Τυπικό οργανόγραμμα των εργασιών στην ανακαίνιση κουζίνας.

Όταν ανακαινίζετε την κουζίνα, είναι πολύ σημαντικό να οργανώσετε τις εργασίες έτσι ώστε να εκτελεστούν με τη σωστή σειρά και στον κατάλληλο χρόνο. Αρχικά, αν η ανακαίνιση κουζίνας είναι ολική θα πρέπει να ξηλώσετε την παλιά κουζίνα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριλάβετε στον προϋπολογισμό του έργου την αποκομιδή και απόρριψη των μπάζων, ενοικιάζοντας έναν ειδικό κάδο ή προσλαμβάνοντας μια εξειδικευμένη εταιρεία για την απομάκρυνση των μπάζων. Αν μένετε σε διαμέρισμα ορόφου και σε πολυσύχναστη γειτονιά, τότε η απόρριψη των μπάζων είναι ακόμη πιο σύνθετη εργασία και καλό είναι να γίνεται από εξειδικευμένη εταιρεία.

Επίσης θα πρέπει να υπολογίσετε και άλλα θέματα, όπως το να συνεχίσει να είναι το σπίτι σας λειτουργικό, καθώς οι περισσότεροι ένοικοι συνεχίζουν να μένουν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια που εκτελείται η ανακαίνιση κουζίνας. Για παράδειγμα η παροχή νερού θα πρέπει να συνεχίσει υπάρχει ή ενδεχόμενα η οικογένεια να θέλει να συνεχίσει να μαγειρεύει στο σπίτι της.

Ένα τυπικό οργανόγραμμα των εργασιών, μετά το ξήλωμα της παλιάς κουζίνας, θα μπορούσε να είναι το παρακάτω:

  • Αλλαγή των ηλεκτρικών καλωδιώσεων, εφόσον απαιτείται από το νέο σχέδιο της κουζίνας. Για παράδειγμα, η καινούργια κουζίνα μπορεί να έχει περισσότερες πρίζες ή να προβλέπει αλλαγή των θέσεων των ηλεκτρικών συσκευών.
  • Αλλαγή των υδραυλικών σωληνώσεων και της αποχέτευσης.
  • Ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών σε τοίχους, δάπεδα και οροφές. Μπορεί να παράδειγμα να απαιτούνται σοβατίσματα ή αλλαγή στην επένδυση του πατώματος, ελαιοχρωματισμοί, επενδύσεις με πλακάκια κτλ.
  • Εγκατάσταση των επίπλων της κουζίνας στο δάπεδο, όπως των ντουλαπιών και των συρταριών.
  • Εγκατάσταση των επίπλων της κουζίνας που στερεώνονται στον τοίχο.
  • Εγκατάσταση του πάγκου της κουζίνας.
  • Εγκατάσταση του νεροχύτη και σύνδεση των υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  • Εγκατάσταση της εστίας και του φούρνου μαγειρέματος.
  • Εγκατάσταση του απορροφητήρα.
  • Εγκατάσταση άλλων ηλεκτρικών συσκευών όπως του πλυντηρίου πιάτων, του φούρνου μικροκυμάτων, του ψυγείου κτλ.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το πρόγραμμα πρέπει να είναι ευέλικτο έτσι ώστε να μπορεί να συμπεριλάβει αλλαγές και έκτακτα ζητήματα, όπως ζημιές, ατυχήματα, ελλείψεις υλικών, ακυρώσεις τεχνιτών και συνεργείων, προβλήματα στον προϋπολογισμό και πολλά άλλα που μπορούν να  προκύψουν.

Η ανακαίνιση της κουζίνας αποτελεί μια από τις πιο γνωστές εργασίες στο χώρο των ανακαινίσεων που αναβαθμίζουν άμεσα την αξία του ακινήτου σας, είτε αυτό διατίθεται προς ενοικίαση είτε προς πώληση. Για συμβουλές και πακέτα ανακαίνισης κουζίνας μπορείτε να  επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα και να ρωτήσετε για άμεση προσφορά και τιμή. 

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved