Μεταμορφώστε το σπίτι σας σε ελκυστικό κατάλυμα μέσω Airbnb

Μεταμορφώστε το σπίτι σας σε ελκυστικό κατάλυμα μέσω Airbnb Ανακαίνιση κατοικίας στο Παλαιό Φάληρο από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Αν διαθέτετε επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι σας ή ένα δεύτερο διαμέρισμα κενό αξιοποιήστε το. Μπορείτε να αποκτήσετε έξτρα εισόδημα, ειδικά στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε, καταχωρώντας το στις ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού, π.χ. Airbnb. Θα πρέπει να προηγηθεί ανακαίνιση σπιτιού, ώστε να ανανεωθούν όλοι οι χώροι του, στη συνέχεια να επιπλωθεί και να διακοσμηθεί κατάλληλα για να γίνει δημοφιλές μεταξύ των επισκεπτών του.

Ο προσδιορισμός του τύπου των επισκεπτών (target group) αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη διαμόρφωση των χώρων που θα ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Θα προκύψει έτσι αύξηση των κρατήσεων και πολλοί ευχαριστημένοι πελάτες. Επιλέξτε λοιπόν το κοινό σας, όπως ταξιδιώτες για οικογενειακές διακοπές, για επαγγελματικούς λόγους, για οικονομική διαμονή κλπ και επενδύστε ανάλογα σε παροχές.

Για την ανακαίνιση σπιτιού θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς για να επιτύχετε άρτιο αποτέλεσμα. Επισκεφθείτε το χώρο σας με ειδικούς ανακαινίσεων και συζητείστε μαζί τους για την έκταση και το κόστος της ανακαίνισης, ώστε να αποφύγετε να δημιουργηθούν μελλοντικά προβλήματα, καθώς θα υπάρχει διαρκής χρήση του χώρου από διαφορετικά άτομα.

Το επόμενο στάδιο είναι η επιλογή επίπλωσης σε συνδυασμό με τη διακόσμηση των χώρων. Μπορείτε να προχωρήσετε με δικές σας επιλογές, εφόσον σας ελκύει η διαδικασία επιλογής διακοσμητικών λύσεων ή απευθυνθείτε και πάλι σε επαγγελματίες. Είναι χρήσιμο και στις δύο περιπτώσεις να έχετε υπόψη κάποιες βασικές αρχές διακόσμησης. Ο στόχος ενός οικοδεσπότη Airbnb πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγάλος αριθμός επισκεπτών με την καλύτερη δυνατή τιμή.

Οι επισκέπτες που επιλέγουν διαμονή μέσω Airbnb αναζητούν χώρους για να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες να ταυτιστούν για λίγο με την καθημερινότητα των ντόπιων κατοίκων.  Το τυπικό, απρόσωπο στυλ των δωματίων των ξενοδοχείων δεν τους ικανοποιεί. Η διακόσμηση λοιπόν πρέπει να παραπέμπει σε τοπικό χρώμα, για παράδειγμα αν το σπίτι βρίσκεται κοντά στη θάλασσα πρέπει η διακόσμηση να περιλαμβάνει στοιχεία, χρώματα της θάλασσας, ενώ ένα αστικό διαμέρισμα πρέπει να αντικατοπτρίζει την ατμόσφαιρα της πόλης, σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγονται avant garde ή εντελώς προσωπική θεματικές προσεγγίσεις. 

Χρώματα που τυχαίνουν ευρείας αποδοχής  είναι τα ουδέτερα για τους τοίχους, το φυσικό ξύλο ως υλικό για τα έπιπλα και ευχάριστα χρώματα στα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Ιδιαίτερο χαρακτήρα μπορούν να αποκτήσουν οι χώροι με την προσθήκη κομματιών με ενδιαφέρον, όπως έργα τέχνης ζωγραφικής και γλυπτικής και αντικειμένων design. 

Η ποικιλία υφών και χρωμάτων στα υφάσματα επαυξάνει το ενδιαφέρον και το χαρακτήρα του χώρου. Ριχτάρια, μαξιλάρια και ριντώ σε χρώματα και σχέδια δημιουργούν αίσθημα θαλπωρής και κομψότητας. Απαραίτητοι είναι και οι καθρέπτες σε στρατηγικές θέσεις για να αυξήσουν το φωτισμό και το αίσθημα ευρυχωρίας. Πολύ καλή επιλογή σε έπιπλα αποτελούν οι καναπέδες που γίνονται κρεβάτι ή τα κρεβάτια με συρόμενο μηχανισμό για τη φιλοξενία περισσότερων ατόμων. Τα φυτά εσωτερικών χώρων δημιουργούν ευχάριστη ατμόσφαιρα, αρκεί να μην είναι πολυάριθμα. Είναι προτιμότερο η διακόσμηση να είναι λιτή, ώστε να μην κουράζει και να επικρατεί η τάξη. Πρέπει να αποφεύγονται οι οικογενειακές φωτογραφίες και τα προσωπικά αντικείμενα, όπως επίσης και τα αντικείμενα και έπιπλα αντίκες ή υψηλής αξίας.

Γενικότερα ο στόχος είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου, σύγχρονου και φιλόξενου που αναδίδει την ταυτότητα του περιβάλλοντός του και θα ανακαλεί ευχάριστες μνήμες στους επισκέπτες του. Να σημειωθεί ωστόσο, ότι η αξιοποίηση των ελεύθερων ακινήτων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας για αποφυγή κάθε είδους προβλημάτων. Μπορείτε να απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα για να συζητήσετε θέματα που αφορούν στην ανακαίνιση και αξιοποίηση των ακινήτων σας.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved