Brand Van Egmond: χειροποίητα φωτιστικά γλυπτά

Οι BRAND VAN EGMOND γιορτάζουν την 25η επέτειό τους και με υπερηφάνεια παρουσιάζουν τις συλλογές τους La vie en rose, Hollywood και Floating Candles κατά τη διάρκεια της Milan Design Week 2014. Κατεβάστε τους καταλόγους τους

Η BRAND VAN EGMOND ® ιδρύθηκε το 1989 από δύο μεμονωμένους καλλιτέχνες, τον William Brand και την Annet van Egmond, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία τέχνης χωρίς περιορισμούς και μέχρι σήμερα εξακολουθούν να είναι επικεφαλής στο στούντιό τους. Ο William Brand και η Annet van Egmond συναντήθηκαν στο School of Arts της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. Και οι δύο αποφοίτησαν από εκεί, ο William ως αρχιτέκτονας και η Annet ως γλύπτρια. Πρόκειται για δύο πρωτοπόρους καλλιτέχνες, με πάθος για τα αντικείμενα και το σχεδιασμό.

Η αυτονομία παραμένει στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής και προσωπικής ύπαρξης τους. Ο συνδυασμός της αγάπης για την δεξιοτεχνία, της αγάπης για πειραματισμό με νέα υλικά και τεχνικές και σεβασμού για άλλες εποχές έχει ως αποτέλεσμα χειροποίητα καινοτόμα σχέδια, που λανσάρονται ετησίως σε νέες συλλογές. Τα χειροποίητα γλυπτά φωτιστικά τους ακτινοβολούν πάθος και συναίσθημα, και αφήνουν μακράς διαρκείας εντύπωση.

Σχετικά Άρθρα

 • Χειροποίητα φωτιστικά made in Greece Χειροποίητα φωτιστικά made in Greece

  Οι εισαγωγές από την Ασία στο χώρο των κατασκευών εξυπηρετούν πλέον ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% της αγοράς. Οι επιχειρήσεις που ακόμα διατηρούν μονάδες παραγωγής και παράγουν χειροποίητα φωτιστικά στην Ελλάδα είναι ελάχιστες και αξίζουν την προσοχή μας. Το Εργοστάσιο Φωτιστικών Κωστής θέλοντας να αναδείξει τη δυνατότητα του να αναπτύσει ειδικές κατασκευές, δημιούργησε ένα προωθητικό σποτ με σκηνές από την παραγωγική διαδικασία που διατηρεί. Η επιχείρηση εξειδικεύεται στα φωτιστικά για σπίτια και ξενοδοχεία εδώ και 40 χρόνια, με τρία καταστήματα που καλύπτουν τα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής. Πέραν της δικής της παραγωγής, η επιχείρηση εμπορεύεται και φωτιστικά επώνυμων ευρωπαϊκών οίκων. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της εταιρίας.  

  Δείτε πως κατασκευάζετε ένα χειροποίητο φωτιστικό:

   

 • Φωτισμός χώρων κατοικίας Φωτισμός χώρων κατοικίας

  Για τους περισσότερους ανθρώπους η ανακαίνιση μιας παλαιάς κατοικίας ή διαμερίσματος σημαίνει αλλαγές υλικών, κουφωμάτων και επίπλων. Ωστόσο, με την ευκαιρία της ανακαίνισης μπορούν να ξανασχεδιαστούν και άλλα συστήματα του σπιτιού όπως ο φωτισμός. Η καλή ποιότητα φωτισμού, τόσο του φυσικού όσο και του τεχνητού, μπορεί να βελτιώσει στον τρόπο ζωής και την παραγωγικότητα των χρηστών. Η κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα ανακαίνισης που αντιμετωπίζουν όλα τα ζητήματα του χώρου σας, από την αλλαγή της διαρρύθμισης μέχρι τη μελέτη του φωτισμού.

  Η κατοικία, ο κατεξοχήν πολυλειτουργικός χώρος αποτελεί πρόκληση για την επιλογή επιτυχημένων προτάσεων φωτισμού. Ο φωτισμός της κατοικίας απαιτεί μελετημένο και προσεγμένο σχεδιασμό, καθώς μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας των επιμέρους χώρων, π.χ ένας μικρός χώρος μπορεί να φαίνεται ευρύχωρος και ανοικτός, ενώ ένας μεγάλος χώρος μπορεί να φαίνεται φιλικός και ευχάριστος.

  http://cdlapa.com/unique-hanging-lamp-to-beautify-your-residential;

  Οι χώροι κατοικίας είναι προσωπικοί χώροι των ενοίκων και οι λύσεις φωτισμού πρέπει να ανταποκρίνονται στη λειτουργία του κάθε χώρου. Αυτό ισχύει τόσο στην περίπτωση ανέγερσης νέας κατοικίας όσο και για την ανακαίνιση σπιτιού.

  Επιτυχημένος θεωρείται ο σχεδιασμός φωτισμού που προσφέρει καλές συνθήκες φωτισμού, ανάλογα με τις επιθυμίες των χρηστών.

  Κατά το σχεδιασμό του φωτισμού των χώρων της κατοικίας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

  • το μέγεθος και το σχήμα του κάθε χώρου
  • η χρήση των χώρων
  • το ύψος του χώρου και η μορφή της οροφής
  • οι διάδρομοι κυκλοφορίας στο εσωτερικό της κατοικίας
  • η ηλικία των ενοίκων: με την αύξηση της ηλικίας, οι ένοικοι επηρεάζονται δυσμενώς από τη θάμβωση
  • το χρώμα των τοίχων: οι σκούροι τοίχοι απορροφούν περισσότερο φως, οπότε απαιτούνται υψηλότερα επίπεδα φωτισμού
  • τα έργα τέχνης και τα σημεία ενδιαφέροντος: ο καθορισμός των στοιχείων και των σημείων που πρέπει να τονιστούν οδηγεί στον καθορισμό του αριθμού των απαιτούμενων φωτιστικών
  • τα είδη των φωτιστικών που θα επιλεγούν: χωνευτά ή κρεμαστά οροφής, επίτοιχα κλπ.

  Τέσσερα είδη φωτισμού χρησιμοποιούνται συνήθως στο φωτισμό κατοικιών: ο γενικός φωτισμός, ο φωτισμός εργασίας, ο φωτισμός ανάδειξης και ο διακοσμητικός φωτισμός. Ο συνδυασμός και η ισορροπία αυτών των τύπων φωτισμού προσδίδει οπτικό ενδιαφέρον στο χώρο και δημιουργεί ένα πιο ελκυστικό, συναρπαστικό και φιλόξενο περιβάλλον.

  Οι συνήθεις χώροι κατοικίας είναι η είσοδος, το καθιστικό, η τραπεζαρία-είτε ως ξεχωριστός χώρος είτε ενταγμένη στο καθιστικό-, η κουζίνα, το μπάνιο, τα υπνοδωμάτια, οι διάδρομοι, αποθηκευτικοί χώροι και η σκάλα.

  Είσοδος

  http://www.freshpalace.com/2013/01/15/casa-pre-de-sura-san-martino-in-badia-italy-by-casati

  Οι λειτουργίες της εισόδου είναι η μετάβαση από το δημόσιο χώρο στον ιδιωτικό, η προετοιμασία των επισκεπτών για την μετάβαση στο εσωτερικό της κατοικίας.

  Απαιτούμενα είδη φωτισμού είναι ο γενικός και ο φωτισμός ανάδειξης κάποιων διακοσμητικών στοιχείων.

  Φωτιστικά οροφής κρεμαστά, είτε χωνευτά σποτ (downlights) οροφής αποτελούν ιδανική λύση για να προσφέρουν απαλό, ζεστό φωτισμό που υποδέχεται τους επισκέπτες στο χώρο.

  Καθιστικό

  https://www.diffusioneshop.com/en/artemide-mercury-ceiling-lamp-with-dimmable-bulb-polished-chrome-by-ross-lovegrove

  Ποικιλία δραστηριοτήτων απαντάται στο καθιστικό, όπως συγκέντρωση ατόμων, συζήτηση, μοναχικές δραστηριότητες, διάβασμα, μουσική, παρακολούθηση TV.

  Ο φωτισμός που απαιτείται είναι ο γενικός με ντιμμάρισμα για συζητήσεις, συγκεντρώσεις, ο φωτισμός εργασίας για διάβασμα, εργόχειρο, ο φωτισμός ανάδειξης για την ανάδειξη στοιχείων, έργων του χώρου και ο διακοσμητικός για την ενίσχυση του ύφους του χώρου, με απλίκες τοίχου εκατέρωθεν του τζακιού ή κάποιου καθρέπτη, επιτραπέζιες ή επιδαπέδιες λάμπες που συγχρόνως ενισχύουν το φωτισμό του χώρου.

  Φωτιστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι εκτός από τις απλίκες και τις λάμπες, wallwashers (χωνευτά, επίτοιχα).

  Τραπεζαρία

  http://productfind.interiordesign.net/products/15021-plus/

  Στο χώρο της τραπεζαρίας απολαμβάνουμε το φαγητό σε τραπέζι, ή το σερβίρισμα από μπουφέ.

  Ο φωτισμός πρέπει να είναι όμορφος και λειτουργικός, κυρίως γενικός με ντιμμάρισμα (άλλοτε άπλετος, άλλοτε ρομαντικός) και ανάδειξης για τα έργα τέχνης στον τοίχο.

  Τα φωτιστικά πρέπει να επιλέγονται κρεμαστά πάνω από το τραπέζι, , απλίκες που πλαισιώνουν τον μπουφέ, γραμμικά κάτω από ράφια βιτρινών, επιδαπέδια.

  Κουζίνα

  http://www.nest.co.uk/product/vibia-wireflow-0305-pendant-light;

  Η κουζίνα αποτελεί την καρδιά του σπιτιού, καθώς εκεί γίνεται η παρασκευή του φαγητού, το πλύσιμο σκευών, η αποθήκευση τροφίμων, αλλά είναι και χώρος συγκέντρωσης και ψυχαγωγίας.

  Απαιτείται φωτισμός γενικός ομοιόμορφος, τοπικός εργασίας στους πάγκους, το νεροχύτη, το φούρνο, τον απορροφητήρα, αλλά και ανάδειξης των τυχόν διακοσμητικών στοιχείων.

  Μπάνιο

  http://www.decoist.com/2013-01-19/bathroom-lighting-schemes/

  Η ασφάλεια, η λειτουργικότητα και η αισθητική αποτελούν προτεραιότητες για τον φωτισμό του μπάνιου με τις ποικίλες δραστηριότητες: ξύρισμα, μακιγιάζ, στιγμές χαλάρωσης

  Απαιτείται γενικός άμεσος και έμμεσος φωτισμός με ντιμμάρισμα, αλλά και τοπικός στον καθρέπτη, ομοιόμορφος, χωρίς σκιές, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των λειτουργιών.

  Κατάλληλα φωτιστικά είναι οι απλίκες, τα χωνευτά spotlights, τα γραμμικά φωτιστικά.

  Υπνοδωμάτια

  https://www.jagahomeheating.co.uk/content-hub/tips-advice/10-bedroom-designs-for-the-aspiring-minimalist.html

  Αποτελούν τον προσωπικό χώρο των ενοίκων για χαλάρωση, ηρεμία, διάβασμα, ύπνο.

  Απαιτούμενος φωτισμός είναι ο γενικός, ο φωτισμός εργασίας για μελέτη, ο φωτισμός ανάδειξης κάποιων στοιχείων ενδιαφέροντος.

  Φωτιστικά κατάλληλα αποτελούν οι επιτραπέζιες λάμπες, οι επίτοιχες με βραχίονες στα κομοδίνα, μπροστά στον καθρέπτη, το κρεμαστό φωτιστικό οροφής και χωνευτά spotlights για ανάδειξη έργων τέχνης.

  Διάδρομοι

  http://cdlapa.com/unique-hanging-lamp-to-beautify-your-residential;

  Οι διάδρομοι εξασφαλίζουν την προσπέλαση στους υπόλοιπους χώρους με ασφάλεια.

  Απαιτείται φωτισμός γενικός, ανάδειξης τυχόν εκθεμάτων στους τοίχους, ασφαλείας (προσανατολισμού).

  Φωτιστικά στους διαδρόμου επιλέγονται οι απλίκες άμεσου ή έμμεσου φωτισμού, περιμετρικά χωνευτά φωτιστικά, ή χωνευτές γραμμικές κατασκευές.

  Σκάλες

  http://www.houzz.co.uk/photos/10672393/reveal-plaster-in-led-system-contemporary-staircase-chicago

  Χρησιμοποιούνται για τη μετάβαση σε επίπεδα διαφορετικής στάθμης εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου με ασφάλεια.

  Ο φωτισμός πρέπει να είναι γενικός αλλά και ανάδειξης των σκαλοπατιών.

  Φωτιστικά για τη σκάλα επιλέγονται τα επίτοιχα άμεσου ή έμμεσου φωτισμού, φωτιστικά οροφής, στην κουπαστή, για ρίχτια και πατήματα, χωνευτά τοίχου ανά 2-3 πατήματα, γραμμικά φωτιστικά κάτω από τα πατήματα (δραματικός φωτισμός).

  Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας:

  • Επιλέξτε τα σωστά φωτιστικά και λαμπτήρες (χαμηλής κατανάλωσης, μεγάλης διάρκειας ζωής)
  • Χρησιμοποιείστε ντίμμερ (ροοστάτες), όπου είναι δυνατόν
  • Διατηρείτε καθαρά τα φωτιστικά και τους λαμπτήρες για καλύτερη απόδοση
  • Σβήνετε τα φώτα όταν ο χώρος δεν χρησιμποιείται
 • Η ιστορία των πολυελαίων Η ιστορία των πολυελαίων

  Από το εργοστάσιο φωτιστικών Κωστής

  Ο πολυέλαιος, όντας το μακροβιότερο είδος διακοσμητικού φωτιστικού, αποτελεί και το πλέον δημοφιλές στοιχείο για το φωτισμό μεγάλων εσωτερικών χώρων.

  Η πρώτη αναφορά για πολυέλαιους έγκειται τον 15οαιώνα και στην αρχή ως πηγή φωτός χρησιμοποιούσαν κεριά. Τον 18οαιώνα, με την έξαρση του Νεοκλασσικού κινήματος και την τεχνολογική πρόοδο στον τομέα της υαλουργίας, από απλό φωτιστικό μέσο μετατράπηκε σε τέχνη. Οι περιοχές της Βοημίας στην Τσεχία, άλλα και του Murano στην Ιταλία, διαθέτοντας εκπληκτικούς τεχνίτες με πρωτοποριακή αισθητική, επικράτησαν και εξακολουθούν να κυριαρχούν στο σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής μέχρι σήμερα.

  Η εξέλιξη των πολυελαίων από ένα μέσο φωτισμού σε επίδειξη πλούτου και status symbol για την αριστοκρατία, είχε ως αποτέλεσμα την κατασκευή μεγάλου μεγέθους χειροποίητων αριστουργημάτων. Το γεγονός αυτό έδωσε ώθηση στους ταλαντούχους τεχνίτες, με αποτέλεσμα να σώζονται μέχρι και σήμερα πολλά “έργα τέχνης” σε παλάτια και πολυτελείς χώρους εκδηλώσεων. Ο μεγαλύτερος πολυέλαιος Βοημίας που κατασκευάστηκε ποτέ βρίσκεται στο «Dolmabahçe PalaceinIstanbul» και είναι δώρο από τηνQueen Victoria. Έχει 750 λυχνίες και ζυγίζει 4,5 τόνους.

  Στην Ελλάδα πολυελαίους σχεδιάζει και δημιουργεί το εργοστάσιο φωτιστικών Κωστής το οποίο δραστηριοποιείται από το 1968 και αποτελεί μία από τις παλαιότερες κατασκευαστικές μονάδες της χώρας. Ειδικεύεται στην κατασκευή χειροποίητων πολυελαίων σε ποικιλία μεγεθών και σχεδίων. Με σχεδόν 50 χρόνια εμπειρία, σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και in-house σχεδιαστικό τμήμα, η εταιρία μπορεί να εγγυηθεί άρτια ποιοτικά και αισθητικά προιόντα.

  Πολυέλαιος με κρύσταλλα/ πηγή εικόνας: kostislighting.gr

  Πέραν της τυποποιημένης γκάμας του εργοστασίου, την δυναμική του συμπληρώνουν οι ειδικές κατασκευές που μπορούν να υλοποιηθούν για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χώρου, τόσο σε μέγεθος ή σε χρώμα, όσο και στην ποιότητα των κρυστάλλων που θα τον εμπλουτίσουν. Σήμερα οι πολυέλαιοι του Εργοστασίου Φωτιστικών Κωστής, κοσμούν οικίες, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης, χώρους εκδηλώσεων και διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved