώς απομονωμένη από την υπόλοιπη κατοικία αλλά και από τις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved